natuurgebieden Zoetermeer
Nederland,  Zuid-Holland

De woeste en weidse natuurgebieden van Zoetermeer

Bijgewerkt op 10 april 2021

Dit gastblog over natuurgebieden in Zoetermeer is geschreven door Abel en Danique van HappyTravelSpots. Mocht je het leuk vinden om ze te volgen kun je ze vinden op Instagram via @happytravelspots.

Een kijkje bij ons in de buurt

Een van de dingen waar we achter zijn gekomen tijdens deze bizarre corona tijd, is dat je helemaal niet ver hoeft te reizen om mooie plekken te ontdekken. We zijn onze omgeving veel meer gaan waarderen!

Er is genoeg groen waar je kunt ontspannen en erop uit kunt gaan. In dit blog delen we twee mooie natuurgebieden in Zoetermeer met jullie. Wij hebben beide natuurgebieden het afgelopen jaar herontdekt en waren er dan ook vaak te vinden.

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Buytenpark

Buytenpark is een prachtig groen recreatiegebied aan de rand van Zoetermeer. Het heeft een heuvelachtig landschap met mooie panoramische uitzichten over de omringende polders. Voor een heerlijke wandeling of fietstocht ben je hier aan het juiste adres.

Maar houd jij van nóg meer avontuur? Dan kun je offroad over de heuvels crossen op de mountainbike of te paard. En wat dacht je van een sub of kano huren bij Ayers Rock? Een mooie manier om het gebied vanaf het water te verkennen. Er is hier genoeg te beleven en voor ieder wat wils.

Wij wandelen altijd graag door Buytenpark. Tijdens een wandeling kom je langs oevers, begrazingsgebieden waar je oog in oog staat met Galloway runderen, schapen en Exmoorpony’s en originele architectuur, zoals de schans van SnowWorld, die een bijzonder beeld geeft zo midden in de natuur.

Buytenpark is goed te bereiken met de auto. Je kunt gratis parkeren langs de Buytenparklaan. Stel je navigatie in op: Buytenparklaan 14, 2717 AX Zoetermeer. Hier heb je een plekje grenzend aan het park en vanaf hier kun je dus direct van de natuur en de rust genieten.

Nieuwe Driemanspolder

Nog niet uitgewandeld? Dan loop je vanaf Buytenpark binnen 20 minuten door naar de recent geopende Nieuwe Driemanspolder. Je kunt ook de auto instappen en deze verderop in de Watervogelstraat in Den Haag parkeren. Vanaf hier loop je via een bruggetje rechtstreeks de polder in. 

De Nieuwe Driemanspolder is rijk aan 350 hectare grond. Zo kun je hier urenlang wandelen, fietsen, skaten, paardrijden en leven er genoeg bijzondere vogels om te spotten.

Het speciale aan de polder is de hoeveelheid water. Zo wordt de polder effectief ingezet om regenwater op te slaan. Loop via bruggetjes en paadjes langs de plassen. De polder wordt op dit moment klaargemaakt voor wateractiviteiten, zoals suppen, roeien en kajakken.

Wil je langer dan een paar uur genieten van de polder? Dan kun je middenin de polder kamperen op camping De Drie Morgen. 

Je ziet de zon langzaam achter de skyline van Den Haag verdwijnen

Tip: Bezoek de polder extra vroeg of tijdens golden hour. Door het open gebied zie je hier de mooiste zonsopkomst en zonsondergang. Wauw! Als je tijdens zonsondergang door de polder wandelt, zie je de zon langzaam achter de skyline van Den Haag verdwijnen. Magisch mooi!

Meer gastblogs lezen? Op deze pagina hebben wij ze allemaal voor jou gebundeld.

Hoi! Mijn naam is Carlo. In juli 2019 met trots begonnen aan Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Stel hier je vraag of geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.