Schloss Neuschwanstein

Schloss Neuschwanstein is een imposant bouwwerk in een mooie omgeving in Zuid-Duitsland. Het is het beroemdste bouwwerk van Lodewijk II en met zo'n 1,3 miljoen bezoekers per jaar een van de populairste toeristische attracties van Duitsland.

Toeristen kunnen lopend naar boven of net zoals de koning zich per koets naar boven laten brengen. Leuk weetje: Walt Disney heeft Schloss Neuschwanstein bezocht voor de bouw van zijn eerste themapark begon. Het kasteel was de inspiratie voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland, Californië. Kijk maar eens goed naar het Walt Disney logo!

Hoe kom je er?

Kom je met het openbaar vervoer naar Neuschwanstein? Dan is Füssen de dichstbijzijnde stad met een trein- en busstation. Vanaf Füssen neem je de bus naar Hohenschwangau. Hier stap je uit om vervolgens naar de Ticket Office te wandelen en je ticket te kopen of op te halen.

Reis je met de auto naar Schloss Neuschwanstein? Stel je navigatie dan in op Füssen, vanaf daar volg je de borden Schloss Neuschwanstein en/of Schloss Hohenschwangau. Je komt vanzelf bij de parkeerplaatsen uit. Hier zijn ook veel souvenirwinkels en restaurantjes te vinden.

Parkeren bij Schloss Neuschwanstein

In Hohenschwangau heb je verschillende parkeerplaatsen waar je je auto (tegen betaling) kan parkeren. Er zijn ook mensen die hun auto langs de weg parkeren buiten Hohenschwangau, om parkeerkosten te vermijden. Of dit mag durven we je niet met zekerheid te zeggen, maar we hebben het vermoeden van niet.

Rondleiding met gids

Je kan zowel Schloss Neuschwanstein als het nabijgelegen Schloss Hohenschwangau van binnen bekijken met en je laten rondleiden door een gids met bijbehorende audiotour. Het is aan te raden om ruim van tevoren online tickets te reserveren. Dat kan via deze website waar je ook de tarieven en openingstijden kunt vinden. Lukt het niet om online te reserveren? Dan raden we je aan om vroeg in de ochtend naar de Ticket Office te gaan. Vooral in het hoogseizoen zijn de tickets voor dezelfde dag snel uitverkocht.

Vanaf de Marienbrücke heb je het mooiste uitzicht over Schloss Neuschwanstein

Een wandeling over de Marienbrücke is gratis, hier heb je geen ticket voor nodig. Vanaf de brug heb je een fantastisch uitzicht op Schloss Neuschwanstein. Bekijk de foto boven dit artikel maar eens, deze is gemaakt vanaf de brug. De klim naar de Marienbrücke is vrij pittig en duurt zo'n 30 minuten. Het is wel mogelijk om met een kinderwagen naar boven te lopen, maar vooral bij warm weer kan het een zware klim zijn.

Praktische info Schloss Neuschwanstein

Het dorpje Hohenschwangau ligt vlakbij de Oostenrijkse grens. Als je op doorreis bent zou je er daarom voor kunnen kiezen om te overnachten in de nabijgelegen stad Kempten. Hier zijn hotels genoeg en na je ontbijt ben je binnen een halfuur rijden al in Oostenrijk. Wij verbleven in Hotel Waldhorn in Kempten.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Duitsland

schloss Neuschwanstein