Praktische informatie over de Olsina trail

De Olsina trail is een wandelroute van 7 kilometer en ligt tussen de plaatsen Český Krumlov en Horní Planá in het Nationaal Park Boheemse Woud. De wandelroute start bij het bezoekerscentrum waar ook een restaurant en parkeergelegenheid te vinden is. Navigeer naar: Resort Olšina, Horní Planá, Tsjechië.

Het natuurpad is het gehele jaar geopend en als het mooi weer is ook geschikt voor kinderwagens. Let wel op, want bij regenachtig weer kunnen de paden erg drassig zijn. Trek dan waterdichte schoenen aan en laat je kinderwagen bij voorkeur thuis.

Tijdens de wandelroute, die voor een deel uit vlonderpaden bestaat, wandel je langs meerdere uitkijkpunten. Verder kom je een drijvende pier, een brug geïnspireerd op een beverdam, een bijzondere uitkijkpost en een groot vogelnest tegen.

Olsina trail
© Foto: Hana Kabashi

Zuid-Bohemen voor natuurliefhebbers

De Tsjechische regio Zuid-Bohemen ligt in het zuiden van het land en beschikt over natuur waar je mooie wandelingen en fietstochten kunt maken. De regio is daarom onder zowel inwoners als toeristen een van de populairste gebieden van Tsjechië. Dit is mede te danken aan het Lipnomeer. Het grootste meer van Tsjechië bevindt zich namelijk in de Zuid-Bohemen.

Of je nu wilt ontspannen of juist voor een actieve vakantie gaat, er is voor ieder wat wils. Het platteland heeft veel te bieden als je van natuur houdt. De regio leent zicht voor een fietstocht, watersport en een stevige wandeling. Zuid-Bohemen grenst aan Duitsland en Oostenrijk, waardoor je gemakkelijk een uitstapje naar Linz of Beieren maakt.

Lees ook: 10 leuke dingen om te doen in Zuid-Bohemen volgens Visit Czech Rebuplic

Olsina trail
© Foto: Vojenské lesy a statky ČR

Dit artikel over de Olšina trail is tot stand gekomen in samenwerking met CzechTourism.

© Kopafbeelding: Vojenské lesy a statky ČR

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Tsjechië

Olsina trail