Inchecken bij Hotelhuisje Warmenhuizen

Het was al donker, een uur of 9 's avonds, toen we aankwamen bij Hotelhuisje Warmenhuizen, op steenworp afstand van het gezellige dorpje Warmenhuizen. De gastvrijheid van de eigenaar voelden we meteen, maar het was pas de volgende ochtend toen we zagen hoe mooi deze plek echt is.

Op het terrein vind je 6 hotelhuisjes die geschikt zijn voor 2 personen. De huisjes beschikken onder andere over een badkamer, heerlijk 2-persoonsbed, koffie en thee faciliteiten en een magnetron. Voor een nette prijs kun je een heerlijk ontbijt bijboeken, welke de volgende ochtend netjes voor de deur van je huisje staat. Comfortabeler kan 24 uur in de Kop van Noord-Holland niet beginnen!

hotelhuisje warmenhuizen
Hotelhuisje Warmenhuizen

De hotelhuisjes horen bij tuinderij De Marlequi. Naast het overnachten in een hotelhuisje kan je bij De Marlequi terecht voor groepsuitjes en het kopen van seizoensbloemen. In het najaar staat alles op het erf in het teken van pompoenen en kalebassen. Je kan de pompoenen en kalebassen kopen, maar ook meedoen aan een workshop pompoenen snijden. Een leuke activiteit voor jong en oud, al helemaal als Halloween voor de deur staat.

Meer info en reserveren? Bekijk de websites van Hotelhuisje Warmenhuizen en De Marlequi. Adres: Trambaan 5a, 1749 CZ Warmenhuizen.

hotelhuisje warmenhuizen pompoenen

Op naar het strand van Petten

Na ons voortreffelijke ontbijt in Hotelhuisje Warmenhuizen stapten we in de auto naar het strand. We kozen voor het strand van Petten, omdat we benieuwd waren naar het palendorp: een bekende hotspot in de Kop van Noord-Holland. Palendorp Petten is een verzameling van 160 houten palen in zee en op het strand, ter herinnering aan het oude Petten wat lang geleden overspoeld werd door de zee.

palendorp petten
Palendorp Petten

Het palendorp op het strand van Petten is leuk om te bekijken als je in de Kop van Noord-Holland bent. De palen op het strand zijn een uniek gezicht en geven je bezoek aan het strand van Petten toch wat extra's. Om bij Palendorp Petten te komen navigeer je naar Strandweg in Petten. Vanaf de parkeerplaats wandel je het strand op, vanuit de duinen kan je de palen al zien. Scoor op de wandeling terug naar de parkeerplaats nog een kopje koffie en wat lekkers bij Strandpaviljoen Zee en Zo. Naast het strand van Petten vind je nog meer mooie stranden in Callantsoog, Den Helder en Julianadorp.

strand kop van Noord-Holland
Het strand van Petten

Het oude en gezellige stadje Schagen

Schagen is een oude stad in de Kop van Noord-Holland. De smalle winkelstraatjes, het gezellige marktplein vol goede horecazaken, Slot Schagen en de gastvrijheid van de inwoners zorgen samen voor een fijne sfeer in de stad. Wij liepen op ons gemak door de stad en stapten bij een aantal leuke winkels binnen. Er hangt een gemoedelijke sfeer in de stad en dat voel je vooral als je rondom de Grote Kerk en het marktplein loopt, daar waar ook de meeste horecazaken met (verwarmde) terrassen te vinden zijn.

Verken de stad net zoals wij te voet en strijk neer op een van de vele terrassen die de stad rijk is. Heb je maar een paar uur de tijd en wil je zoveel mogelijk van Schagen zien en de sfeer proeven? Loop dan een stadswandeling, waar je in anderhalf uur tijd langs de mooiste plekjes van de stad loopt.

Zoals we hierboven al hebben benoemd kent de Kop van Noord-Holland een aantal mooie steden en leuke dorpjes. Wij kozen voor Schagen, maar tijdens 24 uur in de Kop van Noord-Holland kan je natuurlijk ook een kijkje nemen in bijvoorbeeld Anna Paulowna en Den Oever.

Meer informatie: VisitSchagen.nl of Toeristisch Informatiepunt Schagen. Adres: Boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 71-75, 1741 GB Schagen.

schagen kerk

Eten en drinken in Schagen

Natuurlijk wil je tijdens je bezoek aan Schagen ook lekker eten en drinken. In Schagen zijn veel goede restaurants en gezellige plekjes te vinden. De meeste horeca vind je op en rondom het marktplein tegenover de Grote Kerk. Het uitzicht krijg je er gratis bij.

Zo hebben wij heerlijk gegeten bij Restaurant STIEL (@restaurant_stiel) en Trattoria Sophia (@trattoria_sophia). Restaurant Stiel heeft een uitgebreide lunch- en dinerkaart waar met dagverse producten (h)eerlijke gerechten worden bereid. Trattoria Sophia is een aanrader als je dol bent op de Italiaanse keuken. Stap hier zeker naar binnen als je lekker wil dineren in Schagen en bestel als voorafje een bruschetta con pomodorino. Tip!

Kom ook genieten in de Kop van Noord-Holland

Nieuwsgierig om de Kop van Noord-Holland ook te gaan ontdekken? Eigenlijk is 24 uur in de Kop van Noord-Holland te kort als je graag de hele regio wil ontdekken. Maar in één of twee dagen kan je best wel veel zien en doen, omdat de verschillende dorpen, het strand én het platteland relatief dichtbij elkaar liggen en hierdoor goed te combineren zijn.

Wil je meer van de omgeving zien? Huur dan een e-bike of neem je eigen fiets mee en fiets een van de vele knooppuntroutes die er in de omgeving zijn uitgestippeld. De Kop van Noord-Holland is een leuke bestemming voor een weekendje weg, maar om de hele of een groot deel van de regio te zien zijn 3, 4 of zelfs 5 dagen aan te raden. En als je dan toch in de buurt bent kunnen we een dagje Hoorn ook aanraden!

Ben je op zoek naar meer ideeën om te doen in de Kop van Noord-Holland? Neem dan een kijkje op de website van de regio en laat je inspireren.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Noord-Holland

holland boven amsterdam

Meer artikelen over Noord-Holland