paklijst backpacken
Handige lijstjes

De complete paklijst voor backpacken

Bijgewerkt op 3 januari 2022

Daar is ie dan! De complete paklijst voor backpacken. Voor elke bestemming zal het een beetje anders zijn, wat neem je wel mee en wat laat je toch maar thuis? Deze paklijst is zo uitgebreid mogelijk opgesteld, zodat jij in ieder geval niets hoeft te vergeten. Onderaan dit artikel kan je hem gratis downloaden, opslaan, printen. Wat jij maar wil!

Het kan zo zijn dat er spullen op staan die je niet nodig denkt te hebben. Laat ze dan lekker thuis, want je neemt makkelijk te veel mee.

Lees hier: alle onmisbare gratis apps voor op reis

Denk goed na over je handbagage

Denk vooraf goed na hoe je je handbagage rugzak vult, want tijdens een lange vlucht met eventueel een overstap kunnen er veel spullen van pas komen.

ReizenReizen

Tijdens je reis en overstap blijft je backpack ver bij jou vandaan, dus alles wat je er in stopt kun je pas weer gebruiken als je op je bestemming bent aangekomen.

Gratis WiFi tijdens het wachten op vliegvelden? Hier vind je alle wachtwoorden

Niet vergeten

Vergeet niet om voor vertrek de instellingen van je bankpas te controleren. Als je buiten Europa geld wil opnemen moet je bankpas op ‘wereld’ staan. Normaal gesproken staat je bankpas ingesteld op Europa, om misbruik te voorkomen. Hier lees je hoe je dat doet.

Mis je iets op deze paklijst voor backpacken? Laat het me dan even weten! Veel succes met het inpakken van jouw backpack en heel veel plezier tijdens deze onvergetelijke reis.

Download hier gratis de backpack paklijst van Waanzinnige Wereld

Wereldreis voorbereiden

Ga je binnenkort op wereldreis of droom je ervan om een wereldreis te maken? Met deze tips van onze collega reisbloggers van Reisstel.nl kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Zij kunnen het weten, want ze reizen al maanden de wereld over met hun toffe blauwe camper.

Laat hier een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen. De vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.