Parkeren in Innsbruck bij P&R Olympiaworld

Wij parkeerden onze auto bij Park & Ride Olympiaworld in Innsbruck. Vanaf de afslag van de snelweg is het maar enkele minuten rijden, je hoeft dus niet eerst het centrum door met je auto. Wel zo relaxed! Je rijdt het parkeerterrein op en als je de auto hebt geparkeerd loop je naar de parkeerautomaat om een 24-uurs ticket te kopen. Dit hoeft dus niet bij de slagboom als je het parkeerterrein oprijdt. Bij de parkeerautomaat kies je voor de optie P&R.

Kosten P&R Olympiaworld

Voor 24 uur parkeren inclusief OV-ticket voor maximaal 5 personen betaalde je tijdens ons bezoek aan Innsbruck €18 per auto. De prijzen kunnen inmiddels aangepast zijn. Wij waren hier in de zomer van 2020. Kijk voor de op dit moment geldende tarieven op deze website.

Naar het centrum van Innsbruck

Auto geparkeerd en een ticket gekocht? Tijd om naar het centrum te gaan. Aan de overkant van de straat zie je een bushalte, vanaf daar ben je het snelst in het centrum. Kijk goed uit als je de straat oversteekt! Je kunt ook via een veiligere plek de straat oversteken, maar dan moet je wel een stukje omlopen. Beoordeel zelf wat verstandig is.

Pak de bus naar het centrum. Je kunt op de borden lezen hoe laat de bus vertrekt, maar als de deuren opengaan kun je de buschauffeur ook even vragen. Vraag dan direct bij welke halte je het beste uit kunt stappen. De meeste bussen die bij deze halte stoppen rijden richting het centrum. Dus dat moet goed komen!

Wij stapten vlak voor de Triomfboog uit de bus. De bushalte heet Innsbruck Michael-Gaismair-Straße. Vanaf daar loop je binnen 5 minuten in het centrum van Innsbruck.

Terug naar de parkeerplaats

Het is natuurlijk afhankelijk vanaf waar je weer terug naar de parkeerplaats wil, maar bus 4134 stopt sowieso bij halte Olympiaworld. Veel plezier in het mooie Innsbruck! Wij hopen dat parkeren in Innsbruck met deze tips een makkie wordt.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Oostenrijk

parkeren innsbruck