parkeren innsbruck
Europa,  Oostenrijk

Parkeren in Innsbruck

Bijgewerkt op 6 augustus 2021

Tijdens onze roadtrip door Oostenrijk zijn wij met onze auto een dagje naar Innsbruck geweest. Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden om te parkeren in Innsbruck en konden wij niet alles testen. Maar toch delen wij graag met jou waar wij geparkeerd stonden en hoe je vanaf daar makkelijk en snel in het stadscentrum komt.

In dit artikel delen wij onze ervaring. Uiteraard zijn er meer goede parkeer-mogelijkheden in Innsbruck.

Parkeren in Innsbruck bij P&R Olympiaworld

Wij parkeerden onze auto bij Park & Ride Olympiaworld in Innsbruck. Vanaf de afslag van de snelweg is het maar enkele minuten rijden, je hoeft dus niet eerst het centrum door met je auto. Wel zo relaxed!

Je rijdt het parkeerterrein op en als je de auto hebt geparkeerd loop je naar de parkeerautomaat om een 24-uurs ticket te kopen. Dit hoeft dus niet bij de slagboom als je het parkeerterrein oprijdt. Bij de parkeerautomaat kies je voor de optie P&R.

Kosten P&R Olympiaworld

De prijzen kunnen inmiddels aangepast zijn. Wij waren hier in de zomer van 2020. Kijk voor de op dit moment geldende tarieven op deze website.

Voor 24 uur parkeren inclusief OV-ticket voor maximaal 5 personen betaal je €18,- per auto.

Naar het centrum van Innsbruck

Auto geparkeerd en een ticket gekocht? Tijd om naar het centrum te gaan. Aan de overkant van de straat zie je een bushalte, vanaf daar ben je het snelst in het centrum. Kijk goed uit als je de straat oversteekt! Je kunt ook via een veiligere plek de straat oversteken, maar dan moet je wel een stukje omlopen. Beoordeel zelf wat verstandig is.

Pak de bus naar het centrum. Je kunt op de borden lezen hoe laat de bus vertrekt, maar als de deuren opengaan kun je de buschauffeur ook even vragen. Vraag dan direct bij welke halte je het beste uit kunt stappen. De meeste bussen die bij deze halte stoppen rijden richting het centrum. Dus dat moet goed komen!

Wij stapten vlak voor de Triomfboog uit de bus. De bushalte heet Innsbruck Michael-Gaismair-Straße. Vanaf daar loop je binnen 5 minuten in het centrum van Innsbruck.

Terug naar de parkeerplaats

Het is natuurlijk afhankelijk vanaf waar je weer terug naar de parkeerplaats wil, maar bus 4134 stopt sowieso bij halte Olympiaworld.

Veel plezier in het mooie Innsbruck! Wij hopen dat parkeren in Innsbruck met deze tips een makkie wordt!

Hoi! Mijn naam is Carlo. In juli 2019 met trots begonnen aan Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Stel hier je vraag of geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.