Wandelroute Lettelberterpetten

De wandelroute door de Lettelberterpetten begint als je vanaf de parkeerplaats door het klaphekje stapt en de dijk op loopt. De wandelroute is zo'n 2,5 kilometer lang en je wandelt door het bos en via een open landschap. Onderweg volg je de blauwe bordjes.

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats bij het startpunt van de wandelroute. Navigeer naar: Hooilanden 12 in Lettelbert. Honden mogen mee, mits aangelijnd. De route is helaas niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers.

Goed om te weten: In de herfst- en winterperiode zijn laarzen of (hoge) waterdichte wandelschoenen aan te raden.

wandelroute lettelberterpetten

Plankenpad in Lettelberterpetten: Petgatenpad

Het eerste deel van de wandelroute voert je over de dijk en door het bos. Onderweg loop je ook langs een uitkijktoren. Vanuit de uitkijktoren heb je een mooi uitzicht over het Leekstermeer en de omliggende weilanden.

Een stukje verderop (na de boerderij) kom je uit bij een T-spliting. Als je hier rechtsaf gaat loop je naar de vogelkijkhut en het begin van het plankenpad. Het plankenpad, dat de naam Petgatenpad heeft gekregen, is een extra onderdeel van de wandelroute en kan je eventueel overslaan. Ga bij de T-splitsing rechtdoor om het plankenpad over te slaan en de route via het verharde pad te vervolgen.

Al wandelend over het 250 meter lange vlonderpad van de Lettelberterpetten ervaar je wat een moerasbos is. Kenmerkend voor het moerasbos, ook wel broekbos genoemd, is de hoge waterstand. Het is hierdoor een geschikte plek voor paddenstoelen, vogels en mossen. In de Lettelberterpetten staan veel elzenbomen, een vochtminnende boom die zich heeft aangepast aan het leven in zeer natte omstandigheden.

Dieren in Lettelberterpetten

Omdat het gebied nog vrij rustig en onontdekt is kan je hier heel goed vogels spotten en heb je kans om wilde dieren tegen te komen. Zo zagen wij in de weilanden aan de rand van het gebied een aantal Schotse Hooglanders en schapen en stak er recht voor ons ineens een ree het wandelpad over. Heel stil zijn en goed je ogen openhouden dus! Veel plezier bij het plankenpad in Lettelbert.

lettelberterpetten

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Groningen

plankenpad Lettelbert groningen