Goed om te weten: In de herfst- en winterperiode zijn laarzen of waterdichte (hoge) schoenen zeker aan te raden. In de zomer kun je door het vele water last hebben van muggen.

plankenpad Lettelbert groningen

Wandelroute Lettelberterpetten

De wandelroute begint als je door het klaphekje stapt en de dijk op loopt. Volg de blauwe bordjes. De wandelroute is zo'n 2,5 kilometer lang en je wandelt zowel door het bos als een open landschap. Het startpunt van de wandelroute en het plankenpad is: Hooilanden 12, 9827 PG Lettelbert. Parkeren doe je (gratis) op de parkeerplaats naast de boerderij.

Honden mogen mee, mits aangelijnd

Aan het einde van het bos kom je bij de oeverlanden van het Leekstermeer. Hier is een uitkijktoren gebouwd. Vanuit de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over het Leekstermeer en de omliggende weilanden.

wandelroute lettelberterpetten
Je volgt voor deze route de blauwe bordjes
uitkijktoren Lettelbert
Vanuit deze uitkijktoren kijk je over het Groninger landschap en het Leekstermeer

Dieren in Lettelberterpetten

Langs de wandelroute grazen ook Schotse Hooglanders. Omdat dit gebied nog vrij rustig en onontdekt is kun je hier ook goed vogels spotten en andere wilde dieren tegenkomen. Wij hadden geluk en kwamen zelfs een ree tegen. Heel stil zijn en je ogen goed open houden dus!

lettelberterpetten

Plankenpad in Lettelberterpetten: Petgatenpad

Eindelijk! Daar is ie! Bijna aan het einde van de wandelroute kom je bij een soort T-spliting. Als je rechtsaf slaat ga je naar de vogelkijkhut en het begin van het plankenpad. Je kunt ook rechtdoor lopen en je route over de verharde weg vervolgen. Het plankenpad (beleefpad) is een extra onderdeel van de wandelroute en kan ook overgeslagen worden. Zie het als een omweg, maar wel een leuke!

Het plankenpad in Lettelbert is zo'n 250 meter lang

Onderweg ervaar je wat een moerasbos is. Kenmerkend voor het moerasbos, ook wel broekbos genoemd, is de hoge waterstand. Het is een geschikte plek voor paddenstoelen, vogels en mossen. In de Lettelberterpetten staan veel elzenbomen, een vochtminnende boom die zich heeft aangepast aan het leven in zeer natte omstandigheden.

petgatenpad Lettelbert
Vlak voor het einde van de wandelroute kom je bij het startpunt van het plankenpad

Veel plezier tijdens deze wandeling en het plankenpad in Lettelbert!

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Groningen

plankenpad Lettelbert groningen