Immigratie formulier invullen

We beginnen dit lijstje met praktische tips voor Curacao met misschien wel het belangrijkste. Want naast een geldig paspoort moet je om Curacao binnen te komen ook een ingevulde digitale immigratie kaart bij je hebben. Het invullen van de digitale immigratiekaart kan alleen online, is niet moeilijk en duurt hooguit 5 minuten. Je kan het formulier hier online invullen. 

Na het invullen ontvang je een kopie per e-mail. Wanneer je op Curacao aankomt moet je een digitale versie of print van jouw formulier kunnen laten zien. Tip: Maak een screenshot van het ingevulde formulier, zodat je deze ook zonder mobiel internet kan tonen als daar om gevraagd wordt.

Neem een wereldstekker mee

Op Curacao heb je een reisstekker voor de Verenigde Staten (type A of B) of een universele wereldstekker nodig, dit is een andere stekker dan wij in Nederland gebruiken. Een aantal hotels beschikken wel over stopcontacten waar de ‘Nederlandse stekker’ in past, maar beter koop je voor vertrek een universele reisstekker. Om per continent niet altijd te hoeven switchen van reisstekker hebben wij deze universele reisstekker besteld. Handig, want hij heeft ook een aantal USB en USB-C poorten.

Op Curacao kan je niet zonder muggenspray

Op Curacao zijn veel muggen en vliegjes, dus zonder muggenspray naar Curacao gaan is een no-go! Op het eiland kan je natuurlijk ook muggenspray kopen, maar om te voorkomen dat je na aankomst meteen naar de winkel moet kan je dit beter vooraf regelen.

Lees ook: Tips voor een actieve vakantie op Curacao

Kraanwater op Curacao

Het kraanwater op Curacao is veilig om te drinken. Het water is zacht, bevat geen chloor en bijna geen calcium en is vrijwel smaak- en geurloos. Vertrouw je het niet, of drink je water liever uit flesjes? Deze zijn vrijwel overal verkrijgbaar. Een andere (duurzamere) optie is deze waterfles met filter van LifeStraw.

Neem je eigen snorkelset mee

Je bent niet op Curacao geweest als je niet hebt gesnorkeld. De heldere zee van Curacao is een perfecte plek om te snorkelen en gekleurde vissen en zeeschildpadden te spotten, dus zorg voor een goede snorkelset. Een goede snorkel en andere benodigdheden koop je bijvoorbeeld online bij Decathlon en daar ga je geen spijt van krijgen!

Curacao Waanzinnige Wereld
Klein Curacao

Koop een lokale simkaart of databundel via je provider

Op Curacao kan je geen gebruik maken van je mobiele databundel zoals in de EU. Om dit ‘probleem’ op te lossen kan je een lokale simkaart kopen. Veel Nederlandse providers bieden ook de mogelijkheid voor het aanzetten van een databundel voor de Nederlandse Antillen. Op de meeste openbare plekken zoals in hotels en restaurants bieden ze vaak gratis wifi aan, maar meestal is dit niet zo snel.

Liever een e-sim? Wij hebben goede ervaringen met Maya Mobile. Bij Maya Mobile koop je eenvoudig en betrouwbaar online een e-sim voor Curacao en vele andere landen.

Je Nederlandse rijbewijs is geldig op Curacao

Ga je een auto huren op Curacao? Leuk, want daar is het eiland uitermate geschikt voor! Op die manier kom je makkelijk op de mooiste stranden en de leukste plekken van het eiland. Op Curacao is je Nederlandse rijbewijs gewoon geldig, een internationaal rijbewijs (IRB) aanvragen is daarom niet nodig.

Korte praktische tips voor je vakantie naar Curacao

  • Zorg voor een paspoort dat geldig is tot en met minimaal de dag dat je weer vertrekt van Curacao. Controleer dit ruim voor het begin van je reis, zodat je voldoende tijd hebt om eventueel een nieuw paspoort aan te vragen. Een ID-kaart of rijbewijs is niet voldoende om naar Curacao te reizen.
  • Zolang je niet meer dan 180 dagen op het eiland blijft heb je geen visum nodig voor Curacao. Een retourticket of ticket naar je volgende bestemming is wel verplicht.
  • Stel voor vertrek naar Curacao je pinpas in op wereldwijd en kijk ook naar je opnamelimiet per dag. Doe dit op tijd, want wijzigingen worden om veiligheidsredenen pas later geactiveerd. Beide instellingen pas je meestal gemakkelijk en snel aan via de app van je bank. 
  • Bekijk voor je op reis gaat of je huidige reisverzekering dekking biedt op Curacao, oftewel buiten Europa.

Met Corendon naar Curacao

Corendon vliegt sinds eind 2023 maar liefst 5 keer per week rechtstreeks naar Curacao. De comfortabele vlucht wordt uitgevoerd in samenwerking met het Spaanse World2Fly. In een gloednieuwe Airbus A350-900 vlieg je in zo'n 9 uur naar het zonnige eiland om te genieten van de gastvrije bevolking, prachtige natuur en leuke activiteiten. Klik hier voor het complete aanbod van Corendon naar Curacao.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Curaçao

praktische tips curacao