Onze eerste indruk

Tijdens het uitpakken van dit 2-pits kooktoestel werden we eigenlijk meteen verrast door de luxe uitstraling. De houten latjes aan de bovenkant laten het kooktoestel er uitzien als een kwalitatief product en dat kunnen we na het testen alleen nog maar meer bevestigen. Alleen nog even een gasblikje aansluiten en je kan beginnen met koken.

Primus Alika Stove
Koken op de camping wordt een feestje

Het gebruik van de Primus Alika Stove

Het aansluiten van het gasblikje gaat makkelijk en snel, je hoeft niet lang te prutsen voordat je kan beginnen met koken. Een heel groot pluspunt aan de Primus Alika Stove zijn de ontstekers die zich aan de voorkant bevinden. Hierdoor heb je geen aansteker of lucifer nodig om het gas te laten branden. Dit is een groot voordeel ten opzichte van vele andere kooktoestellen.

Via de draaiknoppen aan de voorkant is het gas - en dus het vuur - goed te regelen. We hebben geen rare of vervelende dingen opgemerkt tijdens het testen. Als we dan toch een verbeterpunt moeten noemen, dan zou het zijn dat je snel vette (vinger)vlekken op de zwarte binnenkant ziet en het pitje door het gas een vreemde kleur (lees: gekleurde waas) krijgt. Maar dat is natuurlijk niet zo'n groot punt! En op de camping al helemaal niet ;-)

Welk gas voor Primus Alika Stove?

Om te koken op de Primus Alika Stove moet je de originele Primus gasblikken gebruiken. Gelukkig zijn de Primus gasblikken over het algemeen goed verkrijgbaar in Nederland en het buitenland. Op internet bestel je ze eenvoudig bij onder andere Primusshop.nl.

Makkelijk schoon te maken

Om je kooktoestel zo lang mogelijk mooi te houden is het aan te raden om hem na ieder gebruik goed schoon te maken. Doordat het ijzeren rekje waar je de pannetjes op zet er af te halen is maak je de Primus Alika Stove makkelijk en snel schoon. Droog hem nog even na om vlekken en strepen te voorkomen.

Primus Alika Stove

Onze eerlijke mening

De Primus Alika Stove is een fijn 2-pits kooktoestel die je dankzij zijn gewicht van maar iets meer dan 2 kg makkelijk meeneemt naar de camping. Daarnaast heeft hij ook nog eens een mooie uitstraling, wat hem toch onderscheidt van andere 2-pits kooktoestellen. De ontstekers werken goed en de klepjes aan de zijkant tegen de wind zijn ook een nuttige toevoeging.

Waar te koop?

Ben je overtuigd en wil je dit kooktoestel ook aanschaffen? Je bestelt de Primus Alika Stove onder andere via Bol.com en Kampeerwereld.nl.

De redactie van Waanzinnige Wereld heeft voor deze review een gratis exemplaar van Primus ontvangen. Het artikel is onafhankelijk tot stand gekomen en bevat enkel onze eigen (eerlijke) mening en ervaring.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Reisuitrusting

Primus Alika Stove