Hoe kom je in Rattenberg?

Rattenberg ligt vlakbij de Achensee en is een leuk uitstapje als je in de omgeving verblijft. Verwacht geen bruisende stad of hippe winkels. Toch kan je prima een paar uurtjes in Rattenberg rondlopen. Kijk rustig rond en neem plaats op een van de terrasjes.

Kom je uit de richting van Innsbruck of Kufstein op de A12? Dan neem je afslag 32 richting Alpbachtal, Rattenberg-Brixlegg. Je rijdt vervolgens over de rivier de Inn en neemt op de rotonde de derde afslag richting Wörgl. Vanaf daar staat Rattenberg op de borden en ben je er binnen enkele minuten.

Waar parkeren in Rattenberg?

In Rattenberg is voldoende parkeergelegenheid. Wil je gratis parkeren in Rattenberg? Sla dan direct weer linksaf als je de 'grote weg' (de B171) verlaat. Je parkeert je auto gratis op de parkeerplaats nog voor het spoorviaduct. Vanaf de parkeerplaats ben je binnen 5 minuten wandelen in het autovrije centrum van Rattenberg.

dagje rattenberg

Wat is er te doen in Rattenberg?

Rattenberg staat vooral bekend als glasstad. Het Augustiner Museum met Tiroler kunstschatten, de nagelsmid huisjes uit de 12e eeuw, de parochiekerk en de Kisslinger glasblazerij zijn zeker een bezoek waard. Maar zoals we hierboven al schrijven, strijk ook zeker neer op één van de leuke terrassen.

Een bezoek aan Rattenberg is ook goed te combineren met de Kundler Klamm. Een kloof in Kundl op ongeveer 10 minuten rijden van Rattenberg. Voor jong en oud zeker de moeite waard.

Veel plezier tijdens je dagje Rattenberg en omgeving!

rattenberg inn
Rattenberg

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Oostenrijk

dagje rattenberg