dagje rattenberg
Europa,  Oostenrijk

Oudste stad van Oostenrijk: Een dagje naar Rattenberg

Bijgewerkt op 23 februari 2023

Met 400 inwoners zijn er in Rattenberg op drukke dagen meer toeristen op bezoek dan bewoners aanwezig. Veel toeristen gaan een dagje op bezoek in Rattenberg, het oudste en tevens kleinste stadje van Oostenrijk. In dit artikel lees je een aantal tips, zoals waar je gratis kunt parkeren en wat je er allemaal kunt doen.

rattenberg inn
Rattenberg

Hoe kom je in Rattenberg?

Rattenberg ligt vlakbij de Achensee en is een leuk uitstapje als je in de omgeving verblijft. Verwacht geen bruisende stad of hippe winkels, Rattenberg is geen stadje waar je thuis trots over vertelt. Toch kun je er prima een dag(deel) rondlopen, maar doe dat dan op je eigen vakantie tempo en pak ook lekker een terrasje.

Kom je uit de richting van Innsbruck of Kufstein op de A12? Dan neem je afslag 32 richting Alpbachtal, Rattenberg-Brixlegg. Je rijdt vervolgens over de rivier de Inn en neemt op de rotonde de derde afslag richting Wörgl. Vanaf daar staat Rattenberg op de borden en ben je er binnen enkele minuten.

Waar parkeren in Rattenberg?

In Rattenberg is voldoende parkeergelegenheid. Wil je gratis parkeren in Rattenberg? Sla dan direct weer linksaf als je de ‘grote weg’ (de B171) verlaat. Je parkeert je auto gratis op de parkeerplaats nog voor het spoorviaduct. Vanaf de parkeerplaats ben je binnen 5 minuten wandelen in het autovrije centrum van Rattenberg.

Wat is er te doen in Rattenberg?

Rattenberg staat vooral bekend als glasstad. Het Augustiner Museum met Tiroler kunstschatten, de nagelsmid huisjes uit de 12e eeuw, de parochiekerk en de Kisslinger glasblazerij zijn zeker een bezoek waard. Maar zoals we hierboven al schrijven, strijk ook zeker neer op één van de leuke terrassen.

Een bezoek aan Rattenberg is ook goed te combineren met de Kundler Klamm. Een kloof in Kundl op ongeveer 10 minuten rijden van Rattenberg. Veel plezier tijdens je dagje Rattenberg en omgeving!

Oostenrijk Waanzinnige Wereld