Aan alles komt een einde en zo ook aan ons verblijf in Heiligenblut. Alles hat ein Ende, nur ein Wurst hat zwei. We hadden bewust nog geen plannen gemaakt voor vandaag, omdat we donderdag een beetje moe waren. Uiteindelijk zijn we rond half 11 in de auto gestapt en we wilden eigenlijk een wandeling gaan maken in een dorp verderop, maar toen we daar aankwamen besloten we om door te rijden naar Lienz en daar lekker op het terras van de zon te genieten.

Zo gezegd, zo gedaan. Het was een prachtige dag en we besloten meteen maar op het terras te lunchen en de broodjes in onze tas te laten voor wat het was.. Carlo had namelijk al de hele week zin in een goede burger en ik wist dat ze die op het terras verkochten en ik had wel zin in een lekkere apfelstrudel met vanillesaus. Dus we hebben heerlijk gesmuld en een paar potjes gekaart.

Daarna hebben we nog wat rondgewandeld in de stad en zijn we weer naar ons appartement gereden. Op de terugweg zijn we nog even bij de supermarkt gestopt en haalden we sla voor het avondeten. Ik (Maaike) houd ervan om de restjes op te maken, dus dat kon prima op deze manier. Ook pakten we alvast de auto in, dat scheelt weer tijd in de ochtend.

Na de persconferentie van Mark Rutte (ja, we hebben het vanuit Oostenrijk allemaal goed gevolgd!) hebben we nog lekker genetflixt samen. En er moest ook nog even gesnoept worden van de Milka reep, want ja, restjes moeten op hè..

zaterdag 19 september

De wekker gaat vandaag al om 6:00 uur. Hier hebben we allebei weinig zin in en worden om 6:15 uur pas echt wakker van de tweede wekker. Nadat we zijn opgestaan en ons klaar hebben gemaakt, pakken we de laatste spullen in en gaan we in de auto richting Hallstatt. Dit dorpje aan de Hallstatersee is onder andere bekend van de Disney Film Frozen en trok voor het uitbreken van Covid-19 op het hoogtepunt bijna 10.000 (!) toeristen per dag. Het dorp is 7 jaar geleden zelfs nagebouwd in China.

Gelukkig was het vandaag niet zo druk. Wij hebben er zo'n 1,5 uur rondgelopen, waarvan 45 min wandelen van en naar de parkeerplaats, en zijn toen weer verder gereden. Het was een mooie plek om te zien, maar verder niet heel spannend. 

We hebben besloten om in Nürnberg te overnachten en dan rijden we zondag naar huis. We zijn nog eigenlijk nooit tegelijk een week vrij geweest terwijl we thuis zijn. Dus dit biedt dan ook de gelegenheid om nog wat kleine dingen thuis te doen.

Nu we deze blog online zetten zijn we net terug uit het centrum van het mooie Nürnberg. We hebben vanavond trouwens heerlijk gegeten bij een Aziatisch (sushi) restaurant. Geen all you can eat concept, maar gewoon á la carte. Echt een aanrader!

Ondanks dat we in de korte tijd en omdat het donker was maar weinig van de stad hebben gezien heeft hij ons zeer verrast. Heel veel gezellige terrassen en café, leuke restaurants en super veel mensen op straat. Het is natuurlijk zaterdag avond, dat verklaart het misschien, maar los van dat lijkt het ons echt de moeite waard om nog eens terug te gaan. Moeten we dat maar doen!

Nu is het tijd om te slapen. Morgen lekker ontbijten in ons hotel en daarna weer in de auto. Op naar huis!

Carlo & Maaike

Maaike

Hi! Ik ben Maaike, de vriendin en het reismaatje van Carlo. In mijn vrije tijd geniet ik graag van een wandeling door de natuur, vers geprepareerde skipistes en een kopje koffie in de zon.

Lees hier alle artikelen over

Reisdagboek roadtrip Oostenrijk

hallstatt