Mijn ervaring met de Fjällräven Keb Eco Shell Jacket

Tijdens onze reis door de Dolomieten heb ik de Fjällräven Keb Eco Shell Jacket mogen testen. De vele regen aan het begin van de week maakte het een uitstekend moment om de jas uit te proberen. In de bergen kan het weer (en dus ook de temperatuur) snel omslaan. Daarom draag ik graag meerdere laagjes. Wanneer het echt koud is, draag ik het liefst een dik fleecevest met daarover een (regen)jas. Ik was vooraf dus erg benieuwd of mijn nieuwe Fjällräven jas hier overheen zou passen. Maar dat paste perfect!

Ik vind het prettig dat de capuchon van de jas ruim en stevig is, zodat hij niet over je ogen valt en de regen niet in je gezicht drupt. Ook heeft de jas een hoge kraag, wat extra warm en fijn is als het regent. De hoge kraag heeft rondom de rits een fleece afwerking, zodat het niet gaat schuren tegen je kin.

Tijdens droge en warmere dagen heb ik de jas ook gedragen. Voor een beetje verkoeling heb ik toen de ritsen aan de linker- en rechterzijde geopend. Goed om te weten is dat de jas geen zakken heeft om je handen even in te stoppen.

fjallraven hike jas dames review

Maat, pasvorm en kleur

Met mijn 1,73 meter draag ik vrijwel altijd maat S en dat is ook voor de Keb Eco Shell van Fjällräven de juiste maat voor mij. De pasvorm is goed en sluit overal mooi aan. Een shirt met een vest of dikke trui eronder is geen probleem. Ik vond dat het ruim genoeg was, ook rondom mijn schouders en heupen. Als je veel dikke kleding onder de jas verwacht te gaan dragen, dan kan je misschien beter een maatje groter bestellen. De kleur die ik op de foto’s draag is 662 Deep Forest.

Fjällräven Keb Eco Shell Jacket ervaring

Wat is Eco-Shell?

Misschien vraag je je nog af waar Eco-Shell precies voor staat. Dat leg ik graag nog even aan je uit! Eco-Shell is het eigen waterdichte shell-materiaal van Fjällräven. Eco-Shell biedt zowel ademend vermogen als bescherming tegen regen en sneeuw. 

Producten die gemaakt zijn van Fjällräven’s Eco-Shell, zoals deze jas, zijn voorzien van een fluorcarbonvrije impregneer-laag, zonder schadelijke chemicaliën. Hierdoor kan jij onbezorgd van de natuur genieten. Een fijne gedachte en ook nog eens een duurzame keuze. Al helemaal als je bedenkt dat de kleding van Fjällräven bij normaal gebruik en onderhoud jaren meegaat.

Fjällräven Eco Shell Jacket dames

Waar te koop?

Ben je na het lezen van deze review overtuigd en wil je deze jas zelf ook aanschaffen? De Fjällräven Keb Eco Shell is natuurlijk te koop via de officiële website van Fjällräven en net zoals de andere kleding van Fjällräven ook bij Bever.

De redactie van Waanzinnige Wereld heeft voor deze review een gratis exemplaar van Fjällräven ontvangen. Het artikel is onafhankelijk tot stand gekomen en bevat enkel onze eigen (eerlijke) mening en ervaring.

Maaike

Hi! Ik ben Maaike, de vriendin en het reismaatje van Carlo. In mijn vrije tijd geniet ik graag van een wandeling door de natuur, vers geprepareerde skipistes en een kopje koffie in de zon.

Lees hier alle artikelen over

Reisuitrusting