Kies de juiste wandelschoen

Het type wandelschoen dat je kiest is afhankelijk van meerdere factoren. Kies vooral een wandelschoen die voor jou lekker zit en ga niet meteen af op de uitstraling. De juiste wandelschoen kan echt het verschil maken tijdens een wandeling.

Wanneer je op zoek bent naar de voor jou perfecte wandelschoen, zul je snel merken dat wandelschoenen zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Als ervaren wandelaar weet je waarschijnlijk welk type schoen het beste bij jouw voet en wandelervaring past. Maar als je nog niet zoveel ervaring hebt, kunnen deze categorieën je helpen om de juiste wandelschoen te vinden. 

Het type wandelschoen dat je nodig hebt, wordt onder andere bepaald door het gebied waarin je gaat wandelen. De indeling in ABCD-categorieën houdt rekening met het soort terrein waarop je loopt, waarbij A staat voor licht en flexibel en D voor zwaarder en stug. 

De Hanwag Torsby Low Extra GTX valt in de categorie BA. Het is een lichtgewicht wandelschoen die ideaal is voor een boswandeling of andere gemiddelde wandeling. Overigens kan je ook prima een paar uurtjes hiken in de bergen op de Torsby Low van Hanwag, daar zijn ze zonder twijfel stevig en comfortabel genoeg voor.

Hanwag Torsby Low Extra GTX heren
Hanwag Torsby wandelschoenen

Hoge of lage wandelschoenen

De keuze voor een hoge of lage wandelschoen heeft deels met persoonlijke voorkeur te maken. Toch is het verstandig om je goed te laten informeren of in te lezen welke van de twee voor jou de meest geschikte keuze is.

Hoge wandelschoenen bieden meer bescherming bij zwakke enkels en zorgen voor meer stabiliteit op oneffen terrein. Lage wandelschoenen geven je meer bewegingsvrijheid en zijn meestal lichter van gewicht. Hierdoor zijn lage wandelschoenen over het algemeen vooral geschikt voor vlakkere oppervlaktes. Hoge wandelschoenen krijgen vaker de voorkeur tijdens een wandeling over ruiger terrein, zoals in de bergen. 

Wandel je graag op hoge wandelschoenen? Lees dan onze reviews over de Hanwag Tatra II voor dames en Hanwag Tatra II voor heren.

Wat is GTX?

GTX staat voor GORE-TEX. GORE-TEX is een waterdicht materiaal met ademend vermogen. Dankzij de GORE-TEX voering blijven je voeten droog als het regent en wanneer je door drassige of natte gebieden loopt. Onze ervaring is dat wandelschoenen met GTX iets warmer aanvoelen, maar het grote voordeel is dat het materiaal geen water doorlaat. Tijdens het wandelen is niets vervelender dan natte voeten.

review Hanwag Torsby
Hanwag Torsby Low Extra GTX (heren)

Wandelschoenen zijn een investering

De prijs van de Hanwag Torsby Low wandelschoen valt voor goede wandelschoenen enigszins mee. Je krijgt er namelijk een paar kwalitatieve wandelschoenen voor terug, die gemaakt zijn van duurzame materialen. De wandelschoenen van Hanwag worden gemaakt op basis van materiaal dat 100% uit Europa komt. Hanwag wandelschoenen gaan jaren mee. Het is wat mij betreft daarom een investering die het geld meer dan waard is.

Onze eerlijke mening

Als je graag een wandeling maakt en de voorkeur geeft aan lage wandelschoenen raad ik de Hanwag Torsby zeker aan. Persoonlijk draag ik liever hoge wandelschoenen, omdat dit wat meer steun rondom de enkels biedt en je nog minder kans hebt op natte voeten. Vooral als de dagen wat warmer worden en je liever niet te opvallende wandelschoenen draagt is de Hanwag Torsby een goede keuze.

De redactie van Waanzinnige Wereld heeft voor deze review een gratis exemplaar van Hanwag ontvangen. Het artikel is onafhankelijk tot stand gekomen en bevat enkel onze eigen (eerlijke) mening en ervaring.

Hanwag Torsby review
Hanwag Torsby Low Extra GTX

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Reisuitrusting

Hanwag Torsby Low Extra GTX review