Een camper huren voor je roadtrip door Europa

Voordat we 5 bestemmingen voor een roadtrip met een camper in Europa met je delen willen we je eerst iets meer informatie geven over het huren van een camper via Goboony. Goboony is een betrouwbare partij als het gaat om een camper huren en om deze reden benoemen we ze graag even in dit artikel.

Het concept van Goboony is dat iemand zijn of haar camper aanbiedt in een periode waarin ze hem zelf niet gaan gebruiken. Door een camper te huren van iemand anders kan je kijken of reizen met een camper bij je past. Daarnaast is een camper huren een duurzame manier van reizen. Via de website van Goboony kan je kiezen uit duizenden campers, die allemaal worden aangeboden door campereigenaren. Zo zit er altijd wel een geschikte camper voor jou tussen. Meer informatie vind je op de website van Goboony.

En dan is het nu tijd om te gaan roadtrippen!

Zweden

De reden waarom Zweden een fijne bestemming is voor een roadtrip met een camper in Europa is misschien wel omdat je in Zweden overal mag wildkamperen. Volgens de Zweden is de natuur van iedereen, waardoor je hier letterlijk overal in de natuur je tentje mag opzetten. Ze noemen dit in Zweden het allemansrecht.

Nu horen we je denken, tentje? Ik ga kamperen met een camper! Ook dat is geen probleem in Zweden, maar houd wel rekening met de natuur en kampeer alleen daar waar kamperen met een camper is toegestaan. Kamperen met een camper mag ook op heel veel plekken. Op de website van Visit Sweden lees je meer over het allemansrecht van Zweden en waar je wel en niet mag kamperen met een camper.

Oostenrijk

In de zomer van 2020 maakten wij een roadtrip door Oostenrijk met onze auto, maar je kan deze roadtrip ook met een camper maken. We begonnen onze roadtrip Oostenrijk in het zuiden van Duitsland, bij Schloss Neuschwanstein. Vanaf daar reden we Oostenrijk binnen en genoten we bijna 3 weken van de bergen in dit fantastische land. Als je het ons vraagt is Oostenrijk een perfecte bestemming voor een roadtrip met camper in Europa. Hoort dus zeker in dit lijstje thuis.

leuke landen roadtrip
Großglockner Hochalpenstraße in Oostenrijk

Zwitserland

Nu we het toch over bergen hebben, Zwitersland is ook een prachtig land voor een roadtrip met een camper. Wel wat duurder dan Oostenrijk, maar zo de moeite waard. Tijdens onze vakantie aan het Lago Maggiore in Italië zijn we meerdere keren naar Zwitserland gereden om meer van het land te zien. Zo bezochten we de Foroglio waterval en de mooiste bergvallei van Europa: Valle Verzasca. Beide liggen dicht bij elkaar en zijn aan te raden om te bezoeken als je gaat roadtrippen door Zwitserland.

roadtrip europa camper
De natuur in Zwitserland is prachtig

Italië

Met de Alpen én het grootste natuurgebied van Italië in het noorden, de prachtige stranden in het zuiden en de knusse dorpjes, bruisende steden en schilderachtige landschappen in het binnenland is Italië ook een fijn land voor een roadtrip. Je kan een roadtrip Italië met camper ook goed combineren met Oostenrijk en/of Zwitserland.

Begin je roadtrip door Italië in de bergen, rijd via het merengebied naar Toscane en pak onderweg een paar grote steden zoals Milaan, Florence of Rome mee. Als je veel tijd hebt kan je vanuit bijvoorbeeld Rome naar de regio Puglia in de hak van de laars rijden en daarna je roadtrip door Italië afsluiten aan de Adriatische kust.

roadtrip camper europa
Mooie uitzichten in Italië

Slovenië

We sluiten dit lijstje met fijne bestemmingen voor een roadtrip met een camper door Europa af met Slovenië. Slovenië is net zoals Oostenrijk en Zwitserland een land van wonderschone natuur, hoge bergen en watervallen, maar toch begeef je je hier voor je gevoel in een andere wereld. Begin je roadtrip met camper door Slovenië in Nationaal Park Triglav en rijd via de Soca vallei naar Bled. Vanaf daar kan je doorrijden naar een van de Sloveense wijnstreken om vervolgens af te sluiten in de hoofdstad Ljubljana. 

soca river
Soca rivier in Slovenië

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Reistips

camper roadtrip europa