Vandaag zijn we naar de Millstätter See geweest. We hebben een elektrische mountainbike gehuurd en daarmee een rondje om het meer gefietst. Prachtig!

Het meer rond is ongeveer 28 kilometer, dat lijkt ver, maar is op een elektrische mountainbike prima te doen. We huurden onze fietsen (per toeval) bij een Nederlandse fietsenzaak in het dorpje Seeboden. Maaike had gebeld of we fietsen konden reserveren, toen gaf de man (Niek) aan de telefoon aan dat ze wel gewoon Nederlands mocht praten. Haha, ons accent heeft ons weer eens verraden!

Niek gaf ons de tip om een afslag te nemen naar de Egelsee. Hij zei dat dit een vennetje middenin het bos is. Het zou hier waarschijnlijk vrij rustig zijn, omdat veel mensen (lees: toeristen) het nog niet kennen. We besloten hier naartoe te fietsen. Dat was zeker de moeite waard want het was prachtig! De foto's hieronder zeggen vast genoeg.

egelsee
Als je de bergen wegdenkt zou dit zo Nationaal Park Dwingelderveld kunnen zijn

Het grappige was, als je de bergen weg zou denken leek het net alsof je in - pak hem beet - Nationaal Park Dwingelderveld was beland. De natuur leek sprekend op hoe wij het kennen in Drenthe. Maar gelukkig zijn we nu nog lekker in Oostenrijk! :-)

We aten onze lunch op deze prachtige plek en toen deze op was stapten we weer op de fiets om ons rondje om het meer te vervolgen.

egelsee zwemmen

Van sommige dorpjes waar we doorheen fietsten kregen we een beetje kriebels. Veel restaurantjes waren gesloten en het zag er allemaal vrij saai en oubollig uit. Maar goed, we genoten wel van het fantastische uitzicht en fietsten met zo'n 30 kilometer per uur door hele mooie landschappen met continu uitzicht op het heldere water van het meer.

In Millstatt aten we een ijsje op het terras, want daar was gelukkig wel veel open. Even verderop hebben we nog wat gedronken en deze vriend op beeld vast weten te leggen.

zwaan Millstatt

Toen we weer op onze mountainbikes wilden stappen zagen we dit leuke bakkie nog staan. We konden het niet laten om er een foto van te maken!

kever groen
Toen we deze auto hier zagen staan moesten we deze foto maken

Toen we onze mountainbikes weer hadden ingeleverd in Seeboden zijn we weer in de auto gestapt en naar ons appartement in Heiligenblut gereden. Daar hebben we onszelf even opgefrist en daarna zijn we naar het dorp gereden om hier in een soort van dorpscafé wat te eten.

Er is niet woest veel te beleven in Heiligenblut, dus we moesten gewoon maar 1 van de 3 (misschien 4?) restaurants gaan proberen. Van buiten lijkt het wel een stamkroeg, maar het eten was verrukkelijk!

Nu gaat het lampje uit! Morgen gaan we een dagje naar Lienz. Lienz is ongeveer een half uur rijden vanuit Heiligenblut en schijnt een soort hoofdstad te zijn voor mensen die in deze regio wonen. Hier kopen zij onder andere hun kleding en doen ze de grote boodschappen. We zijn benieuwd!

Servus!
Carlo & Maaike

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Reisdagboek roadtrip Oostenrijk

millstatter see