Tijd om weer verder te gaan. We verlaten ons hotel in Kempten en rijden de Duits-Oostenrijkse grens over om na ruim 2 uur aan te komen in Inneralpbach. Althans dat was de bedoeling...

In verband met alle Corona-maatregelen controleren ze strenger bij de grenzen en dit levert veel file op. Het was even spannend, maar wij werden gelukkig niet uit de rij gepikt, dus na een flinke file konden we doorrijden om na zo'n 3 uurtjes rijden op onze bestemming aan te komen. Op de kaart hieronder kun je zien waar we tot en met woensdagochtend verblijven.

Ons appartement staat in Alpbach, dat is uitgeroepen tot mooiste dorp van Oostenrijk. Dat hopen we na de komende dagen te kunnen bevestigen! Het dorp heeft zo'n 2600 inwoners en ligt op 1000 meter boven de zeespiegel. De Achensee bevindt zich op zo'n 30 minuten rijden en in de omgeving zijn vele mooie wandelroutes te vinden.

Verder staat het dorp bekend om zijn unieke bouwstijl. Je weet wel, die typisch Oostenrijkse houten huizen, waarvan de balkons vol hangen met mooie bloemen. Naast mooiste dorp van Oostenrijk is Alpbach ook nog eens hét bloemendorp van Europa! Als de bewolking wat wegtrekt, willen we zeker nog even dronen.

maandag 7 september

Het is vandaag een bewolkte dag, maar gelukkig blijft het droog. We doen eerst met een lege maag boodschappen, wat niet altijd het meest gezellig is ;-) Maar een croissantje maakt veel goed. Na het ontbijt stappen we in de auto naar Rattenberg.

Rattenberg is de kleinste stad van Oostenrijk. Als je na de tunnel de afslag naar Rattenberg hebt genomen, zie je meteen links een parkeerplaats en deze is gratis! Hier hebben wij onze auto geparkeerd en zijn toen het stadje ingelopen.

Het was erg klein en rustig. Hier en daar liepen wat toeristen, maar echt druk was het niet. Je komt via de stadspoort binnen en vanaf daar loop je zo naar het water. We zijn een rondje door de stad gewandeld en dit rondje heb je binnen een uurtje wel gelopen. Daarna gingen we terug naar de auto om verder te rijden naar een kloof.

kundler klamm

We zijn naar de Kundler Klamm, ookwel de Kundler Kloof, geweest. We hebben (heen en terug totaal) zo'n 5 á 6 km door de kloof gewandeld. Op 1/3 van de route zit een restaurantje, deze was wegens ruhetag gesloten. Maar we konden hier wel even op het terras ons broodje eten. Het wandelpad is mooi breed, maar loopt stiekem een beetje stijl omhoog. Dus de volgende keer zouden we onze wandelstokken mee nemen. Wij waren nog nooit in een kloof geweest, maar dit was wel heel indrukwekkend.

Toen we uit de kloof kwamen was het 13.30 uur en besloten we nog even naar de Achensee te rijden. We zijn naar Pertisau gereden en verbaasden ons over het blauwe water van het meer. Echt prachtig! Morgen gaan we naar de overkant, naar Maurach, om te hiken in het Rofangebergte. Maar vandaag hebben we genoten op een terrasje van een koffie, thee en natuurlijk sachertorte.

achensee

Daarna mochten we weer de prachtige route naar het Alpbachtal rijden, wat erg afgelegen ligt. En vanavond gaan we lekker spelletjes spelen, koken, lezen en chillen!

Grüße! Carlo & Maaike

Maaike

Hi! Ik ben Maaike, de vriendin en het reismaatje van Carlo. In mijn vrije tijd geniet ik graag van een wandeling door de natuur, vers geprepareerde skipistes en een kopje koffie in de zon.

Lees hier alle artikelen over

Reisdagboek roadtrip Oostenrijk

alpbachtal