Daar gaan we dan! Op naar Oostenrijk! Maar we gaan niet in één keer naar Oostenrijk rijden, we maken namelijk een tussenstop in Duitsland, vlakbij de Oostenrijkse grens. We overnachten in Kempten, om een kijkje te nemen bij Schloss Neuschwanstein.

Het lijkt mij (Carlo) al lange tijd heel gaaf om hier eens naartoe te gaan. Naar binnen hoeven we allebei niet zo nodig, nu met alle Corona maatregelen al helemaal niet. Nu we de mogelijkheid hebben om hier een tussenstop te maken, maken we daar wel erg graag gebruik van.

De heenweg verliep prima. Het is trouwens wel even vreemd dat we in alle openbare gebouwen een mondkapje moeten dragen, maar goed dat went vanzelf. We besloten om direct naar Hohenschwangau te rijden en pas later naar ons hotel in Kempten. Het zonnetje scheen en het was inmiddels half 5, dus een mooi tijdstip om de omgeving van Schloss Neuschwanstein nog even te verkennen. Voor morgen (zondag) voorspellen ze regen, dus dat zou vast geen succes geworden zijn. 

Een succes werd het vandaag wel! We zijn naar de Marienbrücke gewandeld (vrij stijl omhoog). Vanaf daar heb je perfect zicht op het slot. Oordeel zelf maar!

schloss Neuschwanstein

Uiteindelijk waren we rond 19:30 in ons hotel en hebben we heerlijk gegeten. Nu languit op bed, want morgen gaan we weer verder. Op naar regio Achensee!

Groetjes vanuit (nu nog) Zuid-Duitsland!

Carlo en Maaike

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Reisdagboek roadtrip Oostenrijk

schloss Neuschwanstein