krimml watervallen
Reisdagboek van onze roadtrip door Oostenrijk

Roadtrip Oostenrijk | Dag 5: Op naar Gerlos en de Krimmler watervallen

Bijgewerkt op 23 februari 2023

Rond 11 uur vertrokken we uit het mooie Alpbach. Op naar Gerlos! Na een uurtje rijden kwamen we aan in weer een heel mooi appartement. Het ziet er allemaal goed uit en we zijn leuk ontvangen door de eigenaresse. We kunnen zelfs gebruik maken van een broodjes service. Ideaal toch!? Even bestellen en het hangt morgen om half 8 aan onze deur.

Na het boodschappen doen hebben we de auto weer gestart, want we hebben vandaag de Krimmler watervallen bezocht. De Krimmler watervallen zijn de grootste watervallen van Centraal-Europa en de op 5 na hoogste van de wereld. Je kunt ze vinden in Nationaal Park Hohe Tauern, op de grens van Tirol en Salzburgerland. Na een klim (over verharde paden) van zo’n 2 uur kom je aan op de top. Onderweg heb je diverse plateaus, waar je kunt genieten van het uitzicht en natuurlijk een paar mooie foto’s kunt maken.

krimml
Krimmler waterval

Het was erg druk bij de waterval en je merkt aan alles dat het een grote toeristische attractie is. Maar dat maakt de waterval zelf niet minder mooi! Wij zouden een bezoek zeker aanraden als je in de buurt bent.

route krimmler watervallen
De routes zijn goed aangegeven

Vanaf Gerlos is het ongeveer een half uur rijden naar de watervallen. Je rijdt een groot gedeelte over de Gerlospass, een mooie kronkelweg door de bergen. Kost een paar euro, maar dan heb je ook wat 😉

We gaan straks lekker uit eten in het dorp en ik geniet nu nog even van mijn biertje op het balkon. Met een kolkende rivier als achtergrondgeluid. Probeer het je maar eens voor te stellen. Heerlijk!

Servus!

Carlo