Vrijdag zijn we een dagje naar Innsbruck geweest. We hadden even geen zin in wandelen of fietsen op de berg en Carlo wilde altijd al graag een keer naar Innsbruck. De stad staat onder andere bekend om zijn skischans die gebruikt is tijdens de Olympische spelen in deze stad in 1964. Maar wij sjeesden de schans voorbij richting de stad.

De buschauffeur bracht ons van de parkeerplaats naar het stadscentrum en was zo vriendelijk om ons er op te wijzen waar wij uit moesten stappen. Vanaf daar gingen we te voet verder. De zon scheen en daardoor lijkt natuurlijk altijd alles nog mooier. Maar als je graag wilt shoppen, dan is Innsbruck een walhalla. Verder heeft het leuke terrasjes en hippe eettentjes. Het was die dag zo warm, dat we vooral op de terrasjes hebben gezeten en aan het einde van de middag weer naar huis zijn gegaan. We denken dat deze stad vooral leuk is als je aan het einde van de dag heen gaat om nog even te shoppen en daarna lekker uit eten gaat. Maar wij waren al even op de been, dus besloten terug te gaan. En al zingend reden we weer terug naar Gerlos!

parkeren innsbruck
Overal in Innsbruck zie je bergen op de achtergrond. Fantastisch toch!?

zaterdag 12 september

's Morgens zijn we op tijd vertrokken vanuit Gerlos. Want de volgende bestemming wacht op ons: Heiligenblut. We verblijven hier een week in een appartement van een Nederlands stel. We zijn heel benieuwd! In de omgeving is veel te zien en te doen, dus dat zit wel goed.

De route duurde 2,5 uur, waarvan het grootste gedeelte uit smalle weggetjes, haarspeldbochten en remmen bestond. Het was wel een prachtige route. We zijn namelijk over de Grossglockner Hochalpenstrasse gereden. Ik vond het fantastisch, Carlo vond de hoogte wat minder. Maar hij mocht gelukkig rijden! ;-) Er waren veel mooie Porsches, oldtimers, Vespa's en motoren op de weg te vinden, want het was het laatste weekend van de Oostenrijkse vakantie. We hadden gelukkig mooi weer zodat je veel kunt zien en er lag geen sneeuw of ijs onderweg, anders kun je deze weg niet rijden en daarom is hij alleen in de zomer geopend. Na 3/4 van de Hochalpstrasse te hebben afgelegd, ontdekten we dat onze remschijven heel erg rookten en stonken. Dit bezorgde wel even wat zorgen, maar even met onze grote vriend Jeffrey gebeld en wat advies ingewonnen. We konden weer rustig en veilig verder rijden. Later kwamen we er achter dat zo'n beetje elke auto die in dit dorp aankomst stinkende remschijven heeft. Niet zo gek ook, je komt van 2500 meter hoogte naar beneden (Heiligenblut zelf ligt op ongeveer 1200 meter)

Als je Karinthië in Oostenrijk gaat bezoeken, is deze route rijden wat mij betreft zeker een aanrader!

grossglockner hochalpenstrasse
Dit lijkt wel een sprookje!

Toen we aankwamen in het dorp hebben we voor het eerst deze vakantie even lekker met een boek in de zon gezeten en daarna zijn we op een terrasje beland. 's Avonds hebben we nog Wie is de Mol? gekeken en zijn we op tijd gaan slapen, want we gaan vandaag (zondag) weer hiken door de bergen!

Liefs Maaike

Maaike

Hi! Ik ben Maaike, de vriendin en het reismaatje van Carlo. In mijn vrije tijd geniet ik graag van een wandeling door de natuur, vers geprepareerde skipistes en een kopje koffie in de zon.

Lees hier alle artikelen over

Reisdagboek roadtrip Oostenrijk

grossglockner