We zijn zaterdag aangekomen in ons nieuwe appartement in Heiligenblut, aan de voet van de Großglockner Hochalpstraße. Zoals we in het reisdagboek van dag 7 en 8 al schreven, een heerlijk nieuw appartement. We hebben heerlijk geslapen en alles is aanwezig om er een mooie week van te maken.

Heiligenblut maaike
2 bezienswaardigheden van Heiligenblut op 1 foto ;-)

Op zondag is het ruhetag, wat betekent dat bijna alles gesloten is. Daarom besloten we te gaan hiken. Aan het einde van de ochtend namen we de bus naar Grosskirchheim. Daar viel ons oog op een bordje met daarop: Wasserfälle. We zijn toen de bordjes gaan volgen en dit bracht ons bij een mooie waterval met weinig toeristen. Dit is ook zeker voor gezinnen een aanrader!

waterval gartl wasserfal
De waterval

Maar toen we vanaf de waterval weer terug waren gelopen naar ons startpunt van de hike, hadden we inmiddels al 4 kilometer gelopen en we hadden nog 12 kilometer te gaan... We gingen een etappe wandelen van de Alp-Adria trail. Dit is een soort Pieterpad, maar dan vanuit de Alpen naar de Adriatische kust. Echt een must-do voor de liefhebbers.

Nou goed, wij besloten dus om 1 etappe te lopen die ons terug zou brengen naar ons appartement. Het was echt een hele gave route, maar het steeg en daalde ook steeds enorm. Daarnaast was het echt heel warm buiten en hadden wij hiervoor onvoldoende water meegenomen. Plus de 4 kilometer die we al naar de waterval waren gehiked.. Dit alles was niet echt de beste combinatie. Maar we hadden de tijd en we namen de tijd en daardoor konden we allebei nog wel genieten van de uitzichten, ondanks dat het wel echt zwaar was.

Toen we over de helft waren moesten we veel dalen en kreeg Carlo erg last van zijn knie. Dit was voor hem dus extra zwaar en we besloten te kijken naar een kortere route naar huis. Dit leek echt onmogelijk. We hebben zelfs door weilanden de berg naar beneden gelopen, waar we vervolgens tegen een dik bos aanlopen en vervolgens weer naar boven moesten klauteren. Een enorm avontuur kan ik je vertellen.

Maar ineens zagen we een wandelbordje wat er op leek de route te verkorten en we besloten deze te volgen. We bleven allebei rustig en wisten dat er niks anders op zat dan de route uitlopen (want ook op zondag rijden er bijna geen bussen ;-), niet dat we deze tegen zouden komen, maar goed) Ineens kwamen we langs een kraantje waarvan een boer die daar aan het werk was ons bevestigde dat we het water konden drinken, wauw! Even opladen met fris bergwater. Het voelde alsof we gered waren, haha.

Daarna liepen we verder en kwamen we al vrij snel een oud mannetje tegen. We hadden hem op zaterdag al op het terras gezien en begroet. Hij zwaaide naar ons, stopte zijn auto en vertelde dat hij ons herkende van het terras van gisteren. Hij bood ons aan naar huis te brengen. 'Stap maar achterin' zei hij. Zo aardig en lief! Hij was misschien wel ergens in de 80, maar nog zo kwiek! We werden precies voor ons appartement afgezet en dat scheelde wel ruim een kilometer sjouwen.

Voldaan aten we 's avonds nog een bordje pasta en gingen we lekker bloggen en relaxen.

oostenrijk
Onderweg kwamen we dit leuke huisje tegen

maandag 14 september

Maandag besloten we eerst geen plannen te maken en te zien wat de dag zou brengen. Na een kop koffie in de zon gingen we een dagje naar de Tristacher See in de buurt van Lienz. Op ongeveer 40 minuten van ons appartement is dit het dichtstbijzijnde zwemmeertje. Heerlijk relaxen in de zon met 25 graden. Dat geeft toch echt wel het maximale vakantiegevoel. Het was een heerlijke dag!

tristacher see oostenrijk
Tristacher See

Wat we nog wel lastig vinden is vegetarisch eten. Maaike eet vegetarisch (of veganistisch) en dat is vooral in boerendorpjes of toeristische gebieden nog wel eens erg lastig. Vandaag vonden we in de Spar gelukkig wel tofu, kokosyoghurt, sojamelk, avocado's in de aanbieding en nog andere lekkere dingen. Je ziet wel dat er steeds meer opties komen en dat is heel fijn. Ik (Maaike) heb op mijn eigen website nog een artikel geschreven over mijn favoriete vegetarische gerechten die ik in Oostenrijkse restaurants graag eet!

We vinden het nog wel lastig om te bedenken wat we morgen gaan doen, maar dat komt vast goed!

Voor nu een fijne avond! En als je dit dinsdag leest; maak er een mooie dag van!

Groetjes Carlo en Maaike

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Reisdagboek roadtrip Oostenrijk

roadtrip oostenrijk