Leuk dat je ons reisverslag leest! We zijn alweer aangekomen bij dag 12 en 13 van onze roadtrip door Oostenrijk.

Woensdag zijn we een dagje in Lienz geweest. Lienz heeft ons verrast in positieve zin! Veel leuke winkels en gezellige terrassen. Het heeft veel Italiaanse invloeden, wauw! Eigenlijk alles wat een stad nodig heeft toch? En dat met maar 12.000 inwoners!

Lienz centrum
Kleurrijk Lienz

Dat de stad zo 'groot en compleet' is heeft te maken met dat het een soort hoofdstad voor de mensen uit de regio is. Wij verblijven zoals jullie weten nu in Heiligenblut, een half uur rijden vanaf Lienz (en andersom), maar de meeste mensen die tussen Heiligenblut en Lienz in wonen doen in Lienz hun (grote) boodschappen en kopen er hun kleding. Dat doen eigenlijk alle dorpen hier in de buurt, daardoor trekt Lienz veel mensen van buitenaf aan en is het in verhouding tot het aantal inwoners zo'n grote stad.

Wij hebben in Lienz lekker rondgeslenterd, gewinkeld en van de terrasjes genoten. Eigenlijk alles wat je in een stad hoort te doen. Tip: stap gewoon een winkel binnen in Lienz, want bij de meeste winkels verkopen ze heel leuke (merk)kleding, hoewel dat dat soms aan de buitenkant nog niet te zien is. Tussen de middag hebben we onze lunch gegeten langs het water. Een heel klein parkje met een paar bankjes. We zaten langs de mooie maar ruige rivier die je op de foto boven dit artikel ziet.

koffie Lienz
Koffie in Lienz

Op de terugweg zijn we nog langs een hele grote Interspar gereden en hebben hier onze boodschappen gedaan. Wat een winkel, echt enorm! Leuk om eens rond te kijken. Eenmaal terug in ons appartement hebben we lekker gekookt en moest ik (Carlo) nog even aan het werk achter de laptop. Maaike ging lekker netflixen en zo was de dag eigenlijk al weer om.

donderdag 17 september

Vanmorgen zijn we op tijd in de auto gestapt om een wandeling naar een waterval in de buurt te maken. Het startpunt van de wandeling was eigenlijk vlakbij ons appartement. Lopend is het niet te bereiken, omdat je alleen in het dorp (startpunt) kunt komen via een drukke weg.

De dag begon een beetje regenachtig, maar dat maakte de wandeling naar de waterval niet minder mooi! Heen en terug duurde het in totaal zo'n 2 uur en we kwamen onderweg veel mooie plekken tegen.

huisje waterval
Zoals dit huisje
waterval gossnitz
En dit plekje

Eenmaal boven werden we beloond met dit gave uitzicht op de waterval. Hier wil je toch direct naartoe als je dit ziet!? (Op de foto is het haast niet te zien, maar deze waterval is echt heel hoog!)

gossnitz Wasserfall
De waterval was enorm, al is dat op de foto niet zo goed te zien

Vanmiddag hebben we heerlijk genikst, het blijft tenslotte wel vakantie hè. Hoewel we niet vaak van dit soort momenten hebben genomen, was het nu toch echt even tijd voor een beetje rust!

Vanavond zijn we uitgenodigd om een borrel te drinken met en bij de mensen van wie we het appartement huren. Zij wonen er boven, dus we rollen na de schnaps zo ons bed in.

In Oostenrijk krijg je vaak bij aankomst in je hotel of appartement een schnaps, wij krijgen hem dus vanavond! Die traditie kunnen we natuurlijk niet zomaar overslaan!

Morgen is het alweer onze laatste dag in Oostenrijk, want zaterdag stappen we in de auto richting huis. Het lijkt ons leuk om morgen te rodelen in de buurt van Lienz en zaterdag op de terugweg naar huis nog langs Hallstatt te rijden. Maar goed, we zien wel even hoe het loopt. We genieten nog lekker zolang we hier zijn!

Groetjes vanuit het - nog steeds - wonderschone Oostenrijk!
Carlo & Maaike

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Reisdagboek roadtrip Oostenrijk

water Lienz