roadtrip oostenrijk
Europa,  Oostenrijk

Onze roadtrip door Oostenrijk

Bijgewerkt op 21 november 2022

In de nazomer van 2020 maakten wij een mooie roadtrip door Oostenrijk. We zijn blij dat we dit hebben kunnen doen en hebben erg genoten van dit mooie land. Om jou een beeld te geven van onze reis en route delen we hier ons reisschema met link naar de artikelen die we over onze roadtrip schreven.

Wij hopen dat je het leuk vindt om onze verhalen en ervaringen te lezen en hopen dat we jou inspireren en je er een aantal tips uit kunt halen voor jouw roadtrip door Oostenrijk. Geen roadtrip door Oostenrijk op de planning? Dan vind je het hopelijk gewoon leuk om onze verhalen te lezen!

BoekenBoeken

Het begin van onze roodtrip door Oostenrijk

2020, het jaar waarin bijna alles anders gaat dan gepland. Voorzichtig gezegd een bijzonder jaar. We beseffen ons dat we veel geluk hebben met het feit dat we überhaupt nog op vakantie kunnen en mogen deze zomer. Weliswaar een andere bestemming dan we vooraf hadden uitgestippeld, maar vast niet minder leuk!

Ons plan was om net zoals in 2018 naar Indonesië te gaan. In augustus van dat jaar zijn we op Bali en Nusa Lembongan geweest. De bedoeling was om dit jaar naar Flores en Komodo te gaan. En om misschien nog een paar dagen te relaxen op de Gili’s. Uiteindelijk blijven we iets dichter bij huis en hebben we ons verdiept in het wonderschone Oostenrijk. Het land waar we eigenlijk alleen de witte versie van kennen. Na een tussenstop bij Schloss Neuschwanstein in het zuiden van Duitsland starten we dan echt onze roadtrip door Oostenrijk.

Schloss Neuschwanstein

Daar gaan we dan! Op naar Oostenrijk! Maar we gaan niet in één keer naar Oostenrijk rijden, we maken namelijk een tussenstop in Duitsland, vlakbij de Oostenrijkse grens. We overnachten in Kempten, om een kijkje te nemen bij Schloss Neuschwanstein.

schloss Neuschwanstein Brücke
Schloss Neuschwanstein

Het lijkt mij (Carlo) al lange tijd heel gaaf om hier eens naartoe te gaan. Naar binnen hoeven we allebei niet zo nodig, nu met alle Corona maatregelen al helemaal niet. Nu we de mogelijkheid hebben om hier een tussenstop te maken, maken we daar wel erg graag gebruik van.

Dit was echt een hele leuke toevoeging van onze reis. Als je in de buurt bent raden we je zeker aan om Schloss Neuschwanstein ook te bezoeken!

Alpbachtal

Vanuit Zuid-Duitsland rijden we door naar onze volgende bestemming: Alpbach. Alpbach is een dorpje in de regio Alpbachtal en in de omgeving is veel leuks te doen.

Ons appartement staat in Alpbach, dat is uitgeroepen tot mooiste dorp van Oostenrijk. Het dorp heeft zo’n 2600 inwoners en ligt op 1000 meter boven de zeespiegel. De Achensee bevindt zich op zo’n 30 minuten rijden en in de omgeving zijn vele mooie wandelroutes te vinden. Onder andere in het Rofan- en Karwendelgebergte.

We hebben al onze tips voor activiteiten in het Alpbachtal in de zomer voor jou op een rijtje gezet.

Iets avontuurlijks doen? Ga hiken naar de Rofanspitze!

Uitzicht Rofanspitze
Rofangebergte

Gerlos en omgeving

Na een aantal dagen in het Alpbachtal stond de volgende bestemming alweer op de planning: Gerlos! De omgeving van Gerlos is groener dan groen. Een fantastische omgeving om in de zomer te ontdekken. Mede daardoor hebben we er een artikel over geschreven, zodat je ook voor deze omgeving eens rustig kunt nalezen wat je er allemaal kunt doen. Je kunt het artikel hier lezen.

Heiligenblut

Na Gerlos besloten we via de Großglockner Hochalpstraße naar Heiligenblut te rijden. We verbleven hier in een gloednieuwe accommodatie van een Nederlands stel. We verbleven hier een week, maar moesten wel even wennen. In Heiligenblut zelf is namelijk niet heel veel te doen. Het dorp zelf is klein, maar heeft ook wel weer iets leuks. Het nadeel is, dat wanneer je ergens naartoe gaat je vrijwel altijd eerst een halfuur in de auto moet zitten. Desalniettemin hebben we hier een heerlijke week gehad en veel zelf ontdekt!

grossglockner roadtrip
Großglockner Hochalpstraße

Je kunt vanaf Heiligenblut heel goed een uitstapje maken naar de stad Lienz, relaxen aan de Tristacher See of op een e-bike een rondje om de Millstätter See fietsen. De omgeving van Heiligenblut is ook uitermate geschikt voor een stevige wandeling. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze wandeling naar de Gössnitz waterval?

Op naar huis

Aan alles komt een einde en zo ook aan ons verblijf in Heiligenblut. De wekker gaat op de dag van vertrek al om 6:00 uur. Nadat we zijn opgestaan en ons klaar hebben gemaakt, pakken we de laatste spullen in en gaan we in de auto richting Hallstatt.

Dit dorpje aan de Hallstatersee is onder andere bekend van de Disney Film Frozen en trok voor het uitbreken van Covid-19 op het hoogtepunt bijna 10.000 (!) toeristen per dag. Het dorp is 7 jaar geleden zelfs nagebouwd in China.

hallstatt roadtrip oostenrijk
Hallstatt

Na ons bezoek aan Hallstatt zijn we doorgereden om in Nürnberg te overnachten. We zijn hier helaas te kort geweest om er veel over te kunnen zeggen en te schrijven, maar in de uurtjes dat we hier waren heeft de stad ons positief verrast! We gaan vast nog een keer terug.

Reisdagboek

We hebben een reisdagboek van onze roadtrip door Oostenrijk bijgehouden. Als je hier klikt vind je alle dagen overzichtelijk bij elkaar.

Oostenrijk Waanzinnige Wereld

Laat hier een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen. De vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.