Het begin van onze roadtrip door Oostenrijk

2020, het jaar waarin bijna alles anders gaat dan gepland. Voorzichtig gezegd een bijzonder jaar. We beseffen ons dat we veel geluk hebben met het feit dat we überhaupt nog op vakantie kunnen en mogen deze zomer. Weliswaar een andere bestemming dan we vooraf hadden uitgestippeld, maar vast niet minder leuk!

Ons plan was om net zoals in 2018 naar Indonesië te gaan. In augustus van dat jaar zijn we op Bali en Nusa Lembongan geweest. De bedoeling was om dit jaar naar Flores en Komodo te gaan. En om misschien nog een paar dagen te relaxen op de Gili’s. Uiteindelijk blijven we iets dichter bij huis en hebben we ons verdiept in het wonderschone Oostenrijk. Het land waar we eigenlijk alleen de witte versie van kennen. Na een tussenstop bij Schloss Neuschwanstein in het zuiden van Duitsland starten we dan echt onze roadtrip door Oostenrijk.

Schloss Neuschwanstein

Daar gaan we dan! Op naar Oostenrijk! Maar we gaan niet in één keer naar Oostenrijk rijden, we maken namelijk een tussenstop in Duitsland, vlakbij de Oostenrijkse grens. We overnachten in Kempten, om een kijkje te nemen bij Schloss Neuschwanstein.

Het bezoek aan Schloss Neuschwanstein was een hele leuke toevoeging aan onze roadtrip Oostenrijk. Als je in de buurt bent raden we je zeker aan om Schloss Neuschwanstein ook te bezoeken! Je leest al onze tips voor Schloss Neuschwanstein in dit artikel.

schloss Neuschwanstein Brücke
Schloss Neuschwanstein

Alpbachtal

Vanuit Zuid-Duitsland rijden we door naar onze volgende bestemming: Alpbach. Alpbach is een dorpje in de regio Alpbachtal en in de omgeving is veel leuks te doen. Ons appartement staat in Alpbach, dat is uitgeroepen tot mooiste dorp van Oostenrijk. Het dorp heeft zo’n 2600 inwoners en ligt op 1000 meter boven de zeespiegel. De Achensee bevindt zich op zo’n 30 minuten rijden en in de omgeving zijn vele mooie wandelroutes te vinden. Onder andere in het Rofan- en Karwendelgebergte. We hebben al onze tips voor activiteiten in het Alpbachtal in de zomer daarom op een rijtje gezet.

Tip: Iets avontuurlijks doen in deze regio? Ga hiken naar de Rofanspitze!

Uitzicht Rofanspitze
Rofangebergte

Gerlos en omgeving

Na een aantal dagen in het Alpbachtal stond de volgende bestemming alweer op de planning: Gerlos! De omgeving van Gerlos is groener dan groen. Een fantastische omgeving om in de zomer te ontdekken. Tips voor Gerlos in de zomer lees je hier.

Heiligenblut

Na Gerlos besloten we via de Großglockner Hochalpstraße naar Heiligenblut te rijden. We verbleven hier in een gloednieuwe accommodatie van een Nederlands stel. We verbleven hier een week, maar moesten wel even wennen. In Heiligenblut zelf is namelijk niet heel veel te doen. Het dorp zelf is klein, maar heeft ook wel weer iets leuks. Het nadeel is, dat wanneer je ergens naartoe gaat je vrijwel altijd eerst een halfuur in de auto moet zitten. Toch hebben we hier een heerlijke week gehad en veel van die regio ontdekt!

Je kunt vanaf Heiligenblut heel goed een uitstapje maken naar de stad Lienz, relaxen aan de Tristacher See of op een e-bike een rondje om de Millstätter See fietsen. De omgeving van Heiligenblut is ook uitermate geschikt voor een stevige wandeling. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze wandeling naar de Gössnitz waterval?

grossglockner roadtrip
Großglockner Hochalpstraße

Op naar huis, maar wel via Hallstatt

Aan alles komt een einde en zo ook aan ons verblijf in Heiligenblut. De wekker gaat op de dag van vertrek al om 6:00 uur. Nadat we zijn opgestaan en ons klaar hebben gemaakt, pakken we de laatste spullen in en gaan we in de auto richting Hallstatt. Dit dorpje aan de Hallstätter See is onder andere bekend van de Disney Film Frozen en trok voor COVID op het hoogtepunt bijna 10.000 toeristen per dag. Het dorp is 7 jaar geleden zelfs nagebouwd in China.

Na ons bezoek aan Hallstatt zijn we doorgereden om in Nürnberg te overnachten. We zijn hier helaas te kort geweest om er veel over te kunnen zeggen en te schrijven, maar in de uurtjes dat we hier waren heeft de stad ons positief verrast! We gaan zeker nog een keer terug.

hallstatt roadtrip oostenrijk
Hallstatt

Reisdagboek

We hebben een reisdagboek van onze roadtrip door Oostenrijk bijgehouden. Als je hier klikt vind je alle dagen overzichtelijk bij elkaar.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Oostenrijk

roadtrip oostenrijk