Wat is Sant Anna?

Orrido di Sant’Anna is een 25 meter hoge kloof vlakbij Cannobio. Boven op de kloof vind je een kerkje en een restaurant: Grotto Sant’Anna. De plek voelt sprookjesachtig aan. De kloof en omgeving van Sant Anna zijn leuk om te bekijken als je in de buurt verblijft. 

sant anna kerkje cannobio
De kerk en het restaurant van Sant'Anna

Wat is er te doen bij Sant Anna?

Sant Anna is een bekende plek bij locals en staat bij veel toeristen op het lijstje om te zien als ze in (de buurt van) Cannobio verblijven. Logisch ook, want het is een mooie plek die je zeker gezien moet hebben als je in de buurt bent. In het water van de 25 meter hoge kloof wordt veel gezwommen. Ook is er een waterval in de kloof. Daarnaast kan je het kerkje boven op de kloof bezoeken en heb je vanaf de twee bruggen een mooi uitzicht over de omgeving. In de buurt zijn ook een aantal wandelingen te vinden.

Tip: Ga vroeg, dan is het nog lekker rustig!

Is Sant Anna de moeite waard?

Een bezoek aan de Sant’Anna kloof is zeker de moeite waard om te doen in Cannobio. De kloof kan boven bij de kerk via twee bruggen worden overgestoken. In de zomer is het een fijne plek om af te koelen en te relaxen. Er is ook een klein strandje.

Praktische informatie

De kloof met oude kerk is lopend, met de fiets en per auto te bereiken. Als je met de auto gaat navigeer je naar: Orrido of Saint Anna, Via Sant’Anna, 28822 Cannobio VB, Italië. Dan kom je boven bij de kerk uit. Lopend of met de fiets volg je het pad langs de Cannobino rivier. In dit geval kom je onderaan uit, bij het strandje. Vanaf het strandje kan je naar boven lopen.

orrido di sant anna
De kloof en het kerkje van Sant'Anna

Lees ook deze artikelen over Cannobio

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Italië

orrido di sant anna