orrido di sant anna
Europa,  Italië

De Sant Anna kloof in Cannobio

Bijgewerkt op 24 mei 2023

In het Italiaanse dorpje Cannobio is veel leuks te doen. Eerder schreven we al een artikel over dingen om te doen in Cannobio, maar daarnaast zijn er een paar plekjes die we graag uitlichten in een eigen artikel. Zo ook de kloof van Sant Anna, in het Italiaans Orrido di Sant’Anna genoemd. Antwoord op veelgestelde vragen over Sant Anna in Cannobio lees je hieronder.

Wat is Sant Anna?

Orrido di Sant’Anna is een 25 meter hoge kloof vlakbij Cannobio. Boven op de kloof vind je een kerkje en een restaurant: Grotto Sant’Anna. De plek voelt sprookjesachtig aan. De kloof en omgeving van Sant Anna zijn leuk om te bekijken als je in de buurt verblijft. 

sant anna kerkje cannobio
De kerk en het restaurant van Sant’Anna

Wat is er te doen bij Sant Anna?

Sant Anna is een bekende plek bij locals en staat bij veel toeristen op het lijstje om te zien als ze in (de buurt van) Cannobio verblijven. Logisch ook, want het is een mooie plek die je zeker gezien moet hebben als je in de buurt bent. In het water van de 25 meter hoge kloof wordt veel gezwommen. Ook is er een waterval in de kloof. Daarnaast kan je het kerkje boven op de kloof bezoeken en heb je vanaf de twee bruggen een mooi uitzicht over de omgeving. In de buurt zijn ook een aantal wandelingen te vinden.

Tip: Ga vroeg, dan is het nog lekker rustig!

Is Sant Anna de moeite waard?

Een bezoek aan de Sant’Anna kloof is zeker de moeite waard om te doen in Cannobio. De kloof kan boven bij de kerk via twee bruggen worden overgestoken. In de zomer is het een fijne plek om af te koelen en te relaxen. Er is ook een klein strandje.

Praktische informatie

De kloof met oude kerk is lopend, met de fiets en per auto te bereiken. Als je met de auto gaat navigeer je naar: Orrido of Saint Anna, Via Sant’Anna, 28822 Cannobio VB, Italië. Dan kom je boven bij de kerk uit. Lopend of met de fiets volg je het pad langs de Cannobino rivier. In dit geval kom je onderaan uit, bij het strandje. Vanaf het strandje kan je naar boven lopen.

orrido di sant anna
De kloof en het kerkje van Sant’Anna

Lees ook deze artikelen over Cannobio: