In de zomer is Savoie Mont Blanc een reusachtige openluchtspeeltuin. Deze gezinsvriendelijke bestemming biedt een breed scala aan sportieve activiteiten voor kinderen van alle leeftijden, maar ook zeker voor volwassenen. 

Kopafbeelding: © Lesueur

Actief met uitzicht op de Mont Blanc

Er zijn in de zomer eindeloze mogelijkheden om te hiken, fietsen, klimmen, zwemmen, kanoën etc. Met een nationaal park, twee regionale parken, vele natuurreservaten en meer dan 100 bergpassen is de Savoie Mont Blanc een paradijs voor wandelaars, mountainbikers en fietsers. Mooi uitzicht gegarandeerd! 

Naast alle actieve activiteiten kan je in Savoie Mont Blanc ook je hart ophalen voor fantastisch eten en bijzondere wijnen. Met 36 Michelin-sterrenrestaurants (juni 2022) mag je de Savoie Mont Blanc gerust als een culinaire bestemming bestempelen.

Auto huren in Frankrijk? Bekijk hier het aanbod van Sunny Cars. Altijd inclusief verzekering en geen verborgen kosten.

Savoie Mont Blanc fietsen
Uitzicht over een van de meren - © Ludovic Fremondiere

Zwemmen en waterpret

Omdat de vier meren Genève, Bourget, Annecy en Aiguebelette in de zomer gemakkelijk temperaturen van 25°C bereiken is de Savoie Mont Blanc een fijne bestemming als je van luieren bij het meer, zwemmen en watersport houdt. In de buurt van de meren zijn veel accommodaties te vinden waar je kan overnachten. 

Fietsen in Savoie Mont Blanc

Fietsen is misschien wel de mooiste manier om de Savoie te ontdekken. We lichten hieronder een paar mooie fietsroutes voor je uit, inclusief een overnachting-tip in de buurt van de route.

Via Rhona

De Via Rhona is een fietsroute vlakbij Chanaz en het kanaal Savières. Het romantische Chanaz telt zo’n 500 inwoners en is gelegen aan het kanaal Savières en vlakbij het meer van Bourget. Je kunt je vast wel voorstellen dat hier fietsen een traktatie voor je netvlies is.  Klik hier voor meer informatie over deze fietsroute.

Leuke accommodaties in de buurt zijn onder andere Doux Nid en Les Ilots de Chanaz. Doux Nid is een prachtig gelegen Hotel-Restaurant. Ga je liever voor een camping? Kies dan voor deze bijzondere chalets van Les Ilots de Chanaz.

Savoie Mont Blanc overnachten
Chalets van Les Ilots de Chanaz - © Anthony Olivier

Tour des Bauges

De Tour des Bauges is een lange fietsroute, maar is makkelijk op te delen in kleinere etappes. Doordat deze fietsroute zo veelzijdig is, kan hij door eigenlijk iedereen worden gefietst. Je kan de route ook starten vanaf verschillende treinstations in de regio: Chambéry, Montmélian of Albertville. Naast handig ook nog eens heel duurzaam. Meer informatie over de Tour des Bauges kan je hier lezen. 

Mooie en goede accommodaties langs deze fietsroute zijn onder andere Les Granges Longes vlakbij Myans en Chateau de la Violette in Les Marches. Beide accommodaties bevinden zich tussen de prachtige Franse wijngaarden. 

Savoie Mont Blanc fietsen
Fietsen tussen de wijngaarden - © Raih

Nog meer fietsroutes

Naast bovenstaande fietsroutes zijn er in de Savoie Mont Blanc nog veel meer fietsroutes te vinden. Je kan alle fietsroutes in de Savoie hier bekijken en er zelf eentje uitkiezen. 

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Frankrijk

Savoie Mont Blanc