Behandel de Schotse Hooglanders met respect en bewaar altijd minimaal 25 meter afstand. Ze zijn niet gevaarlijk, maar kunnen zich wel bedreigd voelen als je te dichtbij komt. Als ze kalveren hebben kunnen ze anders op mensen reageren. Voer en aai de dieren niet.

Gasterse Duinen bij Gasteren

In de Gasterse Duinen bij Gasteren grazen Schotse Hooglanders. Je leest meer over de wandelroute door de Gasterse Duinen in dit artikel.

Zuidwolde: Takkenhoogte en Meeuwenveen

Tijdens deze mooie wandeling door Takkenhoogte en Meeuwenveen in de buurt van Zuidwolde kan je ook Schotse Hooglanders spotten. Wij schreven dit artikel over de wandelroute door Takkenhoogte en Meeuwenveen.

Ganzenpoel wandeling: Drents-Friese Wold

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland ligt Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit Nationale Park is één van de grootste natuurgebieden van Nederland en behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa. Tijdens de Ganzenpoel wandeling kom je vast en zeker Schotse Hooglanders tegen.

schotse hooglanders Drents-friese wold
Schotse Hooglanders in Drenthe

Zuidwolde: Het Zwarte Gat

Het gebied rond Het Zwarte Gat wordt begraasd door een kleine groep Schotse Hooglanders. Ze lopen hier rustig rond en schrikken niet zo snel van de mensen die hier wandelen.

Uiteraard is er rondom Het Zwarte Gat een wandelroute te vinden. Het viel ons op dat er nog maar weinig over deze mooie route te vinden is. Daarom schreven we een artikel over wandelen bij Het Zwarte Gat in Zuidwolde.

wandelen zwarte gat Zuidwolde
Zwarte Gat, Zuidwolde

Wijster: Landgoed De Vossenberg

Ook in het Drentse Wijster kan je Schotse Hooglanders spotten. Op Landgoed De Vossenberg om precies te zijn. Er is een mooie wandeling van zo'n 6,5 kilometer, waar je aan het einde in een gebied komt waar Schotse Hooglanders grazen. Hier lees je meer over wandelen bij Landgoed De Vossenberg in Wijster.

wandelen wijster
Landgoed De Vossenberg

Midden-Drenthe: Beilerdingspelroute

Tijdens het fietsen van de Beilerdingspelroute kan je de Schotse Hooglanders op twee plaatsen tegenkomen. Ze grazen zowel op het Hijkerveld als in Het Groote Zand.

Bij het Hijkerveld kan je een wandelroute van 4 of 7 kilometer lopen. Onderweg kom je langs het gebied waar Schotse Hooglanders grazen. De wandelroute bij Het Groote Zand is 4,5 kilomter lang en start op de parkeerplaats van Kamp Westerbork. Ook bij deze wandelroute kom je door een gebied waar Schotse Hooglanders grazen.

Orvelte: Orvelterzand

Deze mooie fietsroute in de omgeving van Orvelte brengt je naar de Schotse Hooglanders van Drenthe. Even na knooppunt 66 fiets je langs het Orvelterzand. Dit natuurgebied wordt begraasd door Schotse Hooglanders, die je waarschijnlijk onderweg tegen het lijf loopt.

Naast het spotten van Schotse Hooglanders is deze route ook erg leuk door de vele Drentse dorpen waar je doorheen fietst. Orvelte, Witteveen en Westerbork zullen je verrassen. Je kan er ook voor kiezen om deze wandeling van 4 of 8 kilometer over het Orvelterzand te lopen. Bij punt 9 kom je in het gebied van de Schotse Hooglanders.

schotse hooglanders drenthe
Schotse Hooglanders bij Landgoed De Vossenberg

Hoogeveen: De Koeweide

In Hoogeveen kan je Schotse Hooglanders spotten bij De Koeweide. Wij schreven een artikel over wandelen bij De Koeweide in Hoogeveen.

Gees en De Mepper Hooilanden

In de buurt van Gees en De Mepper Hooilanden kan je ook Schotse Hooglanders tegenkomen. Wij hebben een artikel geschreven met mooie wandelroutes in de buurt van Gees.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

Schotse hooglanders Drenthe