Over Silo 161

Silo161 is sinds augustus 2020 geopend en natuurlijk voorzien van een gloednieuw en modern interieur. De accommodatie staat op een prachtige plek met een mooi uitzicht over de weilanden in een landelijke omgeving. Voor ons voelde dit echt als thuiskomen. Ageeth, de gastvrouw, ontving ons heel spontaan en zorgt er voor dat het je tijdens je verblijf aan niets ontbreekt. Nou Ageeth, bij deze nogmaals: jullie hebben een prachtig verblijf gecreëerd die we aan iedereen zouden aanraden!

silo 161 Ruinerwold
Silo 161

Dokter Larijweg

Silo 161 ligt aan de bekende Dokter Larijweg in Ruinerwold. Een weg van 7 kilometer lang die aan beide kanten vol staat met perenbomen. Traditioneel worden de ruim 1.100 bomen aan deze 7 kilometer lange Dokter Larijweg verkocht op de 1e zaterdag in oktober.

De bomen, over het algemeen stoofpeertjes, worden per opbod geveild, per stuk of per kavel. De koper heeft tot middernacht de tijd om zijn peertjes te plukken. Daarna zijn de bomen algemeen goed en mag iedereen de overgebleven peren meenemen. In het voorjaar is het prachtig om hier een kijkje te nemen. Alle perenbomen staan dan in bloei en dat levert mooie plaatjes op.

De omgeving van Silo 161

Vanuit Ruinerwold kun je zoveel kanten op: fietsend of met de auto. Je zit dichtbij drie Nationale Parken met mooie wandel- en fietsroutes. Mooie dorpen in de omgeving zijn Ruinen, Dwingeloo en Havelte. Je kunt hier een hapje eten of gewoon een kijkje nemen in één van deze oergezellige Drentse dorpjes.

In het bos bij Ruinen is er de mogelijkheid om met de schaapsherder en zijn kudde over de heide te wandelen. Maar je kunt ook op een mooie zomerdag naar Giethoorn fietsen (of met de auto natuurlijk) en daar een bootje huren. Lekker bij de Silo blijven is natuurlijk ook geen probleem! Dus het is aan jou: blijf jij in de stilte of ga je op zoek naar avontuur? 

Nog meer Drenthe

Wil jij Drenthe samen met ons (her)ontdekken? Volg ons dan op Instagram en neem de komende tijd regelmatig een kijkje op onze website om inspiratie op te doen voor leuke activiteiten en accommodaties in onze provincie.

Maaike

Hi! Ik ben Maaike, de vriendin en het reismaatje van Carlo. In mijn vrije tijd geniet ik graag van een wandeling door de natuur, vers geprepareerde skipistes en een kopje koffie in de zon.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

silo 161