Gratis parkeren in Sloten

Natuurlijk vraag je jezelf bij toeristische plaatsen direct af: waar parkeer ik mijn auto!? Nou, daar hoef je als je naar Sloten gaat je in ieder geval geen zorgen over te maken! Als je Sloten binnen rijdt is er direct een parkeerplaats op loopafstand van het centrum. Parkeer je auto hier langs het water en wandel het centrum in, je bent er binnen 2 minuten. Ideaal!

Locatie van de parkeerplaats op de kaart

Wat te doen in Sloten?

Sloten is een klein stadje waar je je prima een dag(deel) kunt vermaken. Doe alles op een rustig tempo en geniet van de leuke straatjes langs het water, de gezellige terrassen en het bijzondere sfeertje. Maar wat is er eigenlijk nog meer te doen als je een dagje in Sloten bent?

sloten water

Relaxen aan het water

In en om Sloten is veel water te vinden. Aan de rand van Sloten ligt het Slotermeer, waar je een middagje bootjes kunt kijken en lekker van het zonnetje kunt genieten.

Korenmolen

Sloten beschikt over een nog altijd draaiende molen. Je kunt Molen De Kaai bezoeken. De toegangsprijs is €1. Meer informatie vind je hier.

molen sloten

Museum Sleat

Sleat, zo noemen Friezen het stadje Sloten. Veel over de geschiedenis van dit stadje is te vinden in het museum dat middenin Sloten staat. Tip: bezoek het museum eerst, voordat je de stad gaat verkennen. Met interessante informatie op zak kan het een nog leukere dag worden! Klik hier voor de website van het museum van Sloten.

11Fountains

Ja, natuurlijk! Sloten maakt deel uit van de Friese elf steden en heeft daarom net als alle andere 10 elf steden een eigen fontein. Veel mensen maken een route langs alle steden om deze 11 fonteinen te bekijken.

Hopelijk ben je iets meer te weten gekomen over wat je allemaal kan doen als je een dagje naar Sloten gaat. Wil je toch wat meer informatie over Sloten? Kijk dan op de website van Visit Friesland.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Friesland

dagje sloten