Helmond

We trappen deze lijst met leuke steden in Nederland af met Helmond. Helmond is een eeuwenoude stad in de provincie Noord-Brabant. In de stad gaan natuur, cultuur, historie, gastvrijheid en culinair genieten hand in hand. Voor veel mensen is Helmond wel een stukje rijden en kiezen ze liever een andere stad voor een leuke stedentrip in Nederland. Toch is Helmond zeer de moeite waard om te bezoeken. 

In en rondom de stad vind je onder andere Kasteel Helmond, Kasteelruïne Asten en Nationaal Park De Groote Peel. Benieuwd wat Helmond allemaal te bieden heeft? Wij schreven een uitgebreid artikel met onze tips voor Helmond

doen in Helmond
Kasteel Helmond

Leeuwarden

Staat een bezoek aan Friesland op de agenda? Dan mag je Leeuwarden zeker niet overslaan. Leeuwarden is de hoofdstad én grootste stad van de provincie Friesland en telt iets meer dan 100.000 inwoners. De stad behoort tot een van de oudste steden van Noord-Nederland.

Lees ook: Dit wil je doen in Friesland

Leuk om te zien en te doen tijdens je bezoek aan Leeuwarden zijn onder andere het Fries Museum, de verborgen hofjes van de stad en natuurlijk de historische binnenstad. Wat je ook zeker niet mag overslaan is de scheve toren Oldehove. Deze oude toren staat midden in het centrum en dateert uit 1529. En geloof het of niet, deze toren staat schuiner dan de Toren van Pisa!

Een hotel-tip voor Leeuwarden is Hotel ViaVia. Dit in 2022 geopende hotel bevindt zich op loopafstand van zowel het station als het centrum. 

Haarlem

Haarlem is een gezellige en sfeervolle stad in de provincie Noord-Holland. In deze historische stad vol horeca, winkels, pleinen en prachtige gebouwen ben je op de juiste plek voor een weekendje weg of stedentrip in Nederland. Tips voor ontbijt, lunch en diner én een fijne plek om te overnachten in Haarlem lees je in ons artikel met tips voor Haarlem.

Wist je dat één van de grootste kerken van Nederland in het centrum van Haarlem staat?

Leiden

Leiden is een heerlijke stad met veel diverse, goede en gezellige horecazaken. In de stad is veel te zien en te doen en dat maakt het een perfecte bestemming voor een stedentrip in Nederland. Zo staat Leiden bekend om de vele musea die in de stad te vinden zijn. Voorbeelden hiervan zijn Naturalis, Hortus Botanicus en het Rijksmuseum van Oudheden. Stuk voor stuk aanraders om te bezoeken. 

Nog een groot pluspunt van Leiden is dat je vanaf de stad snel op het strand van Katwijk aan Zee staat. Leiden en Katwijk aan Zee zijn dus perfect te combineren! 

Tip: Wandel de Rembrandt Route door de stad en treed in de voetsporen van de beroemde kunstenaar.

Leiden
Leiden

Groningen

De gemiddelde leeftijd van de Stadjers, zoals inwoners van Groningen worden genoemd, is 36 jaar. Daarmee is de stad Groningen qua inwoners de jongste stad van Nederland en dat merk je aan alles als je door de stad loopt.

Deze altijd bruisende en gezellige studentenstad is zeer de moeite waard als je een leuke stedentrip in Nederland zoekt. De stad kent vele leuke straatjes, mooie pleinen en gebouwen en veel hippe horecazaken. Proef als je er toch bent ook even een echte Groningse specialiteit: de eierbal! Of zoals ze in het Gronings zeggen: aaierbal. 

Tip: De lekkerste (huisgemaakte) eierballen van Groningen eet je bij Restaria Zuid aan de Verlengde Hereweg. 

leukste pleinen straatjes groningen
Groningen

Almere

Als laatste leuke stedentrip in Nederland tippen we graag Almere. Almere is een van de nieuwste steden van ons land en dat zorgt voor een compleet andere stedentrip dan de steden die we hierboven noemen. In 1976 betrokken de eerste bewoners van Almere hun woningen. Daarmee is Almere een relatief jonge stad en dit is ook terug te zien in de architectuur. Je vindt in Almere veel moderne en artistieke gebouwen. Met deze architectuur onderscheid Almere zich zeker van alle andere Nederlandse steden. Ontdek vooral zelf wat jij van de stad vindt, want de meningen verschillen nogal.

Een beetje groen aan je stedentrip toevoegen? Een bezoek aan Almere is prima te combineren met de Oostvaardersplassen. Nieuwsgierig wat Almere en de omgeving nog meer te bieden heeft? Je leest het in onze tips voor Almere.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Stedentrips

stedentrip Nederland