Een dagje naar Rattenberg

Met 400 inwoners zijn er in Rattenberg op drukke dagen meer toeristen dan inwoners te vinden. Veel toeristen gaan een dagje op bezoek in Rattenberg, het oudste en tevens kleinste stadje van Oostenrijk. Je leest hier tips voor Rattenberg, zoals waar je gratis kunt parkeren en wat je er allemaal kunt doen.

dagje rattenberg
Rattenberg

Andere mooie dorpjes in de omgeving

Mooie dorpjes in de omgeving van het Alpbachtal zijn onder andere Alpbach, Inneralpbach, Mühltal, Reith en ook zeker Wildschönau. Vergeet niet dat je middenin de bergen bevindt, daardoor kunnen sommige dorpjes relatief dicht bij elkaar liggen, maar duurt het even voordat je er met de auto bent. Laat dit de pret zeker niet drukken en stel zelf een leuke en logische route samen als je de dorpjes wil verkennen.

Tip: Vraag bij je accommodatie naar een Alpbachtal Seenland Card. Deze toeristenkaart biedt veel voordelen en is gratis als je minimaal 1 nacht in deze regio verblijft.

Achensee bezoeken

De Achensee is misschien wel dé parel van de regio. Het is hier perfect om te ontspannen, maar je vindt er ook talloze mooie wandelingen. Op de website van Visit Tirol schrijven ze er het volgende over: In de zomer genieten bezoekers van zandstranden, helder blauw water, zeilers en surfers bij de 'Zee van Tirol', zoals de Achensee door lokale inwoners ook wel wordt genoemd.

Dankzij het heldere water en de prachtige ligging tussen het Karwendelgebergte en de Brandenberg Alpen, is de Achensee al jarenlang een populaire bestemming. De regio kenmerkt zich door het gevarieerde landschap. Bezoekers vinden een uitgebreid netwerk van wandel- en mountainbikeroutes die het Karwendel Park en het Rofangebergte doorkruisen.

Wintersportliefhebbers kunnen zich uitleven op een van de vier skigebieden met een totaal van 30 kabelbanen en liften. En 'last but not least', het Achensee gebied is uitgeroepen tot een van de ‘Family Tirol dorpen’ dankzij de vele kindvriendelijke activiteiten en familievriendelijke accommodaties.

alpbachtal zomer
Achensee

Hiken door het Karwendel- of Rofangebergte

Dit fantastische gebied mag je eigenlijk niet overslaan als je in het Alpbachtal op bezoek bent. Er zijn heel veel mogelijkheden om te wandelen en te hiken, dus neem even de tijd om uit te zoeken waar je graag naartoe wil. Wij kozen voor een hiken naar de Rofanspitze. Een geweldige ervaring en zeker een hike voor op je lijstje als je in de zomer in of in de buurt van het Alpbachtal bent.

Uitzicht Rofanspitze
Als beloning voor onze klim kregen we dit fenomenale uitzicht voorgeschoteld

Wandelen door de Kundler Klamm

Een wandeling door de Kundler Klamm behoort ook zeker tot de mogelijkheden als je in de zomer in de regio van het Alpbachtal verblijft. De Kundler Klamm is één van de mooiste natuurkloven van Oostenrijk. De route begint volgens veel websites in Mühltal. Wij begonnen de route vanuit Kundl, maar je kunt ook prima in Mühltal starten.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Oostenrijk

alpbachtal