10:00 - Klaar voor vertrek

Om 10:00 uur stappen we in de auto en vertrekken we naar de Veluwe. We kunnen vanaf 15:00 uur inchecken in ons hotel, dus tot die tijd moeten we ons nog even vermaken. En als dat ergens wel gaat lukken, dan is dat wel op de Veluwe. We besluiten naar Landgoed Schovenhorst te rijden, wat vlakbij onze uitvalsbasis ligt. Over die uitvalsbasis later meer.

12:00 - Landgoed Schovenhorst

Rond 12:00 uur komen we aan bij Landgoed Schovenhorst, waarmee onze 24 uur op de Veluwe nu echt is begonnen. Landgoed Schovenhorst ligt tussen Putten en Garderen en is een leuke plek om te bezoeken als je op de Veluwe bent. Het landgoed heeft vijf bomentuinen die zijn opengesteld voor bezoekers. In de bomentuinen - ook wel een arboretum genoemd - wandel je tussen een verzameling bomen van over de hele wereld.

Toch is het letterlijke hoogtepunt van Landgoed Schovenhorst voor veel mensen de Bostoren. Om deze 40 meter hoge toren te beklimmen moet je eerst 235 treden bedwingen. Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over de Veluwe. Toegang tot de Bostoren kost 4 euro per persoon en is alleen met pin/mobiel te betalen (prijs voor het laatst gecontroleerd in januari 2024). Het adres van Landgoed Schovenhorst is Garderenseweg 93, 3881 GK in Putten.

13:30 - Tijd voor lunch

Na onze wandeling over Landgoed Schovenhorst en het beklimmen van de Bostoren wandelen we weer terug naar de auto, maar voor we instappen is het eerst tijd voor lunch. Als je op Landgoed Schovenhorst bent is het een aanrader om te lunchen bij de gelijknamige brasserie. De brasserie heeft een uitgebreide lunch- en borrelkaart en is een leuke plek om weer even op te laden.

15:00 - Inchecken bij Bilderberg

Tijdens onze 24 uur op de Veluwe was Bilderberg Résidence Groot Heideborgh in Garderen onze uitvalsbasis. We verbleven hier één nacht en genoten van het Hygge arrangement, dat tijdens de wintermaanden te boeken is. Hygge is de Deense omschrijving voor het creëren van een knusse sfeer, genieten van de goede dingen in het leven met fijne mensen om je heen.

Het Hygge arrangement van Bilderberg bestaat onder andere uit een overnachting inclusief ontbijtbuffet, kamerupgrade op basis van beschikbaarheid, Rituals verwenpakket op je kamer, een winter wandelroute in de buurt van het hotel en koffie, thee of warme chocolademelk. Daarnaast kan je zelf marshmallows roosteren bij het kampvuur. Een heerlijk moment om even te ontspannen tijdens de wintermaanden. Ook buiten de wintermaanden heeft Bilderberg trouwens leuke arrangementen voor een weekendje weg of een kleine vakantie in eigen land.

16:00 - Even relaxen

We zijn hier natuurlijk niet alleen maar om actief bezig te zijn, maar ook een beetje om te relaxen. Daarom hebben we voor een hotel met zwembad én sauna gekozen. Na het inchecken brengen we onze koffer naar de kamer, kleden we ons om en lopen we in onze badjas naar het zwembad. Na wat dobberen stappen we nog even in de sauna en besluiten we terug naar onze kamer te gaan en ons klaar te maken voor het diner.

19:00 - Diner in het hotel

Als je bij Bilderberg Résidence Groot Heideborgh of een van de andere drie Bilderberg hotels op de Veluwe verblijft, hoef je voor het diner de deur niet uit. Ze beschikken namelijk allemaal over een goed restaurant, die we zeker aan kunnen raden! Wij hebben heerlijk gegeten en er zijn voldoende vegetarische opties op de menukaart te vinden. Na het diner drinken we nog wat in de bar van het hotel en daarna gaan we naar onze kamer. Morgen wacht er weer een nieuwe dag op de Veluwe.

09:00 - Ontbijt en uitchecken

Uitgerust en helemaal klaar voor de dag zitten we om 9:00 uur aan het ontbijt. Het ontbijtbuffet is erg uitgebreid en we genieten van heerlijke warme broodjes, vers fruit en lokale kazen. Na het ontbijt drinken we nog een kop koffie en besluiten we om straks De Duintjes route te gaan wandelen, die vlakbij het hotel ligt. Maar eerst nog even onze tas inpakken en uitchecken.

10:30 - De Duintjes wandelroute

In de buurt van Bilderberg Résidence Groot Heideborgh en Bilderberg Speulderbos vind je wandelroute De Duintjes. Deze wandelroute in de buurt van Garderen is bijna 6 kilometer lang en voert je door het Speulderbos op de Veluwe. Het startpunt van de route en tevens de parkeerplaats vind je aan de Garderenseweg, net buiten Garderen. Op delen van de route mogen honden loslopen.

12:00 - Weer naar huis na 24 uur op de Veluwe

Na de wandeling zaten onze 24 uur op de Veluwe er alweer op. Als je meer tijd hebt zijn Kroondomein Het Loo, Radio Kootwijk, het vlonderpad van Landgoed Tongeren en Bospaviljoen ’t Leesten ook erg leuk om te bezoeken. Bospaviljoen ‘t Leesten beschikt over een brasserie en een informatiecentrum van Staatsbosbeheer. Het is tevens het startpunt van meerdere fiets- en wandelroutes over de Veluwe. Ben je meerdere dagen in de omgeving? Lees dan ook zeker onze tips voor een paar actieve dagen op de Veluwe.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Gelderland

24 uur Veluwe tips