wat te doen thuis
Nederland

8 tips om te doen nu je thuis moet blijven

Bijgewerkt op 26 januari 2021

Onlangs schreven we al een artikel over de mooie tulpen pluktuin waar wij zijn geweest als ‘activiteit’ tijdens deze corona crisis. Gelukkig was het toen mooi weer, maar wat te doen als het een dagje regent en dus minder mooi weer is? Wij zetten hier onze tips voor thuis voor jou op een rijtje:

1. Start met je eigen mini moestuin

Als je bijvoorbeeld een lekker peper plantje wilt voor de zomer, dan is dit de perfecte tijd om deze te gaan zaaien. Je moet eerst een zaadje in een klein potje met zand laten kiemen en het zaaien van dat zaadje kun je prima binnen aan de keukentafel doen. Als de plantjes eenmaal ontkiemt zijn, moeten ze overgepot worden naar een groter potje enzovoorts. Dus het is ook proces waar je langer mee bezig kunt zijn. Het is heerlijk om in de zomer kunnen genieten van je eigen kruiden, rucola, tomaatjes, aardbeien en vele andere lekkere dingen die je zelf kunt kweken.

Lees hier ons artikel over hoe je begint met je eigen moestuin

2. Experimenteer in de keuken

Kook eens iets anders, bijvoorbeeld uit een andere keuken. Het web of misschien jouw kookboeken staan vol met heerlijke recepten uit verschillende landen. Maar het is ook leuk om bij een lokale boer (support your locals in deze tijden!) asperges te kopen, maar daar toch een lekkere Italiaanse risotto van te maken. Probeer jezelf uit te dagen om zo lokaal, maar werelds mogelijk te koken.

3. Maak een lijst met klusjes

Het is misschien wat afgezaagd, maar we hebben allemaal nog zo onze klusjes in huis waar we nooit ‘tijd’ voor hebben. Maak er tijd voor en streep het hele lijstje af. Vaak geniet je dubbel zoveel van het eindresultaat.

4. Maak fotoboeken

Met de smartphones van tegenwoordig schieten we maar raak. Vaak is ons foto geheugen vol, maar hoe vaak kijk je eigenlijk terug. Laat jouw vakantie favorieten afdrukken of maak een digitaal fotoboek wat je hardcopy laat afdrukken. Als je zelf de foto’s afdrukt, sta je er bij het inplakken vaak nog meer bij stil en kun je er leuk je creatieve tekeningen en teksten bij zetten. Leuk aandenken voor later! Bovendien kies je vaak je leukste foto’s uit, wat jouw weer een positieve boost kan geven in minder rooskleurige tijden.

5. Maak een legpuzzel

Het klinkt misschien als een activiteit voor oudere mensen, maar hoe meer stukjes hoe moeilijker de puzzel. Super leuk om met het hele gezin te doen. Want wie ziet als eerst de verbanden en hoe help je elkaar tot een complete puzzel. Good luck!

6. Doe een online workout

Youtube staat tegenwoordig vol met home workout video’s. Nu we massaal thuiszitten is de verleiding om te snoepen soms ook wat groter merk ik zelf. Maar bewegen en fit zijn is gezond. Dat weten we allemaal. Deze video’s helpen je door een workout heen, waarna je je vaak weer helemaal fit voelt en het zonde vindt om ongezond te eten.

7. Ga boeken lezen

Leg je telefoon eens aan de kant en lees een boek. Er zijn zoveel soorten boeken, dat er vast één tussen zit die jouw aanspreekt. En het voordeel is dat je een boek er altijd even bij kunt pakken of weg kunt leggen als jij daar zin in hebt. En als je geen goed boek in huis hebt, kun je altijd overwegen om e-books te kopen. Zelf vind ik het luisteren van podcasts tijdens een wandeling ook heel fijn.

8. Verander je interieur

Ja, verander je interieur maar dan wel met de spullen die je al hebt. Even een andere foto in het lijstje of een ander vaasje op tafel. Of misschien wel een herindeling van je huis. Het kan zo groot of klein als je zelf wilt. Het geeft je hersenen weer een prikkeling en daar zijn ze dol op. Door eerst een moodboard op Pinterest te maken, kun je vaak al een hoop creativiteit opwekken.

Stay safe, stay at home!

Heb jij nog andere tips? Laat het ons weten. Veel plezier!

Laat hier een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen. De vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.