Reserveer alles op tijd

Je hebt je reis geboekt, maar bedenk ook goed wat je nog meer nodig hebt. Is er bijvoorbeeld vervoer geregeld van de luchthaven op bestemming naar je hotel of accommodatie? Soms zit er een luchthaventransfer bij je geboekte reis of kun je dit erbij boeken. Wat ben je van plan om op vakantie te doen? Ben jij het type dat de hele vakantie op het strand of bij het zwembad hangt of wil jij de omgeving gaan ontdekken?

Afhankelijk van de bestemming kan dit met het openbaar vervoer, maar soms is het veel fijner om gewoon een auto te huren. Het is verstandig om vooraf een auto te huren, zodat je de lange wachtrijen kunt overslaan en je zeker bent van een huurauto. Daarnaast zijn de prijzen voor het ter plaatse huren veel hoger dan met een reservering vooraf. 

Auto huren? Sunny Cars verhuurt op veel bekende bestemmingen auto's voor een vriendelijke prijs. Kijk voor het complete aanbod op de website van Sunny Cars.

Vervoer naar de luchthaven

Als alles op de plaats van bestemming is gereserveerd, is het ook verstandig om na te denken over hoe je naar de luchthaven van vertrek gaat reizen. Is het mogelijk om dit met het openbaar vervoer te doen of is het toch handiger om gewoon met de auto te gaan?

Naar Schiphol rijden ook treinen, maar Eindhoven en Rotterdam Airport zijn enkel met een busverbinding te bereiken en deze rijden niet 24 uur per dag. Een voordeel van de kleinere luchthavens zoals Eindhoven of Rotterdam Airport is dat ze veel overzichtelijker zijn dan het grote Schiphol.

Als je met de auto reist ben je ook niet afhankelijk van de reistijden en eventuele vertragingen of zelfs uitvallende bussen of treinen. Zoek dus een parking Eindhoven Airport of andere luchthaven en reserveer deze vooraf online. Dit kan heel gemakkelijk bij Vliegen en Parkeren. Met de eenvoudige vergelijkingstool kun je prijzen bekijken en zo de beste parking voor jou reserveren. Dan ben je verzekerd van een goede prijs en hoef jij niet gestresst rond te rijden bij de luchthaven op zoek naar een parkeerplaats.

Dag voor vertrek

Je hebt alles wat kon vooraf gereserveerd, je koffer ingepakt en bent klaar om de volgende dag te vertrekken! Check wel nog even of je koffer en het gewicht ervan voldoet aan de eisen van de luchtvaartmaatschappij. Bekijk de avond van tevoren nog een laatste keer of de vluchttijden niet zijn veranderd en hoelang de reistijd naar de luchthaven toe is. Bij de meeste vluchten kun je een bepaald aantal uur voor vertrek alvast online inchecken. Dit bespaart weer tijd op de luchthaven.

Dag van de vlucht

Misschien wel het allerbelangrijkste advies: vertrek op tijd! Er kan altijd file zijn onderweg of andere dingen die tegenzitten. De meeste parkings hanteren een maximale afhandelingstijd van een half uur, dus neem ook dit mee in je berekening. Als je minimaal 3 uur voor Europese bestemmingen en 3,5 tot 4 uur voor intercontinentale bestemmingen voordat je vlucht vertrekt op de parking aanwezig bent, ben je altijd op tijd!

Als je bagage is ingechekt en je bent door de security check heen, bekijk dan naar welke gate je moet. Dit is te zien op de borden die in de vertrekhal hangen. Als je nog tijd over hebt, kun je altijd nog wat drinken op de luchthaven natuurlijk. Hou wel de borden en het omroepsysteem in de gaten, zodat je weet wanneer je kunt boarden. Het is daarom verstandig om alvast dichtbij je gate te gaan zitten. Gebruik het wifi wachtwoord van het vliegveld om je tijd te doden, maar houd de klok wel goed in de gaten!

Boarden

Als het tijd is om te boarden, meld je dan bij de gate en laat nog een keer je vliegtickets en bij intercontinentale bestemmingen ook je paspoort zien. Als deze gecontroleerd zijn mag je doorlopen. Je betreedt het vliegtuig, waarbij de steward nogmaals kan vragen om je ticket of paspoort om te checken of jij je in het juiste vliegtuig bevindt.

Er staat altijd een stoelnummer op je ticket waar je moet gaan zitten. In grotere vliegtuigen zal de steward je de juiste kant op wijzen. Heb je handbagage bij? Doe deze in de bagageruimte boven je hoofd en haal alles wat je nodig hebt tijdens de reis eruit. Ga lekker en zitten en wacht tot het vliegtuig gaat opstijgen. Een goede vlucht gewenst en veel plezier op de plaats van bestemming!

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Reistips

Tips voor de onervaren reiziger