Wandel door de De Oude Stad

Veel monumenten en inspirerende plekken op een kleine oppervlakte, dat is de Oude Stad van Jeruzalem. De Stad van David, de Klaagmuur, de Heilig Grafkerk. Een wandeling door de Oude Stad brengt je langs smalle wandelpaden, historische gebouwen en geeft je een inzicht in het verleden, de geschiedenis en de cultuur van de stad. De meest bezochte toeristische plek in Israël is de Klaagmuur. De Klaagmuur is een overblijfsel van de Tweede Tempel en is de heiligste plek in het Jodendom. Andere beroemde heilige plaatsen die je in de Oude Stad kunt bezoeken zien, zijn, onder andere, de Tempelberg, de Rotskoepel (Al-Aqsa-moskee) en de Via Dolorosa.

Western Wall
De Klaagmuur - Foto: GoIsrael

Proef de verschillende lekkernijen op de Machane Yehuda markt

De Machane Yehuda markt is een symbool in Jeruzalem en om een zeer goede reden: inwoners zien het als een plaats die hen samenbrengt en hen een unieke identiteit geeft in een grotere Israëlische sociale context. Van specerijen en kleurrijke stalletjes van fruit en groenten tot lokale lekkernijen. Er is voor ieder wat wils. De markt is groot, kleurig en levendig. Op donderdagavond verandert de markt in een bruisende late night scene vol leuke bars, pubs en livemuziek.

Machane Yehuda
Foto: GoIsrael

Ontspan in Teddy park

Genoemd naar Teddy Kollek, die tussen 1965 en 1995 burgemeester van Jeruzalem was; Teddy park is gezellig, mooi en van historisch belang. Het park verbindt het Oude Jeruzalem met het Nieuwe Jeruzalem en omvat een wensvijver, een origineel beeldhouwwerk van de zonneklok, restauraties van historische eigendommen en een waterfonteinattractie met een spectaculaire licht- en geluidsshow in de avond.

Lees ook: Stedentrip naar Tel Aviv

Breng een bezoek aan het Israëlmuseum

Het Israëlmuseum is de grootste culturele instelling van Israël en behoort tot een van de meest toonaangevende kunst- en archeologiemusea in de wereld. Het museum werd opgericht in 1965 en heeft encyclopedische collecties in de afdelingen Archeologie, Schone Kunsten en Joodse Kunst en Leven en beschikt over de meest uitgebreide collectie van bijbelse archeologie ter wereld.

Handig om te weten: De Dode Zee ligt op zo een anderhalf uur rijden vanuit Jeruzalem en een stedentrip naar Jeruzalem is dan ook ideaal te combineren met het laagste punt op aarde.

Kopafbeelding is van Pexels.com. Alle overige foto's in dit artikel zijn eigendom van GoIsrael ©

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Israël

Jeruzalem tips