Tel Aviv
Azië,  Israël,  Stedentrips

Tips voor een stedentrip Tel Aviv

Bijgewerkt op 23 januari 2023

Tel Aviv is ongetwijfeld een van de meest populaire steden om te bezoeken en een stedentrip naar de stad maakt al snel duidelijk waarom. Het strand, de vele leuke (vegan) restaurants, cafeetjes en boutique hotels, het uitgaansleven en de culturele scene. De stad wordt ook niet voor niets de non-stop city genoemd. Een soort New York dus, maar dan vele malen kleiner en knusser. Hier lees je tips voor een leuke stedentrip naar deze gezellige stad.

Ontspan aan het strand

Tel Aviv ligt aan de Mediterraanse zee en de kust is maar liefst veertien kilometer lang. In de eerste oogopslag lijkt het strand op een groot geheel, maar het is verdeeld onder twaalf verschillende stranden met elk hun eigen naam, sfeer en strandtenten. Zo heb je de trendy, gezellige Hilton Beach waar veel Tel Avivians naartoe gaan en de wat meer relaxte Gordon Beach. Herzliya Beach in het noorden ligt in een luxer gedeelte van Tel Aviv en is wat rustiger. Of je nu wilt genieten van de zomerzon of langs de boulevard wilt lopen, je kunt altijd jouw persoonlijke, favoriete strand kiezen.

Tel Aviv Beach
Het strand van Tel Aviv

Ga duizenden jaren terug in de geschiedenis in Jaffa

Jaffa (Yafo in het Hebreeuws en Tel Aviv wordt vaak aangeduid als Tel Aviv-Yafo) ligt net ten zuiden van Tel Aviv en alhoewel het onderdeel uitmaakt van Tel Aviv, verschilt dit stadsgedeelte enorm met de rest van de stad. Zo is Jaffa een oude stad, net iets meer dan 100 jaar oud, en heeft het veel Arabische invloeden. Dat is goed te merken aan de architectuur in de oude binnenstad. Verder hangt er een gezellige sfeer en zijn er veel knusse eettenten. Wie rust wil, kan naar de Jaffa haven en gezellig wandelen langs het water.  

Jaffa tel aviv

Ook leuk: Stedentrip naar Jeruzalem

Proef de smaken van Israël op de Carmel markt

De Carmel markt is de grootste markt in Tel Aviv. Het opende voor het eerst in 1920, ongeveer elf jaar na de stichting van de stad, en het is daardoor een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Tel Aviv. Het is een levendige, drukke markt waar men van alles verkoopt: van kleding tot specerijen en van fruit tot elektronica. Iedereen, van toeristen die voor het eerst de stad bezoeken tot lokale chefs, komt hier om vers fruit en groenten te halen. 

Waan je in een artistieke sfeer in de Florentin buurt 

De Florentin buurt in het zuiden van Tel Aviv wordt door velen Tel Aviv’s Soho genoemd en is zeker een bezoekje waard. Het is een oude buurt van Tel Aviv en heeft een zeer gemengde bevolking. Waar de buurt vroeger nog gekenmerkt werd door armoede, is het de afgelopen jaren een walhalla geworden van kunstzinnige en alternatieve cultuurgelegenheden. Florentin staat in contrast met het moderne Tel Aviv en is hierdoor een fascinerende buurt om doorheen te wandelen. Verder wordt de buurt ook steeds populairder vanwege het hippe nachtleven. 

Florentin
Een eetkraampje in Florentin

Handig om te weten: een stedentrip naar Tel Aviv kan gemakkelijk gecombineerd worden met een bezoek aan Jeruzalem, aangezien de steden niet ver van elkaar liggen. Een half uur met de trein om precies te zijn. Sterker nog, men kan in de ochtend de bezienswaardigheden in Jeruzalem bezoeken en in de middag uitrusten op het strand in Tel Aviv.

Lees ook: Tel Aviv en Jeruzalem combineren

Alle foto’s in dit artikel zijn eigendom van GoIsraël ©

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 mensen gingen jou al voor!

Handige links voor het plannen van je reis:

Alle deals naar Israël bij TUI

Vlieg voordelig naar Tel Aviv met Transavia

Vind de leukste accommodaties in Tel Aviv via Booking.com

Israël Waanzinnige Wereld