Onze tips voor Haarlem in het kort:

  • Overnachten in Haarlem
  • Eten en drinken in Haarlem
  • Bezoek het Museum van de Geest
  • Shoppen in het grote centrum
  • Grote of St. Bravokerk bezoeken
  • Ontdek de geheime hofjes
  • Bloemendaal aan Zee

Overnachten in Haarlem

Om je citytrip Haarlem compleet te maken zoek je natuurlijk een fijne accommodatie om te overnachten. Wij verbleven in the niu Dairy. Een heel fijn hotel en niet onbelangrijk: op loopafstand van het centrum. In de buurt van het hotel (ook op loopafstand) bevinden zich meerdere parkeergarages. Het treinstation van Haarlem bereik je te voet in een klein kwartiertje. Ga je liever met de bus? Ook geen probleem, want deze stopt vlakbij het hotel.

Eten en drinken in Haarlem

Ontbijt: Wij kozen er bewust voor om lekker in de stad te ontbijten. Er is keuze genoeg en dat maakt het erg leuk om in het centrum van Haarlem te ontbijten. Ons ontbijt scoorden we bij by LIMA. Neem vooraf zeker even een kijkje op hun Instagram pagina!

byLIMA Haarlem
byLIMA Haarlem

Lunch: Tips om te lunchen in Haarlem? Hebben we ook! Wij aten bij de Volkslust. Heerlijk gegeten! Het broodje tonijnsalade is een aanrader. Natuurlijk zijn er in Haarlem nog veel meer leuke tentjes om te lunchen. Zoals bijvoorbeeld Anne&Max, Meneer Frans of Blender.

lunchen Haarlem
de Volkslust Haarlem

Tussendoor en borrel: Zin in een biertje? Natuurlijk ga je dan naar de Jopenkerk! In deze kerk wordt het bekende Jopenbier gebrouwen. Vanuit het Grand Café en het restaurant van de Jopenkerk kun je met een beetje geluk het brouwproces aanschouwen. Kies een lekker biertje (of wat anders) uit en geniet!

jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem

Diner: Oké, als je iets van ons aan moet nemen is het deze wel: Miyagi and Jones. Naast de prachtige uitstraling smaakt het eten hier fantastisch! In de keuken van Miyagi and Jones komen het oosten en het westen samen en dat zorgt voor heerlijke gerechten. De luxe streetfood gerechten die hier worden geserveerd zijn een feestje in je mond. De lekkere speciaalbiertjes en heerlijke wijnen maken het helemaal compleet!

Miyagi and Jones Haarlem
Miyagi and Jones

Wat te doen in Haarlem?

Daar gaan we dan! Naast lekker eten en drinken ben je ook voor leuke dingen om te doen in Haarlem op de juiste plek! Wij nemen je mee en vertellen over onze ervaringen.

Bezoek het Museum van de Geest

Haarlem kent veel musea en tentoonstellingen. Naast het bekende Frans Hals en Teylers Museum vind je in Haarlem ook het Museum van de Geest. Het Museum van de Geest heeft naast een vestiging in Haarlem ook een vestiging in Amsterdam. In het museum in Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. In Het Museum van de Geest in Amsterdam zijn diverse tentoonstellingen te zien.

Het Museum van de Geest in Haarlem vind je in Het Dolhuys. Het Dolhuys is gevestigd in een uniek middeleeuws gebouw: het voormalige Pest-, Dol-, en Leprooshuis. Jarenlang bood Het Dolhuys onderdak aan 'dollen'. Dit waren mensen die buiten de maatschappij vielen. Tijdens de informatieve audiotour door het museum kom je ook hier meer over te weten.

museum van de geest Haarlem
Museum van de Geest

Shoppen in het grote centrum van Haarlem

In de historische binnenstad van Haarlem slaag je zeker! Haarlem is niet voor niets uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland. Elke dag van de week kun je hier terecht voor een gevarieerd aanbod aan winkels. Welke dit allemaal zijn vind je hier.

Loop binnen bij de Grote of St. Bravokerk aan de Grote Markt

Van maandag tot en met zaterdag kun je de Grote of St. Bravokerk in Haarlem bezoeken. Van ver buiten de stad is de Grote of St. Bavokerk al te zien. De houten met lood beklede toren is 78 meter hoog en dateert uit 1520. Deze middeleeuwse gotische kruiskerk is één van de grootste kerken in Nederland. Leuk om een kijkje te nemen!

Ontdek de geheime hofjes van Haarlem

In Haarlem zijn 21 openbare hofjes te vinden, waarvan de oudste dateert uit 1395. Deze groene oases van rust verschuilen zich in smalle straatjes en achter bescheiden poorten, waardoor ze niet altijd even makkelijk te vinden zijn. De middeleeuwse hofjes boden onderdak aan arme of ongetrouwde vrouwen en weduwen. Lees hier waar je de geheime hofjes van Haarlem kunt vinden.

In de buurt als bonus: Bloemendaal aan Zee

Vlakbij Haarlem ligt Bloemendaal aan Zee. Een fijne plek om even uit te waaien en bij mooi weer op het strand te liggen en misschien wel een duik te nemen in de Noordzee.

Bloemendaal aan Zee en het naastgelegen Zandvoort zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Ook vind je voldoende parkeergelegenheid in de buurt van de stranden. Bij mooi weer kan het erg druk zijn op de stranden en de wegen er naartoe.

Bloemendaal aan zee
Bloemendaal aan zee
Bloemendaal aan Zee

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Noord-Holland

tips weekendje Haarlem