In september ging ik samen met mijn vriend naar Griekenland. Met een temperatuur rond de 25 graden was het nog prima vertoeven. Veel mensen kiezen toch snel voor Rhodos, Zakynthos of Kreta. Maar er zijn een aantal kleinere Griekse schatten met parelwitte stranden met helderblauw water. Waaronder Kefalonia! Lees je mee?

Wil je Instagrammable foto’s zonder andere toeristen erop? Het kan nog op Kefalonia! 

Over Kefalonia

Kefalonia is een eiland in het westen van Griekenland, gelegen in de Ionische Zee. Het eiland telt ruim 36.000 inwoners en je rijdt in ongeveer 2 uurtjes van het noorden naar het zuiden. De hoofdstad van Kefalonia is Argostoli. Als je het hele eiland wil verkennen is het aan te raden om 5 tot 7 dagen te blijven en een auto te huren.

Leuk weetje: Kefalonia diende als filmset voor 'Captain Corelli's Mandolin' en is sindsdien niet veel veranderd, buiten het feit dat de populariteit enorm is toegenomen. Het eiland behoudt tot nu toe gelukkig haar overvloed aan charme.

Verblijf

Vanaf het vliegveld stapten we in de bus onderweg naar ons hotel: Hotel Cephalonia Palace. We kwamen aan bij de haven van Argostoli en stapten op een ferry naar Lixouri. Je kan ook met de auto op deze ferry. De tocht duurde 20 minuten en kostte €2,80 per persoon. Na een half uur kwamen we aan bij ons hotel. 

hotel Cephalonia palace
Hotel Cephalonia Palace

Mooiste stranden van Kefalonia

Kefalonia heeft een aantal prachtige stranden, waarvan de twee mooiste volgens velen Xi Beach en Myrtos Beach zijn. De stranden van Kefalonia mogen natuurlijk niet ontbreken in dit artikel met tips voor Kefalonia, dus daar vertel ik je dan ook graag wat meer over.

Xi Beach

Ons hotel lag op loopafstand van het uniekste strand van Kefalonia, genaamd ‘Xi Beach’. Xi Beach is een okerkleurig zandstrand met lichtgrijze krijtrotsen. Het strand is twee kilometer lang. Op de vochtige plaatsen onderaan de rotsen is klei te vinden, waar mensen zichzelf mee insmeren. Het schijnt een geneeskrachtige werking te hebben en je huid te zuiveren.

Er zijn een aantal beach clubs waar je heerlijke ijskoffie kan bestellen. Op sommige delen van het strand kan je ligbedjes en parasols huren. Voor een paar euro lig je hier de hele dag lekker te relaxen. Daarnaast zijn er ook een aantal watersport activiteiten te doen bij Xi Beach.

Xi Beach
Xi Beach

Myrtos Beach

Myrtos Beach is het meest bezochte strand van Kefalonia. Dit kiezelstrand ligt ongeveer 30 kilometer van de hoofdstad Argostoli. Het strand is 800 tot 1000 meter lang en ongeveer 100 meter breed. 

Myrthos Beach heeft een kiezelstrand, waar je ook de mogelijkheid hebt om een parasol en een strandbed te huren. Het zeewater is ontzettend blauw en je kan hier heel mooi de zonsondergang bekijken. Er is ook een uitkijkpunt, waar je het strand van boven kan bewonderen. Een adembenemend uitzicht!

Myrtos Beach
Myrtos Beach

Bezoek het vissersdorpje Assos

Assos is een schilderachtige dorpje in Kefalonia. Het dorpje is tegen een heuvel aangebouwd en ligt tussen twee baaien in. De pastel gekleurde huisjes zijn een echte eye-catcher. Aan het water zijn meerdere restaurants en cafés waar je kan genieten van een fris drankje en de lekkerste vers gevangen vis.

Melissani Cave

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Kefalonia is de Melissani Cave. Deze grot en het ondergrondse meer zijn pas in 1951 ontdekt en zeker een tip om te doen als je op Kefalonia bent. Wat de grot zo bijzonder maakt zijn de helderblauwe kleuren van het water en dat het 20 meter onder de grond ligt. De diepte van het water in de grot varieert van 10 tot 30 meter. 

Je kan de grot van binnen bekijken tijdens een ongeveer 15 minuten durende boottocht. Hiervoor moet je wel een ticket kopen, maar de sfeer van de grot is erg sprookjesachtig en de moeite waard om te bezoeken. Toen wij er waren was er een lange wachtrij, dus kom zo vroeg mogelijk op de dag om de drukte voor te zijn.

Dit waren mijn tips voor Kefalonia. Ik hoop dat je er iets aan hebt en ik je heb overtuigd om dit Griekse eiland een keer te gaan bezoeken. Wij gaan in ieder geval zeker nog eens terug! Naast Kefalonia is Lefkas ook een aanrader om te bezoeken. Tips voor Lefkas lees je op de website van The Salty Beachbums.

Tip: Boek je vakantie naar Kefalonia of een van de andere Griekse eilanden zoals een vakantie Kreta bij TUI!

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Gastblogger

Manon Broersma

Hi! Mijn naam is Manon. Met mijn camera onder mijn arm ga ik op zoek naar de mooiste plekjes op de wereld. Via mijn gastblogs hoop ik jou te inspireren om dit ook te doen.

Lees hier alle artikelen over

Griekenland

tips voor kefalonia