Tristacher See in het kort

Tristacher See is een zwemmeer in Tirol. Makkelijk te bereiken vanuit diverse plaatsjes in de Hohe Tauern regio. Wij verbleven in Heiligenblut en reden hier in ongeveer 40 minuten naartoe. Dat maakt het vanuit deze regio het dichtstbijzijnde zwemmeer.

Het meer is maximaal 7 meter diep en de watertemperatuur is in het hoogseizoen altijd meer dan 20 graden. Meestal zo rond de 22. In het begin is het meer vrij ondiep, er is een klein stuk afgezet waar kleine kinderen kunnen spelen. Ouders kunnen hun kinderen in de gaten houden vanaf het zitgedeelte aan de rand van het water. Honden zijn niet toegestaan.

tristacher see oostenrijk
Tristacher See

Hoe kom je er?

Navigeer naar Tristacher See 1, 9907 Tristach, Oostenrijk. Je komt dan aan bij de parkeerplaats voor de ingang van de camping.

Waar parkeren Tristacher See?

Op een rustige dag (laagseizoen) kun je gratis parkeren op de hierboven genoemde parkeerplaats bij de ingang van de camping. In zo’n 5 minuten wandel je naar het meer.

Kom je in het hoogseizoen? De kost parkeren €2,50. Toegang tot het meertje is €5 per persoon. Heb je een Glockner Dolomiten Card van Osttirol? Dan is toegang tot het meer gratis en betaal je enkel voor het parkeren. Deze prijzen zijn eind 2020 voor het laatst gecontroleerd.

openingstijden tristacher see
Openingstijden kunnen inmiddels afwijken

Wat is er te doen bij Tristacher See?

De Tristacher See is erg geschikt voor gezinnen met kinderen, maar ook stellen en vriendengroepen kunnen hier heerlijk relaxen. Je vindt er beachvolleybalvelden, een springtoren, maar ook een speeltuin voor kinderen en veel nette omkleed ruimtes met toiletten en kluisjes. Er zijn voldoende ligplaatsen in zowel de zon als de schaduw. Ook zijn er een aantal vlonders waar je je handdoek uit kunt rollen. Als je trek hebt gekregen kun je na een eventuele wandeling rondom het meer een hapje en drankje nuttigen bij het café restaurant met terras aan het water.

tristacher see
Tristacher See

Let op: Parasols en ligbedden waren niet te huur toen wij hier waren. We waren er op een maandagmiddag in september, dus misschien kwam dit doordat het einde van het hoogseizoen naderde. Maar houd hier in ieder geval rekening mee. In het hoogseizoen zijn er wel gewoon parasols en/of ligbedden te huur, mits beschikbaar natuurlijk.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Oostenrijk

tristacher see