Het tulpenseizoen is voorbij. In het voorjaar van 2024 vind je hier weer alle informatie over de tulpenvelden en de nieuwe tulpenroutes door Drenthe.

tulpenroutes drenthe
Tulpenvelden in Drenthe

Tulpenroutes 2023 door Drenthe

Hieronder vind je alle tulpenroutes in Drenthe voor dit jaar (2023). Het eerste linkje in de regel opent een pdf-bestand, waarin de route stapsgewijs wordt beschreven. Het tweede linkje is een link naar Routiq.com, waar je meer informatie vindt, de route op de kaart kan bekijken en de route als GPX-bestand kan downloaden. De autoroute is ook via Google Maps te bekijken. Veel plezier met de tulpenroutes!

Wandelroutes

Fietsroutes

Autoroute

De tulpenroutes worden je aangeboden door Eleveld Smilde, Maatschap Joling, Melkvee &- Loonbedrijf Timmermans, Middenweg Vledder, Seubring Bloembollen, Skopa Bloembollen, Tulpenpluktuin Drenthe en Veninga Hijken. De routes zijn met grote zorg samengesteld. Bij eventuele onjuistheden verwijzen we je graag naar de telers.

Tulpenpluktuin Drenthe

Naast de tulpenroutes is ook het bezoeken van de Tulpenpluktuin in Beilen een leuk uitje! Je kunt ze goed combineren. In de Tulpenpluktuin mag je je eigen tulpen plukken. Dit kan tijdens, voor of na het rijden van één van de tulpenroutes. Het adres van de Tulpenpluktuin in Beilen is Brunstingerveld 16.

Tip: Je kunt ook verse tulpen kopen bij de tulpenautomaat van Bloembollenbedrijf Melanick aan de Hoofdweg 108 in Smilde.

Bekijk hier een overzicht van alle tulpenvelden in Drenthe

Leuk voor alle leeftijden

De tulpenroutes en pluktuin zijn leuk voor jong en oud. Doordat je je met de auto of fiets verplaatst hoef je geen hele einden te lopen. Bovendien betaal je geen entree voor de tulpenroutes en de pluktuin.

Kinderen zijn vaak ook helemaal gek op alle vrolijke kleuren en zo ontdekken ze ook waar de bloemen vandaan komen. Maar ook als je geen kind meer bent blijven de kleurrijke tulpenvelden ieder jaar weer prachtig om te zien. Neem dus zeker je fotocamera mee!

Let op: Loop nooit zomaar de tulpenvelden in. Dit zorgt voor veel schade en dus onnodige kosten voor de telers. Er zijn tulpenvelden in Nederland waar het wel is toegestaan, maar dan staat het duidelijk aangegeven.

Tulpenpracht bij Nacht

Tijdens Tulpenpracht bij Nacht rijd je 's avonds met je eigen auto langs verlichte en bloeiende tulpenvelden van de Drentse Bloembollentelers. De datum voor dit jaar (2023) is inmiddels bekend!

Tulpenpracht bij Nacht vindt dit jaar plaats op vrijdag 28 april en zaterdag 29 april. Starten kan van 20:00 tot 22:00 uur vanaf Veninga Hijken. De tulpenvelden zijn verlicht tot 23:30 uur. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van Tulpenpracht bij Nacht.

Blijf op de hoogte

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen en op de hoogte blijven van updates over de tulpenroutes in Drenthe? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

tulpenroute beilen