tulpenroute beilen
Drenthe,  Nederland

Tulpenroute door Drenthe

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Bijgewerkt op 20 april 2021

Wat is er nou leuker dan in het voorjaar onze oerhollandse Tulpenvelden te bezoeken!? Wij hebben een leuke tulpenroute in Drenthe ontdekt! Lees snel verder en geniet van de vrolijke kleuren.

De route van 2021 komt zo snel mogelijk online. De route hieronder is nog van 2020, omdat de route van dit jaar nog niet bekend is. Zodra de route bekend is zullen we dit blog direct updaten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs

* indicates required

Tulpenpluktuin Drenthe

Wij kwamen een tulpenroute tegen die start vanaf de tulpenpluktuin in Beilen, Brunstingerveld 16. Hier ligt een klein kleurrijk veld met diverse tulpen. Je kunt hier je eigen tulpen voor €0,25 per stuk plukken. Je moet wel contant betalen, dus neem een beetje contant geld mee.

Als je eenmaal je bosje geplukt hebt bij de pluktuin, ga je vanaf daar richting Beilen. Je rijdt het terrein af naar links en op de T-splitsing ga je naar rechts. De volgende kruising ga je naar links. Je volgt de weg naar Beilen. Bij de 3 rotondes ga je rechtdoor en dan ga je de eerste weg links. Je gaat op de eerste drempel linksaf naar Ter Horst. Daar vind je aan de rechterkant nog een prachtig wijd gestrekt tulpenveld. De kleuren komen je van veraf al tegemoet. Het is echt eye-candy. Als je een zonnige dag uitkiest, kun je daar natuurlijk het allermeest van genieten! Dit was ons favoriete veld.

Vanaf Ter Horst rijd je door over het spoor richting Holthe. Je steekt bij het kruispunt de weg over. Je volgt daar de bochten  en ga je bij de tweede weg rechts, bij Holthe 39. Daar vind je een wat kleiner veld met enkel gele tulpen, aan de linkerkant van de weg. Je vervolgt de weg en gaat op de kruising linksaf. De volgende kruising ga je rechtsaf Wijster in. Je rijdt door Wijster continu rechtdoor en na de spoorwegovergang ga je linksaf, de Westerhaar. Vervolgens ga je de eerste weg rechts en dan zie je aan het einde van de weg nog een klein tulpenveld. Dit was ook een kleurrijk veld, maar daar waren op dat moment mensen aan het werk, waardoor wij niet het tulpenveld op konden. 

De route die wij hadden stuurde ons weer terug naar eerdere velden. Maar wij zouden adviseren om de weg te vervolgen bij het laatste tulpenveld. Je gaat de eerste rechts, de Grondselweg. Daarna kun je aan het einde van de weg naar rechts gaan en kom je na ongeveer 1,5 km bij de snelweg.

DierDier

Voor wie?

De tulpenroute en pluktuin is leuk voor jong en oud. Doordat je je met de auto verplaatst hoef je geen hele einden te lopen. Bovendien betaal je geen entree voor de tulpenroute en de pluktuin.

Kinderen zijn vaak ook helemaal gek op alle vrolijke kleuren en zo ontdekken ze ook waar de bloemen vandaan komen. Maar ook voor volwassenen voelen sommige plekjes aan als paradijs op aarde en word je betoverd door de mooie kleuren. Neem dus zeker je fotocamera mee!

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram. Meer dan 10.000 mensen gingen jou al voor!

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Hoi! Mijn naam is Carlo. In juli 2019 met trots begonnen aan Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!