tulpenroute beilen
Drenthe,  Nederland

Tulpenroute door Drenthe

Tijdens deze corona crisis kun je je soms somber voelen en vervelen. Je kunt dan wel wat opvrolijking gebruiken. Wat is er nou leuker dan dit te doen met kleurrijke bloemen: onze oerhollandse Tulpenvelden bezoeken. Wij hebben een leuke tulpenroute in Drenthe ontdekt, wees snel want voor je het weet zijn de tulpen van het land gehaald.

Roze tulpen van bovenaf

Tulpenpluktuin Drenthe

Wij kwamen een route tegen die start vanaf de tulpenpluktuin in Beilen, Brunstingerveld 16. Hier ligt een klein kleurrijk veld met diverse tulpen. Er mochten wegens Corona maatregelen maximaal 20 personen tegelijk het veld op. Je kunt hier je eigen tulpen voor €0,25 per stuk plukken. Je moet wel contant betalen, dus neem een beetje contant geld mee.

Als je eenmaal je bosje geplukt hebt bij de pluktuin, ga je vanaf daar richting Beilen. Je rijdt het terrein af naar links en op de T-splitsing ga je naar rechts. De volgende kruising ga je naar links. Je volgt de weg naar Beilen. Bij de 3 rotondes ga je rechtdoor en dan ga je de eerste weg links. Je gaat op de eerste drempel linksaf naar Ter Horst. Daar vind je aan de rechterkant nog een prachtig wijd gestrekt tulpenveld. De kleuren komen je van veraf al tegemoet. Het is echt eye-candy.  Als je een zonnige dag uitkiest, kun je daar natuurlijk het allermeest van genieten! Dit was ons favoriete veld.

Vanaf Ter Horst rijd je door over het spoor richting Holthe. Je steekt bij het kruispunt de weg over. Je volgt daar de bochten  en ga je bij de tweede weg rechts, bij Holthe 39. Daar vind je een wat kleiner veld met enkel gele tulpen, aan de linkerkant van de weg. Je vervolgt de weg en gaat op de kruising linksaf. De volgende kruising ga je rechtsaf Wijster in. Je rijdt door Wijster continu rechtdoor en na de spoorwegovergang ga je linksaf, de Westerhaar. Vervolgens ga je de eerste weg rechts en dan zie je aan het einde van de weg nog een klein tulpenveld. Dit was ook een kleurrijk veld, maar daar waren op dat moment mensen aan het werk, waardoor wij niet het tulpenveld op konden. 

De route die wij hadden stuurde ons weer terug naar eerdere velden. Maar wij zouden adviseren om de weg te vervolgen bij het laatste tulpenveld. Je gaat de eerste rechts, de Grondselweg. Daarna kun je aan het einde van de weg naar rechts gaan en kom je na ongeveer 1,5 km bij de snelweg.

Hooikoorts 2020

Voor wie?

Dit is leuk voor jong en oud. Doordat je je met de auto verplaatst hoef je geen hele einden te lopen en er zijn geen entreeprijzen aan verbonden. Kinderen zijn vaak ook helemaal gek op alle vrolijke kleuren en zo ontdekken ze ook waar de bloemen vandaan komen. Maar ook voor volwassenen voelen sommige plekjes aan als paradijs op aarde en word je betoverd door de mooie kleuren! Neem zeker je fotocamera mee!

Heel veel plezier!

Hi! Mijn naam is Maaike, de vriendin en reisbuddy van Carlo. Ik doe veel aan yoga en ben dol op de natuur!