Tulpenroutes Drenthe 2024

Het Drentse tulpenseizoen 2024 is voorbij! In het voorjaar van 2025 vind je hier weer alle informatie over de tulpenvelden en tulpenroutes in Drenthe.

Het Drentse tulpenseizoen is begonnen en dus hebben wij ook dit jaar alle tulpenvelden en tulpenroutes in Drenthe weer overzichtelijk voor jou op een rijtje gezet. Onderaan de lijst staat een link naar de website van de telers, waar je alle routebeschrijvingen kunt vinden. Liever geen hele route lopen, fietsen of rijden? Bekijk dan ons handige overzicht met de exacte locaties van alle tulpenvelden in Drenthe.

Wandelroutes

 • Smilde - 7.5 km
 • Tulpenpluktuin Beilen - 4 km
 • Wapse - 5.5 km
 • Wapse - 11 km
 • Vledder - 8 km
 • Vledder - 13.5 km
 • Westerbork - 7.5 km

Fietsroutes

 • Vledder - 45 km
 • Vledder - 22 km
 • Westerbork - 30 km

Autoroute

 • Autoroute Tulpenvelden 2024

Ga naar de website van de telers om de routebeschrijving van de tulpenroutes te bekijken of bekijk ons handige overzicht van alle tulpenvelden in Drenthe.

De tulpenroutes worden je aangeboden door Eleveld Smilde, Maatschap Joling, Melkvee & Loonbedrijf Timmermans, Middenweg Vledder, Seubring Bloembollen, Skopa Bloembollen, Tulpenpluktuin Drenthe, Veninga Hijken en Landbouwbedrijf van den Akker. De routes zijn met grote zorg samengesteld. Bij eventuele onjuistheden in de route(s) verwijzen we je naar de telers.

Tulpenpluktuin Drenthe

Naast de tulpenroutes is ook het bezoeken van de Tulpenpluktuin in Beilen een leuk uitje! Je kunt ze goed combineren. In de Tulpenpluktuin mag je je eigen tulpen plukken. Dit kan tijdens, voor of na het rijden van één van de tulpenroutes. Het adres van de Tulpenpluktuin in Beilen is Brunstingerveld 16.

Tip: Je kunt ook verse tulpen kopen bij de tulpenautomaat van Bloembollenbedrijf Melanick aan de Hoofdweg 108 in Smilde.

tulpenroutes drenthe
Tulpenvelden in Drenthe

Leuk voor alle leeftijden

De tulpenroutes en pluktuin zijn leuk voor jong en oud. Doordat je je met de auto of fiets verplaatst hoef je geen hele einden te lopen. Bovendien betaal je geen entree voor de tulpenroutes en de pluktuin. Kinderen zijn vaak ook helemaal gek op alle vrolijke kleuren en zo ontdekken ze ook waar de bloemen vandaan komen. Maar ook als je geen kind meer bent blijven de kleurrijke tulpenvelden ieder jaar weer prachtig om te zien. Neem dus zeker je fotocamera mee!

Let op: Loop nooit zomaar de tulpenvelden in. Dit zorgt voor veel schade en dus onnodige kosten voor de telers. Er zijn tulpenvelden in Nederland waar het wel is toegestaan, maar dan staat het duidelijk aangegeven.

Tulpenpracht bij Nacht 2024

Tijdens Tulpenpracht bij Nacht rijd je 's avonds met je eigen auto langs verlichte en bloeiende tulpenvelden van de Drentse Bloembollentelers. Tulpenpracht bij Nacht vindt dit jaar (2024) plaats op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april.

Update: Tulpenpracht bij Nacht 2024 is helaas afgelast. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van Tulpenpracht bij Nacht.

Blijf op de hoogte

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen en op de hoogte blijven van updates over de tulpenroutes in Drenthe? Volg ons dan op Instagram!

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

tulpenroute beilen