tulpenroute beilen
Nederland,  Drenthe

Tulpenroutes door Drenthe

Bijgewerkt op 25 maart 2023

Wat is er nou leuker dan in het voorjaar onze oerhollandse tulpenvelden te bezoeken!? Wij hebben een aantal hele leuke tulpenroutes in Drenthe ontdekt! Lees snel verder, we hebben ze hieronder voor je verzameld.

Het Drentse tulpenseizoen staat op het punt van beginnen, maar we moeten nog even geduld hebben. Zodra ze bekend zijn delen wij hier – zoals je van ons gewend bent – alle nieuwe tulpenroutes voor 2023.

tulpenroutes drenthe
Tulpenvelden in Drenthe

Tulpenroutes Hijken en Bovensmilde

In de omgeving van Hijken en Bovensmilde starten een aantal auto-, wandel- en fietsroutes langs de tulpenvelden. Deze informatie is nog van 2022 en wordt zo snel mogelijk voorzien van een update zodra de nieuwe routes voor 2023 bekend zijn.

Bron: Maatschap Joling, Veninga Hijken en Tulpenpracht bij Nacht

Wandelroutes

Vledder-Vledderveen | 5,6 kilometer

Vledder-Vledderveen | 7,9 kilometer

Fietsroutes

Tulpenpluktuin-Hijken-Bovensmilde | 38,3 kilometer

Tulpenpluktuin-Beilen-Zwiggelte-Hijken | 34,4 kilometer

Vledder-Vledderveen | 14,2 kilometer

Autoroute

Autoroute tulpenvelden | 45 kilometer

Tulpenroutes Dwingeloo en Diever

In de buurt van Dwingeloo en Diever vind je naast de auto- en fietsroutes ook een wandelroute langs de tulpenvelden. De routes in deze regio zijn voor dit jaar nog niet bekend gemaakt. Zodra de tulpenroutes voor deze regio bekend zijn vind je ze hier.

Tulpenpluktuin Drenthe

Naast de tulpenroutes is ook het bezoeken van de Tulpenpluktuin in Beilen een leuk uitje! Je kunt ze goed combineren. In de Tulpenpluktuin mag je je eigen tulpen plukken. Dit kan tijdens, voor of na het rijden van één van de tulpenroutes. Het adres van de Tulpenpluktuin in Beilen is Brunstingerveld 16.

Tip: Je kunt ook verse tulpen kopen bij de tulpenautomaat van Bloembollenbedrijf Melanick aan de Hoofdweg 108 in Smilde.

Bekijk hier een overzicht van alle tulpenvelden in Drenthe

Leuk voor alle leeftijden

De tulpenroutes en pluktuin zijn leuk voor jong en oud. Doordat je je met de auto of fiets verplaatst hoef je geen hele einden te lopen. Bovendien betaal je geen entree voor de tulpenroutes en de pluktuin.

Kinderen zijn vaak ook helemaal gek op alle vrolijke kleuren en zo ontdekken ze ook waar de bloemen vandaan komen. Maar ook voor volwassenen voelen sommige plekjes aan als paradijs op aarde en word je betoverd door de mooie kleuren. Neem dus zeker je fotocamera mee!

Tulpenpracht bij Nacht

Tulpenpracht bij Nacht is een evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt door de Drentse Bloembollentelers. De datum voor dit jaar (2023) wordt binnenkort bekend gemaakt via onze website en de Facebook pagina van Tulpenpracht bij Nacht. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van Tulpenpracht bij Nacht.

Blijf op de hoogte

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen en op de hoogte blijven van updates over de tulpenroutes in Drenthe? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram.