tulpenvelden Drenthe
Drenthe,  Nederland

De mooiste tulpenvelden van Drenthe

Bijgewerkt op 25 april 2021

Dat Drenthe een groene provincie is weten de meeste mensen inmiddels wel, maar wist je ook dat er in het voorjaar in Drenthe een aantal hele mooie tulpenvelden zijn? De regio Midden-Drenthe is perfect om de kleurrijke tulpenvelden te bezoeken.

Naast dat je er mooie foto’s kunt maken kun je er vaak ook tulpen kopen in bijvoorbeeld een tulpenpluktuin of een kraampje in de buurt van de tulpenvelden.

In dit artikel nemen we je mee naar de mooiste tulpenvelden van Drenthe. Waar het bovendien nog heerlijk rustig is!

tulpenvelden Drenthe

Ga direct naar: alle tulpenroutes van Drenthe

Tulpenpluktuin Beilen in Brunstingerveld

Om je dagje weg extra leuk te maken raden we je aan een bezoekje te brengen aan de tulpenpluktuin in Beilen. Navigeer naar: Brunstingerveld 16.

Je kunt hier je eigen tulpen plukken tijdens, voor of na de tulpenroute. De tulpen kosten €0,25 per stuk. Je moet wel contant en gepast betalen, dus neem voldoende contant geld mee.

Klaar met plukken? Dan is het nu tijd om te beginnen met de tulpenroute! In 2021 hebben de Drentse bollentelers de handen ineen geslagen en nog meer tulpenroutes voor jou uitgestippeld dan in 2020 het geval was.

De tulpenvelden in Drenthe zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme

In dit artikel over alle tulpenroutes in Drenthe staan alle tulpenroutes van 2021 overzichtelijk gebundeld. Elk jaar worden de tulpenroutes ge-update, zodat jij elk voorjaar opnieuw van de mooie gekleurde tulpenvelden kunt genieten. Hieronder lees je meer over de tulpenvelden en vind je de link naar de tulpenroutes van 2021.

Tulpenvelden in Hijken, Smilde en Hooghalen 

Er zijn diverse auto- en fietsroutes samengesteld die allemaal starten in Hijken en je langs de mooie bollenvelden van Hijken, Smilde en Hooghalen brengen. Onderweg kom je langs de bloeiende tulpenvelden. Al deze routes komen ook langs de Tulpenpluktuin in Beilen.

Alle tulpenroutes in de omgeving van Hijken kun je hier vinden.

Maatschap Joling in Dwingeloo

Ook in de buurt van het mooie dorp Dwingeloo zijn tulpenvelden te bewonderen. Bij familiebedrijf Maatschap Joling kweken ze diverse bloemen en bollen, waaronder tulpen en pioenrozen. De meeste gewassen worden geteeld in de gemeenten Westerveld en Midden-Drenthe.

In de omgeving van Dwingeloo-Diever zijn diverse wandel-, auto- én fietsroutes te vinden. Voor al deze routes kun je op deze website terecht.

Houd er rekening mee dat van alle tulpenroutes in Dwingeloo-Diever alleen de autoroute langs de Tulpenpluktuin in Beilen komt.

Wat is de ideale tijd om tulpenvelden in Drenthe te bezoeken?

Tulpen bloeien in het voorjaar. Wanneer de tulpenvelden echt mooi in bloei staan is afhankelijk van het weer. De exacte bloeiperiode is vooraf moeilijk te bepalen. Wat we wel weten is dat de groei van de tulpen vrijwel altijd halverwege maart start, maar de tulpen in april pas echt in bloei staan. 

De beste tijd om tulpenvelden te bezoeken zijn de maanden april en mei

De beste tijd om de tulpenvelden in Drenthe te bezoeken is dus vanaf april tot en met begin mei. In de loop van mei beginnen de meeste kwekers met het koppen van de tulpen. De bloem wordt dan van de steel gehaald. Als je van plan bent om de tulpenvelden in Drenthe te gaan bezoeken moet je er dus snel bij zijn!

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram. Meer dan 10.000 mensen gingen jou al voor!

Volg ons op Instagram voor nog meer leuke tips!

Hoi! Mijn naam is Carlo. In juli 2019 met trots begonnen aan Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Stel hier je vraag of geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.