Het tulpenseizoen is voorbij. In het voorjaar van 2024 vind je hier weer alle informatie over de tulpenvelden en de nieuwe tulpenroutes door Drenthe.

tulpenvelden Drenthe
Tulpenvelden in Drenthe

Tulpenpluktuin Beilen in Brunstingerveld

Om je dagje weg extra leuk te maken raden we je aan een bezoekje te brengen aan de tulpenpluktuin in Beilen. Navigeer naar Brunstingerveld 16. Je kunt hier je eigen tulpen plukken tijdens, voor of na de tulpenroute. De tulpen kosten €0,30 per stuk en je kan alleen contant en gepast betalen.

Klaar met plukken? Dan is het nu tijd om te beginnen met de tulpenroute! Ook in 2023 hebben de Drentse bollentelers de handen ineen geslagen en net zoals de voorgaande jaren tulpenroutes voor jou uitgestippeld.

De tulpenvelden in Drenthe zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme

In dit artikel over tulpenroutes in Drenthe staan alle tulpenroutes van 2023 overzichtelijk bij elkaar. Ieder jaar worden (na bekendmaking) de tulpenroutes op onze website voorzien van een update, zodat jij in het voorjaar weer opnieuw van de mooie gekleurde tulpenvelden kunt genieten.

Goed om te weten: de locatie van de tulpenvelden wisselt jaarlijks. Hieronder vind je een aantal locaties waar je dit jaar kleurrijke tulpenvelden kunt vinden.

  • Norgerweg, Veenhuizen
  • Meesterswijk, Bovensmilde
  • Molenwijk, Bovensmilde
  • Groningerstraat, De Punt (naast de A28)
  • Koelenweg, Huis ter Heide
  • Hoofdstraat/Zwiggelterstraat, Zwiggelte
  • Zuideresweg, Orvelte
  • Stukkendiek, Garminge
  • Gelpenberg, Aalden
  • Bente, Witteveen

Tulpenvelden in Hijken, Smilde en Hooghalen 

Er worden ieder jaar diverse auto- en fietsroutes samengesteld die je langs de kleurrijke bollenvelden van Hijken, Smilde en Hooghalen brengen. Onderweg kom je langs de bloeiende tulpenvelden. De routes gaan ook langs de Tulpenpluktuin in Beilen.

Maatschap Joling in Dwingeloo

Ook in de buurt van het mooie dorp Dwingeloo zijn tulpenvelden te bewonderen. Bij familiebedrijf Maatschap Joling kweken en telen ze diverse bloemen en bollen, waaronder tulpen en pioenrozen. Navigeer naar Achter de Bargen 1 in Dwingeloo, dan zie je de tulpenvelden in de buurt vanzelf opdoemen.

Tulpenpluktuin De Monden in Drouwenermond

Sinds 2021 kan je bij de Tulpenpluktuin De Monden in Drouwenermond ook je eigen tulpen plukken. Tulpenpluktuin De Monden is 1500 m² groot en heeft verschillende rassen tulpen in diverse kleuren. Je kunt ze vinden aan Zuiderdiep 42 in Drouwenermond. Neem voor meer informatie een kijkje op de Facebook-pagina van de pluktuin.

Tulpenpluktuin Grolloo

Ook in Grolloo vind je sinds een paar jaar een tulpenpluktuin. Meer informatie over de tulpenpluktuin in Grolloo vind je op de Facebook-pagina van Carlijns Bloembollen. Adres: Schoonloërstraat 79, 9444 TH Grolloo.

Wat is de ideale tijd om tulpenvelden in Drenthe te bezoeken?

Tulpen bloeien in het voorjaar. Wanneer de tulpenvelden echt mooi in bloei staan is afhankelijk van het weer. De exacte bloeiperiode is vooraf moeilijk te bepalen. Wat we wel weten is dat de groei van de tulpen vrijwel altijd halverwege maart start, maar de tulpen in de loop van april pas echt in bloei staan. 

De beste tijd om tulpenvelden te bezoeken is van eind april tot en met begin mei

De beste tijd om de tulpenvelden in Drenthe te bezoeken is vanaf medio april tot en met begin mei. In de loop van mei beginnen de meeste telers met het koppen van de tulpen. De bloemen worden dan van de bollen gehaald, zodat alle energie gaat naar de groei van de bol en niet naar de bloem. Dit is meestal half mei, maar soms ook eerder. Als je van plan bent om de tulpenvelden in Drenthe te gaan bezoeken moet je er dus snel bij zijn!

Bekijk hier alle tulpenroutes van Drenthe

Goed om te weten

De exacte locatie van de tulpenvelden wisselt jaarlijks. De telers gebruiken ieder jaar een ander stuk grond, zodat de grond niet uitgeput raakt. Hierdoor kan de genoemde locatie van de tulpenvelden licht afwijken. Denk dan aan een stuk grond tegenover of direct naast de locatie van het jaar ervoor. Eenmaal in de buurt kan het niet missen, de opvallende kleuren van de tulpen wijzen je wel de weg!

Blijf op de hoogte

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen en op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de tulpenroutes en tulpenvelden in Drenthe? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

tulpenvelden Drenthe