tulpenvelden Drenthe
Drenthe,  Nederland

De mooiste tulpenvelden van Drenthe

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Dat Drenthe een groene provincie is weten de meeste mensen inmiddels wel, maar wist je ook dat er in het voorjaar in Drenthe een aantal hele mooie tulpenvelden zijn? De regio Midden-Drenthe is perfect om de kleurrijke tulpenvelden te bezoeken.

Naast dat je er mooie foto’s kunt maken kun je er vaak ook tulpen kopen in bijvoorbeeld een tulpenpluktuin of een kraampje in de buurt van de tulpenvelden.

In dit artikel nemen we je mee naar de mooiste tulpenvelden van Drenthe. Waar het bovendien nog heerlijk rustig is!

tulpenvelden Drenthe

Ga direct naar de mooiste tulpenroute van Drenthe!

Tulpenpluktuin Beilen in Brunstingerveld

Wij reden vorig jaar een tulpenroute door Drenthe die start vanaf de tulpenpluktuin in Beilen: Brunstingerveld 16.

Het leuke van deze route is dat je voor of na de route je eigen tulpen kunt plukken in de tulpenpluktuin. De tulpen kosten €0,25 per stuk. Je moet wel contant en gepast betalen, dus neem voldoende contant geld mee.

Klaar met plukken? Dan is het nu tijd om te beginnen met de tulpenroute! Wij schreven dit artikel over deze mooie tulpenroute. Elk jaar updaten we de route, zodat jij elk voorjaar weer opnieuw van deze mooie gekleurde tulpenvelden kunt genieten.

Tulpenvelden in Hijken, Smilde en Hooghalen 

Naast de route die we hierboven benomen zijn er in Drenthe nog meer tulpenvelden te bewonderen. De tulpenvelden in Drenthe zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Er is een autoroute die je vanuit Assen langs onder andere Hijken, Smilde en Hooghalen brengt. Onderweg rijd je langs verschillende tulpenvelden.

De tulpenvelden van deze route zijn in het voorjaar ’s avonds verlicht. Meer informatie vind je op de Facebook pagina van Tulpenpracht bij Nacht.

Wat is de ideale tijd om tulpenvelden in Drenthe te bezoeken?

Tulpen bloeien in het voorjaar. Wanneer de tulpenvelden echt mooi in bloei staan is afhankelijk van het weer. De exacte bloeiperiode is vooraf moeilijk te bepalen. Wat we wel weten is dat de groei van de tulpen vrijwel altijd halverwege maart start, maar de tulpen in april pas echt in bloei staan. 

De beste tijd om de tulpenvelden in Drenthe te bezoeken is dus vanaf april tot en met begin mei. In de loop van mei beginnen de meeste kwekers met het koppen van de tulpen. De bloem wordt dan van de steel gehaald. Als je van plan bent om de tulpenvelden in Drenthe te gaan bezoeken moet je er dus snel bij zijn!

Volg ons op Instagram voor nog meer leuke tips!

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Hoi! Mijn naam is Carlo. In juli 2019 met trots begonnen aan Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!