tulpenvelden Drenthe
Nederland,  Drenthe

De mooiste tulpenvelden van Drenthe

Bijgewerkt op 17 januari 2023

Dat Drenthe een groene provincie is weten de meeste mensen inmiddels wel, maar wist je ook dat er in het voorjaar in Drenthe een aantal hele mooie tulpenvelden zijn? De regio Midden-Drenthe is perfect om de kleurrijke tulpenvelden en tulpenpluktuinen te bezoeken.

Naast dat je er mooie foto’s kunt maken kun je er vaak ook tulpen kopen in bijvoorbeeld een tulpenpluktuin of een kraampje in de buurt van de tulpenvelden. In dit artikel nemen we je mee naar de mooiste tulpenvelden van Drenthe. Waar het bovendien nog heerlijk rustig is!

Het Drentse tulpenseizoen is helaas voorbij. Zodra ze bekend zijn delen wij hier alle nieuwe tulpenroutes voor 2023.

tulpenvelden Drenthe
Tulpenvelden in Drenthe

Tulpenpluktuin Beilen in Brunstingerveld

Om je dagje weg extra leuk te maken raden we je aan een bezoekje te brengen aan de tulpenpluktuin in Beilen. Navigeer naar Brunstingerveld 16. Je kunt hier je eigen tulpen plukken tijdens, voor of na de tulpenroute. De tulpen kosten €0,25 per stuk. Je moet wel contant en gepast betalen, dus neem voldoende contant geld mee.

Klaar met plukken? Dan is het nu tijd om te beginnen met de tulpenroute! Ook in 2022 hebben de Drentse bollentelers de handen ineen geslagen en nog meer tulpenroutes voor jou uitgestippeld dan de voorgaande jaren het geval was.

De tulpenvelden in Drenthe zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme

In dit artikel over tulpenroutes in Drenthe staan alle tulpenroutes van 2022 overzichtelijk gebundeld. Ieder jaar worden de tulpenroutes ge-update, zodat jij in het voorjaar weer opnieuw van de mooie gekleurde tulpenvelden kunt genieten.

Tulpenvelden in Hijken, Smilde en Hooghalen 

Er zijn diverse auto- en fietsroutes samengesteld die allemaal starten in Hijken en je langs de mooie bollenvelden van Hijken, Smilde en Hooghalen brengen. Onderweg kom je langs de bloeiende tulpenvelden. Al deze routes komen ook langs de Tulpenpluktuin in Beilen.

Maatschap Joling in Dwingeloo

Ook in de buurt van het mooie dorp Dwingeloo zijn tulpenvelden te bewonderen. Bij familiebedrijf Maatschap Joling kweken en telen ze diverse bloemen en bollen, waaronder tulpen en pioenrozen. Navigeer naar Achter de Bargen 1 in Dwingeloo, dan zie je de tulpenvelden in de buurt vanzelf opdoemen.

Tulpenpluktuin De Monden in Drouwenermond

Sinds 2021 kan je bij de Tulpenpluktuin De Monden in Drouwenermond ook je eigen tulpen plukken. Tulpenpluktuin De Monden is 1500 m² groot en heeft verschillende rassen tulpen in diverse kleuren. Je kunt ze vinden aan Zuiderdiep 42 in Drouwenermond. Voor meer info kun je een kijkje nemen op de Facebook-pagina van de pluktuin.

Wat is de ideale tijd om tulpenvelden in Drenthe te bezoeken?

Tulpen bloeien in het voorjaar. Wanneer de tulpenvelden echt mooi in bloei staan is afhankelijk van het weer. De exacte bloeiperiode is vooraf moeilijk te bepalen. Wat we wel weten is dat de groei van de tulpen vrijwel altijd halverwege maart start, maar de tulpen in de loop van april pas echt in bloei staan. 

De beste tijd om tulpenvelden te bezoeken is van half april tot en met begin mei

De beste tijd om de tulpenvelden in Drenthe te bezoeken is vanaf medio april tot en met begin mei. In de loop van mei beginnen de meeste telers met het koppen van de tulpen. De bloemen worden dan van de bollen gehaald, zodat alle energie gaat naar de groei van de bol en niet naar de bloem. Dit is meestal half mei, maar soms ook eerder. Als je van plan bent om de tulpenvelden in Drenthe te gaan bezoeken moet je er dus snel bij zijn!

Bekijk hier alle tulpenroutes van Drenthe

Goed om te weten

De exacte locatie van de tulpenvelden wisselt jaarlijks. De telers gebruiken ieder jaar een ander stuk grond, zodat de grond niet uitgeput raakt. Hierdoor kan de genoemde locatie van de tulpenvelden licht afwijken. Denk dan aan een stuk grond tegenover of direct naast de locatie van het jaar ervoor. Eenmaal in de buurt kan het niet missen, de opvallende kleuren van de tulpen wijzen je wel de weg!

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 mensen gingen jou al voor!

Volg ons op Instagram voor nog meer leuke tips!