Bosbergtoren in Appelscha

In het Drents-Friese Wold bij Appelscha vind je de Bosbergtoren. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over het uitgestrekte Nationaal Park Drents-Friese Wold. De Bosbergtoren is maar liefst 33 meter hoog en staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. In de verte zie je met een beetje geluk onder andere Assen, Leeuwarden, Groningen en Coevorden liggen.

Bosbergtoren Appelscha

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland ligt Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit Nationale Park is één van de grootste natuurgebieden van Nederland en behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa. Een paar maanden voordat we de Bosbergtoren bezochten wandelden wij al eens door dit Nationale Park. Ben jij ook nog opzoek naar een mooie wandeling in de buurt van de Bosbergtoren? Bekijk dan deze wandeling door het Drents-Friese Wold eens.

Praktische info voor je bezoek aan de Bosbergtoren

Voor toegang tot de Bosbergtoren heb je een toegangskaartje nodig. Deze zijn zowel online als bij de ingang van de uitkijktoren te verkrijgbaar. Handig: je kunt gewoon pinnen en daarna direct doorlopen naar boven. Toegangskaartjes zijn ook vooraf te koop en via deze website verkrijgbaar. Kaartjes kosten € 2 per persoon. Het adres van de Bosbergtoren is: Bosberg 2a, 8426 GJ Appelscha.

Er is in de Bosbergtoren een lift aanwezig, waardoor mensen die slecht ter been zijn en mensen met kinderwagens ook naar boven kunnen om samen het mooie uitzicht te bekijken. Daarnaast loopt er vanaf de Bosbergtoren een verhard familiepad van iets meer dan 2 kilometer. Hier kun je een mooie wandeling maken.

Kom je met de auto naar de Bosbergtoren? Dan kan je gratis parkeren op de parkeerplaats tegenover Restaurant De Bosberg. Ze verkopen hier trouwens de lekkerste appeltaart uit de omgeving! Zeker even proeven en vergeet de slagroom niet! ;-)

Lees ook: Dit zijn de mooiste uitkijktorens van Friesland

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

Bosbergtoren Appelscha