Vliegen naar Madeira

Na een vlucht van ca. 3 uur en 50 minuten kwamen wij aan op de luchthaven van Madeira. Vanaf het vliegveld werden wij per bus naar het hotel gebracht. Ons hotel zat in Funchal op ongeveer 10 kilometer van de luchthaven. Wij verbleven in het Pestana Carlton Hotel

Lees ook: Onze tips voor een outdoorvakantie in Slovenië

madeira vakantie
Madeira

Wat te doen op Madeira

Op de eerste dag gingen wij vooral bijkomen van het reizen (aangezien we midden in de nacht weg waren gegaan om op tijd te zijn op Schiphol). Op de tweede dag hebben wij een elektrische mountainbike gehuurd. Zonder elektrische ondersteuning is het fietsen ook eigenlijk niet te doen aangezien het eiland behoorlijk bergachtig is.

Wij bezochten per fiets Câmara de Lobos. Dit is een leuk vissersdorp, kenmerkend door de kleurrijke vissersbootjes. Door het eiland te verkennen op een fiets kom je toch net even wat verder en zie je net even wat meer van de omgeving dan wanneer je dit lopend doet. Let wel op; er zijn nauwelijks fietspaden aanwezig en de automobilisten op Madeira zijn niet gewend aan fietsers. 

4x4 op Madeira

Een paar dagen later hebben wij meer van het eiland gezien doormiddel van een tour in een 4x4 naar het oostelijke gedeelte van het eiland. Onze eerste stop was de op één na hoogste top van Madeira: Pico Areeiro. Het uitzicht hier was adembenemend! Vanaf dit punt kun je ook verschillende wandelingen starten. Deze mogelijkheid hadden wij helaas niet, omdat onze tour verder ging. Ons werd wel verteld dat dit een redelijk pittige wandeling betreft.

Onze tour ging verder naar de typische rieten huizen in Santana, in het Portugees worden deze huisjes; casas de colmo genoemd. Vanaf de casas de colmo gingen wij verder de natuur in en kwamen wij aan bij een lokale boerderij. Hier hebben wij een groene voetafdruk achter gelaten door te helpen met het planten van o.a. watermeloen en peper.

Lunchen in Santana

Terug in Santana hebben wij kunnen genieten van een heerlijke lunch. Hier heb ik een typisch gerecht gekozen: zwarte degenvis met banaan. Die middag hebben wij gekeken bij een lokale bakkerij waar een authentiek brood werd gemaakt, smaakvol door de erin verwerkte zoete aardappel.

In diezelfde middag hebben wij ook nog een wijnproeverij van de typische Madeira wijn bijgewoond. Wij zijn hier fan van geworden en hebben natuurlijk een flesje meegenomen voor thuis. De laatste stop van de tour was weer bij een adembenemend uitzicht: Faial. Deze excursie hadden wij geboekt via onze reisorganisatie.

vakantie madeira
Madeira

Funchal op Madeira

Funchal zelf is ook zeker een aanrader om meermaals doorheen te struinen. Dit hebben wij dan ook bijna dagelijks gedaan. Er zijn talloze smalle straatjes met veel restaurants en souvenirwinkeltjes. Een bezoekje brengen aan de Farmers' Market is leuk, hier worden elke dag vis, groente en fruit verkocht. Ook zijn de beschilderde deuren zeker de moeite waard om te bekijken. 

Het eten op Madeira is prima en betaalbaar, maar over het algemeen niet culinair hoogstaand wat ons betreft. Wat ons betreft is Casa Velha Restaurant Funchal wel een culinair hoogstandje! Hier hebben wij tijdens onze vakantie dan ook twee keer gegeten, dikke tip! Als goed lunch tentje kan ik Brunch by TRAP adviseren en daarnaast is een taartje kopen bij Le Dolci zeker een must-do!

Vakantie Madeira: voor ieder wat wils

Doordat wij 1 week verbleven en af en toe bij het zwembad liggen ook heel fijn vinden hebben wij niet alles kunnen doen wat ik graag zou willen. Een levada wandeling op Madeira stond ook zeker op mijn wensenlijstje, maar is er gewoon niet van gekomen. Een goede reden om nog eens terug te keren voor een vakantie op Madeira?

Kortom: Madeira is echt een prachtig eiland en heeft voor ieder wat wils. De natuur is mooi en de temperaturen zijn aangenaam. Wanneer ga jij op vakantie naar Madeira?

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Portugal

vakantie madeira