Bespaar op je boodschappen

Wij stellen elke week een boodschappenbudget en daar moeten we het mee proberen te doen. Wij vinden het leuk om de aanbiedingen in de gaten te houden en dat maakt het soms ook wat makkelijker om te bedenken wat je nu weer moet eten. En je kunt er natuurlijk leuk mee besparen als je slim inkoopt. Denk dan vooral aan acties als 1+1 gratis. Daarnaast zijn groenten en fruit op de markt vaak iets goedkoper dan in de supermarkt.

Eet groente en fruit van het seizoen, dat is vaak goedkoop omdat er veel aanbod is.

Kook vaker zelf

Wij bestellen bijna nooit eten, maar we houden er wel van om af en toe uit eten te gaan. Dat moet natuurlijk ook prima kunnen. Maar vaak een pizza bestellen? Die kun je toch veel lekkerder zelf maken!? Scheelt bovendien weer een paar euro’s. En dan uit eten… Tja, dat doen we graag! Maar kijk ook hier kritisch naar, want als je er eens over nadenkt kun je van die, pak ‘m beet, 20 euro voor een hoofdgerecht wel een heel luxe maaltje voor meerdere personen thuis op tafel zetten.

Bepaal je budget vooraf

Bedenk hoe vaak je weg wilt, maar ook vooral hoeveel geld je ervoor over hebt en ervoor nodig hebt. Dan weet je wat je bij elkaar moet sparen om dit te kunnen realiseren. Wij maken vaak een apart potje op onze bankrekening waar we meteen bij het ontvangen van ons salaris een bepaald bedrag op zetten. Zo weet je zeker dat je het niet uitgegeven hebt voor het einde van de maand. 

Plan de tripjes niet te kort achter elkaar zodat je voldoende tijd hebt om tussendoor te sparen.

Kies een goedkopere verblijfplaats

Goedkoper hoeft niet per se slecht te zijn. Als je weet hoe vaak je op vakantie of een weekendje weg wil en je weet wat voor jou een realistisch bedrag zou kunnen zijn om te sparen, dan kun je bepalen hoeveel je per overnachting wilt uitgeven.

Als wij ergens rondtrekken, willen we soms nog wel eens 1 of 2 luxere overnachtingen boeken, maar niet te veel. Je bent er toch weinig. Daarnaast vinden wij het vooral belangrijk dat het schoon is en dat de locatie goed is.

Ga met de auto in plaats van het vliegtuig

Door met de auto te gaan bepaal je zelf niet alleen wanneer je vertrekt, maar ook wanneer je stopt en heb je invloed op je brandstofkosten. Bovendien is het beter voor het milieu. De reiskosten per auto zijn vaak aanzienlijk lager dan een vliegticket, vooral als je met de auto richting Oost-Europa gaat.

Daarnaast kun je ook veel meer zelf nemen; denk aan boodschappen of een fiets. Dit scheelt ook weer kosten. Meestal als wij met de auto op vakantie, gaan wij ergens kamperen. Ook dat kan je natuurlijk weer zo duur maken als je zelf wilt ;-)

Ga je met je eigen auto op vakantie? Vergeet dan niet om een ANWB Wegenwacht pakket af te sluiten!

vaker op vakantie
Krakau (Polen) is een goedkope bestemming voor een citytrip

Ga buiten het hoogseizoen op vakantie

Misschien een inkoppertje, maar zeker niet onbelangrijk om over na te denken. Want moet jij echt midden in de zomer op vakantie of kun je misschien ook prima begin september gaan? Naast dat het dan overal veel rustiger is, zijn de prijzen van accommodaties en kampeerplaatsen ook vaak een stuk lager. 

Hoe ga jij realiseren dat je vaker op vakantie kunt gaan?

Dit zijn natuurlijk een aantal tips om te besparen, maar wat wij vooral belangrijk vinden is om te kunnen genieten tijdens een vakantie. Dus kijk wel of je budget realistisch is. Want als jij ervan houdt om elke dag uit eten te gaan op vakantie, dan kost dat wel even net wat meer dan zelf koken op de camping. En ook daar is natuurlijk helemaal niks mis mee! Doe wat goed voelt, maar blijf kritisch, want hoe vaker je op vakantie of een weekendje weg kunt gaan, hoe beter, toch!?

En als vaker op vakantie toch niet is gelukt, dan kun je er altijd nog voor kiezen om het vakantiegevoel naar huis te halen. Bijvoorbeeld met deze Hangmat met standaard.

Maaike

Hi! Ik ben Maaike, de vriendin en het reismaatje van Carlo. In mijn vrije tijd geniet ik graag van een wandeling door de natuur, vers geprepareerde skipistes en een kopje koffie in de zon.

Lees hier alle artikelen over

Lifestyle

vaker op vakantie