Over de Veenpluisroute

De Veenpluisroute, ook wel Veenpluiswandeling genoemd, is een duidelijk gemarkeerde wandelroute die start vanaf de parkeerplaats bij de zandspeelplaats in Boswachterij Grolloo. Onderweg kom je ook een aantal bankjes en grote stenen tegen waar je even kunt uitrusten en kunt genieten van je zelf meegenomen lunch.

Boswachterij Grolloo is onderdeel van natuurgebied Hart van Drenthe. Het natuurgebied bestaat uit bos, veel vennetjes en gestrekte heidevelden. Door het vele water dat er in dit gebied te vinden is zijn er in het voorjaar en de zomer veel kikkers te horen. Daarnaast zijn er ook veel libelles en spot je misschien nog wel een aantal wilde dieren.

Veenpluis in bloei

Vanaf ongeveer juni tot en met augustus bloeit er veenpluis in het Hart van Drenthe. Deze zeldzame bloemen bloeien op natte en zure grond, voornamelijk in heidegebieden. Als je tijdens het wandelen goed om je heen kijkt zou je het in deze periode kunnen zien.

veenpluisroute vlonderpad
grolloërveen
veenpluisroute drenthe
De Veenpluiswandeling is 7 kilometer lang

Praktische informatie en parkeren Veenpluisroute

Het startpunt van de Veenpluisroute vind je bij de parkeerplaats naast de zandspeelplaats in Boswachterij Grolloo. Op de parkeerplaats in het bos staat een paal met Veenpluiswandeling, zoals te zien op de foto hierboven. De parkeerplaats is via een hobbelige maar verharde weg te bereiken vanaf de N374 tussen Schoonloo en Elp. Je kunt hier gratis parkeren.

De Veenpluisroute is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Tijdens de wandelroute moeten honden aangelijnd blijven. Als je het vlonderpad bent overgestoken buigt de route af naar links, aan de rechterkant bevindt zich een hondenlosloopgebied. Hier loopt de wandelroute niet doorheen, maar je kunt natuurlijk wel even afslaan.

Afstand: 7,3 km
Markering: Rood
Startpunt: Parkeerplaats Zandspeelplaats in Boswachterij Grolloo, straatnaam Blankeveen

Tip: aan de andere kant van de grote weg vind je de Wolvenspoor wandeling

veenpluisroute drenthe
Volg de paaltjes met de rode kop
grolloërveen
grolloërveen
veenpluisroute vlonderpad
Vlonderpad van de Veenpluisroute

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

veenpluisroute vlonderpad