veenpluisroute vlonderpad
Nederland,  Drenthe

Veenpluisroute Grolloo: wandelen door het Hart van Drenthe

Bijgewerkt op 3 oktober 2022

Na een post op onze Instagram pagina over de Veenpluisroute – met vlonderpad – door het Grolloërveen wisten we het zeker: hier moeten we een blog over schrijven! Het bericht werd ontzettend vaak opgeslagen en er kwamen erg veel leuke reacties binnen. In deze blog vertellen wij jou daarom alles over de Veenpluisroute: een mooie wandeling van iets meer dan 7 kilometer.

veenpluisroute vlonderpad
Het vlonderpad van de Veenpluisroute
grolloërveen

Over de Veenpluisroute

Boswachterij Grolloo is onderdeel van natuurgebied Hart van Drenthe. Het natuurgebied bestaat uit bos, veel vennetjes en gestrekte heidevelden. Door het vele water dat er in dit gebied te vinden is zijn er in het voorjaar en de zomer veel kikkers te horen. Daarnaast zijn er ook veel libelles en spot je misschien nog wel een aantal wilde dieren.

De Veenpluisroute, ook wel Veenpluiswandeling genoemd, is een duidelijk gemarkeerde wandelroute. Onderweg kom je ook een aantal bankjes en grote stenen tegen waar je even kunt uitrusten en kunt genieten van je zelf meegenomen lunch.

veenpluisroute drenthe

Praktische informatie en parkeren Veenpluisroute

De Veenpluisroute begint en komt uiteindelijk weer uit bij de parkeerplaats naast de zandspeelplaats in Boswachterij Grolloo. Op de parkeerplaats in het bos staat een paal met Veenpluiswandeling, zoals te zien op de foto hierboven. De parkeerplaats is via een hobbelige maar verharde weg te bereiken vanaf de N374 tussen Schoonloo en Elp. Je kunt hier gratis parkeren.

De Veenpluisroute is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Tijdens de wandelroute moeten honden aangelijnd blijven. Als je het vlonderpad bent overgestoken buigt de route af naar links, aan de rechterkant bevindt zich een hondenlosloopgebied. Hier loopt de wandelroute niet doorheen, maar je kunt natuurlijk wel even afslaan.

Afstand: 7,3 km
Markering: Rood
Startpunt: Parkeerplaats Zandspeelplaats in Boswachterij Grolloo, straatnaam Blankeveen

Je kunt de Veenpluiswandeling ook combineren met één van de vele andere activiteiten in de buurt. Zo vind je in de buurt van de Veenpluisroute onder andere Kamp Westerbork en Joytime / Klimpark Grolloo. Ook zijn het bekende Boomkroonpad en het grootste hunebed van Nederland in de buurt te vinden.

Tip: aan de andere kant van de grote weg vind je de Wolvenspoor wandeling

veenpluisroute drenthe
Volg de paaltjes met de rode kop
grolloërveen
Schitterende natuur in het Hart van Drenthe
grolloërveen
Je steekt via het vlonderpad de vennetjes over
veenpluisroute vlonderpad

Nog meer inspiratie

Wil je nog meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 anderen gingen jou al voor!

Laat hier een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen. De vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.