vlonderpad beekbergerwoud
Nederland,  Gelderland

Wandelen over het vlonderpad van het Beekbergerwoud

Bijgewerkt op 10 april 2023

In Klarenbeek, even ten zuiden van Apeldoorn, ligt het Beekbergerwoud. Ooit was dit het laatste oerbos van Nederland, totdat in 1871 de laatste boom werd geveld en het veranderde in een agrarisch gebied met weilanden en akkers. Gelukkig heeft Natuurmonumenten dit gebied kunnen aankopen en zijn ze er al sinds 2006 bezig om de natuur te herstellen. Het Beekbergerwoud is een gevarieerd gebied waar je een mooie, korte wandeling over meerdere vlonderpaden kunt maken. Wij vertellen je in dit artikel alles wat je moet weten over de wandelroute met vlonderpad in het Beekbergerwoud.

wandelen beekbergerwoud
Een van de vele vlonderpaden in het Beekbergerwoud

Wandelroute Beekbergerwoud

Het Beekbergerwoud verkennen kan door een wandeling te maken die start vanaf de parkeerplaats aan de Woudweg in Klarenbeek. In het gebied is een wandelroute van 2,5 kilometer uitgezet, waarbij je al wandelend door een prachtig, gevarieerd landschap slingert dat grotendeels bestaat uit grassen, riet en bomen. Tijdens de wandeling bestaat de kans om reeën tegen te komen die in het gebied leven, al is die kans midden op de dag wel klein.

Een groot deel van de wandelroute in het Beekbergerwoud bestaat uit houten vlonderpaden en er zijn op sommige plaatsen op een speelse manier stapstenen verwerkt aan de zijkant van het pad. Als je in de buurt bent is het zeker een aanrader om een rondje te lopen in dit bijzondere gebied!

Tip: Dit zijn de mooiste vlonderpaden van Nederland

Praktische informatie wandelen vlonderpad Beekbergerwoud

De wandelroute door het Beekbergerwoud start vanaf de parkeerplaats aan de Woudweg (tegenover Woudweg 16) in Klarenbeek en is iets meer dan 2 kilometer lang. Je volgt de rode pijltjes die langs de route staan, al is verdwalen hier vrijwel onmogelijk. Je kunt de wandeling ook starten vanaf de Traandijk. Aan de Traandijk is geen parkeerplaats voor auto’s, maar wel een fietsenstalling. 

Honden zijn aangelijnd toegestaan en het gebied is te bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang. Op sommige delen is de wandelroute onverhard, waardoor het gebied niet toegankelijk is met een rolstoel of kinderwagen. 

Goed om te weten: In de wintermaanden kan het erg nat zijn in het Beekbergerwoud. Trek dus waterdichte schoenen aan of stel je wandeling uit tot het voorjaar of de zomer.

wandelroute vlonderpad beekbergerwoud