Wandelroute Beekbergerwoud

Het Beekbergerwoud verkennen kan door een wandeling te maken die start vanaf de parkeerplaats aan de Woudweg in Klarenbeek. In het gebied is een wandelroute van 2,5 kilometer uitgezet, waarbij je al wandelend door een prachtig, gevarieerd landschap slingert dat grotendeels bestaat uit grassen, riet en bomen. Tijdens de wandeling bestaat de kans om reeën tegen te komen die in het gebied leven, al is die kans midden op de dag wel klein.

Een groot deel van de wandelroute in het Beekbergerwoud bestaat uit houten vlonderpaden en er zijn op sommige plaatsen op een speelse manier stapstenen verwerkt aan de zijkant van het pad. Als je in de buurt bent is het zeker een aanrader om een rondje te lopen in dit bijzondere gebied!

Lees ook: Dit zijn de mooiste vlonderpaden van Nederland

wandelen beekbergerwoud
Een van de vele vlonderpaden in het Beekbergerwoud

Praktische informatie wandelen vlonderpad Beekbergerwoud

De wandelroute door het Beekbergerwoud start vanaf de parkeerplaats aan de Woudweg (tegenover Woudweg 16) in Klarenbeek en is iets meer dan 2 kilometer lang. Je volgt de rode pijltjes die langs de route staan, al is verdwalen hier vrijwel onmogelijk. Je kunt de wandeling ook starten vanaf de Traandijk. Aan de Traandijk is geen parkeerplaats voor auto’s, maar wel een fietsenstalling. 

Honden zijn aangelijnd toegestaan en het gebied is te bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang. Op sommige delen is de wandelroute onverhard, waardoor het gebied niet toegankelijk is met een rolstoel of kinderwagen. 

Goed om te weten: In de wintermaanden kan het erg nat zijn in het Beekbergerwoud. Trek dus waterdichte schoenen aan of stel je wandeling uit tot het voorjaar of de zomer.

wandelroute vlonderpad beekbergerwoud

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Gelderland

vlonderpad beekbergerwoud