Verschillende wandelroutes Landgoed Tongeren

Landgoed Tongeren heeft drie gemarkeerde wandelroutes. De Tongerense Bergroute (groene paaltjes - 1,5 uur), Heideroute (rode plaatjes - 45 minuten) en de Tongerense Beekroute (gele paaltjes - 30 minuten). Alle drie de wandelroutes zijn zeer gevarieerd. 

Je wandelt afwisselend door bos, over verharde paden, zandpaden, langs weilanden en heidevelden en natuurlijk over het vlonderpad. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan, het kan namelijk drassig zijn als het geregend heeft. Onderweg kom je bankjes tegen om even uit te rusten en van het uitzicht te genieten.

Let op: Het gebied is kwetsbaar, houd honden aan de lijn en blijf op de paden.

vlonderpad landgoed tongeren
Vlonderpad Landgoed Tongeren

Welke route voor het vlonderpad?

Het leuke aan de wandelroutes bij Landgoed Tongeren is dat twee van de drie over het vlonderpad gaan. De gele route is met een lengte van ongeveer 3 kilometer de kortste wandelroute van de drie. De groene wandelroute is met zo’n 6 kilometer de langste route en de rode route is met een totale lengte van 4 kilometer iets langer dan de gele. De rode route gaat niet over het vlonderpad, de gele en groene route wel.

De verschillende routes zijn ook makkelijk te combineren tot een langere wandelroute.

Parkeren vlonderpad Landgoed Tongeren

Om te parkeren in de buurt het vlonderpad van Landgoed Tongeren navigeer je naar de splitsing van de Boerweg en de Veenweg. Hier kan je parkeren bij Parkeerplaats Wisselse Veen (coördinaten: 52.337932, 5.928972). Vanaf de parkeerplaats start de gele wandelroute. Het startpunt van de groene wandelroute is iets verderop en is vanaf de parkeerplaats wandelend te bereiken.

Parkeren bij het startpunt van de rode en groene route kan aan de weg Van Manenspad bij fietsknooppunt 20 (coördinaten: 52.348098, 5.918074). Het maakt uit vanuit welke richting je de wandeling(en) begint. Je komt altijd weer terug bij de parkeerplaats. 

Lees ook: Dit zijn de mooiste vlonderpaden van Nederland

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Gelderland

vlonderpad landgoed tongeren epe