Het heeft allemaal met kwaliteit van bed, matras en slaap te maken. Maar natuurlijk ook met wat jij zelf prettig vindt. 

Helaas hebben veel mensen rugklachten, dit kan natuurlijk door je matras of bed komen, maar kan ook andere oorzaken hebben. Als je klachten niet over gaan en je er veel last van blijft houden is het sowieso verstandig om langs de huisarts te gaan.

Hoe gaan wij om met onze rugklachten op reis?

Gelukkig heeft Maaike niet zo snel last van haar rug of nek. Carlo daarentegen wel… Vooral tijdens het kamperen zorgt dit wel eens voor frustratie. Carlo wordt tijdens het kamperen regelmatig (te) vroeg wakker van pijn in zijn rug. Thuis heeft hij hier gelukkig bijna geen last van.

Omdat we kamperen zo leuk vinden zoeken we toch naar een manier om onze (vooral Carlo’s) rugpijn de baas te zijn. Je kunt natuurlijk nadenken over een ander luchtbed of matras, maar deze kan natuurlijk niet te groot zijn. Je moet het luchtbed of matras tenslotte ook mee kunnen nemen naar pak hem beet Zuid-Frankrijk. 

We hebben gemerkt dat het helpt om ’s avonds en ’s ochtends een aantal oefeningen te doen. Niet te moeilijk, wel in beweging blijven.

Omdat ook campingstoelen vaak niet zo veel comfort geven als je stoelen of bank thuis, ligt rug- en of nekpijn op de loer. Door elke dag een paar oefeningen te doen en in beweging te blijven hebben we gemerkt dat we deze vervelende klachten kunnen beperken.

Je eigen bedje slaapt natuurlijk altijd het lekkerst. Toch!?

Gelukkig is onze rugpijn ook minder erg als we in een hotel slapen. Meestal moeten we allebei wel even wennen in een ander bed. Het is natuurlijk altijd anders dan dat je thuis gewend bent. 

Advertentie

Toe aan een nieuw matras voor thuis?

Mocht je nou niet tevreden zijn over je eigen bed of matras, dan kunnen ze jou bij PerfectHomeShop.eu helpen en voorzien in al jouw wensen. Je stelt hier gemakkelijk jouw perfecte droomcombinatie samen. 

Zo kun je wat 1-persoons matrassen betreft in deze webshop terecht voor verschillende afmetingen. Zoals het matras 100 x 200 en het matras 100x220. Op deze manier is ook aan de lange Nederlander gedacht!

Tevens zijn de matrassen van PerfectHomeShop.eu geschikt voor alle bedbodems. Wel zo handig! 

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Advertentie

rugpijn vakantie