Beide routes beginnen direct bij de parkeerplaats middenin het bos. Als je de Zwartewater wandeling loopt dienen honden aangelijnd te zijn. Tijdens de Gletsjerkuil wandeling hoeft dat niet en mogen honden gewoon loslopen.

Ook leuk: Schotse Hooglanders spotten in Drenthe

Waar parkeren

Als je een van deze wandelingen in de buurt van Borger en Gieten gaat lopen, kun je het beste parkeren op de parkeerplaats bij de start van beide wandelroutes. Het adres van de parkeerplaats is: Houtvester Jansenweg, 9461 TW Gieten.

Locatie parkeerplaats op de kaart

Zwartewater wandeling

De Zwartewater wandeling is 3,5 kilometer lang en voert je door de prachtige bossen van Borger en Gieten. Boswachterij Gieten-Borger is een typisch ontginningsbos, dat aan het begin van de twintigste eeuw werd aangelegd. Je ziet hier vooral naald- en loofbomen. Hoe dieper je het mooie bos in loopt, hoe stiller het wordt. Een heerlijke plek om even op te laden.

De Zwartewater wandeling is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens, omdat je over veel onverharde stukken wandelt. Honden mogen mee, mits aangelijnd. Onderweg kom je geen horeca tegen, wel een aantal bankjes.

zwartewater wandeling
Zwartewater wandeling: gele route

Gletsjerkuil wandeling

De Gletsjerkuil wandeling door de bossen van Borger en Gieten is 3,3 kilometer lang en start op hetzelfde punt als de Zwartewater wandeling. De Gletsjerkuil wandeling is onderdeel van het losloop gebied voor honden.

Voor de Gletsjerkuil wandelroute volg je de rode pijltjes. Zoals je kunt zien ontbreekt de rode stip op het bordje op de foto hieronder. Ook bij deze route kom je onderweg geen horeca tegen, wel een aantal bankjes. Deze route is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Veel plezier als je gaat wandelen in Borger en Gieten!

gletsjerkuil wandeling
Gletsjerkuil wandeling: rode route
gletsjerkuil wandeling
Het startpunt van de Gletsjerkuil wandeling

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

wandelen borger gieten