wandelen borger gieten
Drenthe,  Nederland

Wandelen Borger en Gieten

Bijgewerkt op 26 januari 2021

Er zijn zo veel mooie wandelroutes in Drenthe te vinden dat je haast niet kunt kiezen. Wij helpen je: ga eens wandelen bij Borger en Gieten. Je wandelt in de Hondsrug regio en de natuur is hier prachtig. In dit artikel hebben we twee leuke routes voor je: de Zwartewater wandeling en de Gletsjerkuil wandeling. Beide hebben hetzelfde startpunt, dus je kunt ter plekke nog kiezen welke route je gaat lopen.

Beide routes beginnen direct bij de parkeerplaats middenin het bos. Als je de Zwartewater wandeling loopt dienen honden aangelijnd te zijn. Tijdens de Gletsjerkuil wandeling hoeft dat niet en mogen honden gewoon loslopen.

Ook leuk: Schotse Hooglanders spotten in Drenthe

Waar parkeren

Als je een van deze wandelingen in de buurt van Borger en Gieten gaat lopen, kun je het beste parkeren op de parkeerplaats bij de start van beide wandelroutes. Het adres van de parkeerplaats is: Houtvester Jansenweg, 9461 TW Gieten.

Je komt de parkeerplaats vanzelf tegen. Hieronder zie je de locatie op de kaart.

Zwartewater wandeling

De Zwartewater wandeling is 3,5 kilometer en brengt je door de prachtige bossen van Borger en Gieten. Boswachterij Gieten-Borger is een typisch ontginningsbos, dat aan het begin van de twintigste eeuw werd aangelegd. Je ziet hier vooral naald- en loofbomen. Hoe dieper je het mooie bos in loopt, hoe stiller het wordt. Een heerlijke plek om even op te laden.

De Zwartewater wandeling is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens, omdat je over veel onverharde stukken wandelt. Honden mogen wel mee, mits aangelijnd. Onderweg kom je geen horeca tegen, wel een aantal bankjes.

zwartewater wandeling
Zwartewater Wandeling: gele route

Gletsjerkuil wandeling

De Gletsjerkuil wandeling door de bossen van Borger en Gieten is 3,3 kilometer lang en start op hetzelfde punt als de Zwartewater wandeling. De Gletsjerkuil wandeling is onderdeel van het losloop gebied voor honden.

gletsjerkuil wandeling
Gletsjerkuil wandeling: rode route

Voor de Gletsjerkuil wandelroute volg je de rode pijltjes. Zoals je kunt zien ontbreekt de rode stip op het bordje op de foto hierboven.

Ook bij deze route kom je onderweg geen horeca tegen, wel een aantal bankjes. Deze route is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

gletsjerkuil wandeling
Het begin van de Gletsjerkuil wandeling

Onze favorieten tijdens en na een wandeling:

Nog meer Drenthe

Gek op wandelen? In Nationaal Park Dwingelderveld vind je een bijzondere route over een plankenpad.

Wil jij samen met ons nog meer van Drenthe (her)ontdekken? Volg ons dan op Instagram en neem regelmatig een kijkje op onze website om inspiratie op te doen voor leuke activiteiten en accommodaties in onze provincie.

Voor nu veel plezier als je gaat wandelen in Borger en Gieten!

Hoi! Mijn naam is Carlo en ik ben in 2019 begonnen met Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.