wandelen echtens paradijs
Drenthe,  Nederland

5x wandelen in het Echtens Paradijs

Bijgewerkt op 7 oktober 2021

Het Echtens Paradijs, dat behoort tot Boswachterij Ruinen, is een zeer geschikt gebied om te wandelen. Het hele natuurgebied is 1200 hectare groot.

Het van oorsprong onontgonnen en ontoegankelijke gebied is in de jaren 30 beplant met naaldbossen. Tegenwoordig komen er steeds meer loofbomen bij. Je wandelt hier door het bos, over heide en stuifzand en langs mooie vennetjes.

In dit blog lees je meer over de verschillende wandelroutes in het Echtens Paradijs.

Witte route

Deze wandelroute voert je over de hei, langs een vennetje en door het bos. Honden zijn mits aangelijnd toegestaan. De witte route is ongeveer 3 kilometer lang.

Parkeerplaats en startpunt: Parkeerplaats bij Bovenveen aan de Ruinerweg.

Groene route

De groene wandelroute is een rondwandeling van 1,5 kilometer. Perfect als je toch even wil wandelen door het Echtens Paradijs.

Parkeerplaats en startpunt: Parkeerplaats bij Bovenveen aan de Ruinerweg.

Locatie parkeerplaats op de kaart

Rode route: Natuurpad Ruinen

De rode wandelroute door het Echtens Paradijs is 5,5 kilometer lang. Een deel van de route is afgesloten voor honden, omdat daar schapen grazen. Er is een omleiding aangelegd voor wandelaars met honden. De omleiding staat op de routekaart bij de start en is onderweg ook gemarkeerd met paaltjes.

Parkeerplaats en startpunt: Parkeerplaats bij Bovenveen aan de Ruinerweg.

Let op: het startpunt van de rode route is aan de andere kant van de weg. Ook daar is het mogelijk om je auto te parkeren.

Familiepad

Deze wandeling van iets meer dan 2 kilometer gaat over een betonnen pad en is daardoor goed toegankelijk voor mindervaliden, rolstoelgebruikers, rollators en wandelwagens. Onderweg zijn er meerdere rustpunten en picknickplaatsen. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Parkeerplaats en startpunt: Parkeerplaats bij Bovenveen aan de Ruinerweg.

rolstoelpad echten ruinen
Startpunt van het familiepad

Blauwe route

De blauwe route in Echtens Paradijs is de grootste uitgezette wandelroute en misschien ook wel meteen de mooiste. Je wandelt bijna 6 kilometer door een prachtig gebied. Ook op deze route zijn honden toegestaan, mits je ze ‘aan het lijntje’ houdt.

wandelen Echtens paradijs
Het startpunt van de blauwe route mag er zijn

Parkeerplaats en startpunt: Parkeren voor de blauwe wandelroute doe je een stukje verderop ten opzichte van de andere wandelroutes. Rijd een stukje door richting Ruinen, aan de andere kant van de weg zie je een bord staan met ‘Speelweide’. Sla dit zandpad op en parkeer iets verderop. De parkeerplaats is het startpunt van de blauwe wandelroute.

Het grote grasveld van de speelweide is zeer geschikt voor een sportieve activiteit of picknick

speelweide Echtens paradijs

In de buurt

In de buurt van het Echtens Paradijs is nog een mooie wandelroute te vinden. Deze wandelroute rond de Gijsselterkoelen start echter wel vanaf een ander punt. In dit blog lees je er alles over.

Advertentie

Hoi! Mijn naam is Carlo en ik ben in 2019 begonnen met Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.