Witte route

Deze wandelroute voert je over de hei, langs een vennetje en door het bos. Honden zijn mits aangelijnd toegestaan. De witte route is ongeveer 3 kilometer lang.

Parkeerplaats en startpunt: Parkeerplaats bij Bovenveen aan de Ruinerweg.

Locatie parkeerplaats op de kaart

Groene route

De groene wandelroute is een rondwandeling van 1,5 kilometer. Perfect als je toch even wil wandelen door het Echtens Paradijs.

Parkeerplaats en startpunt: Parkeerplaats bij Bovenveen aan de Ruinerweg.

Rode route: Natuurpad Ruinen

De rode wandelroute door het Echtens Paradijs is 5,5 kilometer lang. Een deel van de route is afgesloten voor honden, omdat daar schapen grazen. Er is een omleiding aangelegd voor wandelaars met honden. De omleiding staat op de routekaart bij de start en is onderweg ook gemarkeerd met paaltjes.

Parkeerplaats en startpunt: Parkeerplaats bij Bovenveen aan de Ruinerweg. Let op: Het startpunt van de rode route is aan de andere kant van de weg. Ook daar is het mogelijk om je auto te parkeren.

Familiepad Echtens Paradijs

Deze wandeling van iets meer dan 2 kilometer gaat over een betonnen pad en is daardoor goed toegankelijk voor mindervaliden, rolstoelgebruikers, rollators en wandelwagens. Onderweg zijn er meerdere rustpunten en picknickplaatsen. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Parkeerplaats en startpunt: Parkeerplaats bij Bovenveen aan de Ruinerweg.

rolstoelpad echten ruinen
Startpunt van het familiepad

Blauwe route

De blauwe route in Echtens Paradijs is de grootste uitgezette wandelroute en misschien ook wel meteen de mooiste. Je wandelt bijna 6 kilometer door een prachtig gebied. Ook op deze route zijn honden toegestaan, mits je ze 'aan het lijntje' houdt.

Parkeerplaats en startpunt: Parkeren voor de blauwe wandelroute doe je een stukje verderop ten opzichte van de andere wandelroutes. Rijd een stukje door richting Ruinen en sla aan de linkerkant van de weg een zandpad op en parkeer iets verderop. De parkeerplaats is het startpunt van de blauwe wandelroute.

wandelen Echtens paradijs
Het startpunt van de blauwe route

In de buurt

In de buurt van het Echtens Paradijs is nog een mooie wandelroute te vinden. Deze wandelroute rond de Gijsselterkoelen start echter wel vanaf een ander punt. In dit artikel lees je er alles over.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

wandelen echtens paradijs