hunebed d45 emmerdennen
Nederland,  Drenthe

Wandelen in Emmerdennen

Bijgewerkt op 6 juli 2022

Je vindt hier het hoogste punt van de Hondsrug en je kan hier prachtig wandelen langs hunebedden en door mooie natuur. Welkom in Emmerdennen! In deze blog lees je meer over de verschillende wandelroutes in dit natuurgebied vlakbij het centrum van Emmen.

Gele route Emmerdennen

Tijdens deze wandeling van 3,5 kilometer wandel je langs hunebed D45, het op twee na grooste hunebed van Nederland. Om hunebed D45 te zien hoef je niet heel veel geduld te hebben. Als je vanaf de parkeerplaats aan de gele wandelroute begint zie je het hunebed al liggen. Het hunebed is 18 meter lang en ligt op een heuvel tussen de bomen. Een mooi gezicht!

hunebed d45
Hunebed D45 in Emmerdennen

Parkeren doe je bij Parkeerplaats Hunebed, Wolfsbergerweg, 7822 AW Emmen. Honden zijn aangelijnd welkom op deze wandelroute. Voor deze route volg je de gele paaltjes.

De Emmerdennen is één van de oudste bossen van Drenthe

Rode route Emmerdennen

De rode wandelroute door Emmerdennen is zo’n 2 kilometer lang en start vanaf de parkeerplaats aan Boslaan in Emmen. Ook tijdens deze wandelroute is het toegestaan om je hond(en) aan de lijn mee te nemen.

BoekenBoeken

Wandelroute familiepad Emmerdennen

In Emmerdennen is ook nog een familiepad te vinden. Dit verharde pad is toegankelijk voor onder meer rollators, scootmobiels en kinderwagens. Het familiepad is iets meer dan 1,5 kilometer lang. Het startpunt van het familiepad is: Boermarkeweg 60, 7824 AA Emmen.

In de buurt

In de buurt van Emmerdennen vind je nog een aantal hunebedden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Hunebedcentrum Borger. Je vindt hier het grootste hunebed van Nederland: D27. Waar wij uiteraard een blog over schreven.

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 mensen gingen jou al voor! Neem gerust een kijkje.

Laat hier een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen. De vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.