Gele route Emmerdennen

Tijdens deze wandeling van 3,5 kilometer wandel je langs hunebed D45, het op twee na grooste hunebed van Nederland. Om hunebed D45 te zien hoef je niet heel veel geduld te hebben. Als je vanaf de parkeerplaats aan de gele wandelroute begint zie je het hunebed al liggen. Het hunebed is 18 meter lang en ligt op een heuvel tussen de bomen. Een mooi gezicht!

Parkeren doe je bij Parkeerplaats Hunebed, Wolfsbergerweg, 7822 AW Emmen. Honden zijn aangelijnd welkom op deze wandelroute. Voor deze route volg je de geel/zwarte bordjes.

hunebed d45
Hunebed D45 in Emmerdennen

Rode route Emmerdennen

De rode wandelroute door Emmerdennen is zo'n 2 kilometer lang en start vanaf de parkeerplaats aan Boslaan in Emmen. Ook tijdens deze wandelroute is het toegestaan om je hond(en) aan de lijn mee te nemen.

Emmerdennen is één van de oudste bossen van Drenthe

Wandelroute familiepad Emmerdennen

In Emmerdennen is ook nog een familiepad te vinden. Dit verharde pad is toegankelijk voor onder meer rollators, scootmobiels en kinderwagens. Het familiepad is iets meer dan 1,5 kilometer lang. Het startpunt van het familiepad is: Boermarkeweg 60, 7824 AA Emmen.

In de buurt

In de buurt van Emmerdennen vind je nog een aantal hunebedden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Hunebedcentrum Borger. Je vindt hier het grootste hunebed van Nederland: D27.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

hunebed d45 emmerdennen