Wandelroute Gasterse Duinen

De wandelroute door de Gasterse Duinen is 5 kilometer lang en erg afwisselend. Vanaf de parkeerplaats ga je niet meteen via het wildrooster richting het hunebed, maar loop je eerst een klein stukje naar links. Dan zie je vanzelf een paaltje met paarse kleur. Vanaf hier start de wandelroute. 

Tijdens het eerste deel van de route wandel je over het golvende heidelandschap en de zandduinen waar Schotse Hooglanders grazen. Nadat je het volgende wildrooster bent gepasseerd en de duinen achter je hebt gelaten, loop je tussen de bomen door naar een open stuk met uitzicht over de graslanden. Na een tijdje wandel je het bos in, om vervolgens weer uit te komen bij de zandduinen waar je de wandelroute begonnen bent. 

Hunebed D10

Weer aangekomen bij de zandduinen wandel je niet dezelfde route terug, maar volg je gewoon nog steeds de paarse paaltjes. Na een paar honderd meter verlaat je het begrazingsgebied weer via een wildrooster en wandel je via een verhard (fiets)pad naar hunebed D10. Dit is ook meteen het einde van de wandelroute. De parkeerplaats is links van je.

Praktische informatie

Voor het startpunt en de parkeerplaats van deze wandelroute navigeer je naar Oudemolenseweg 3, 9466 PB in Gasteren. De wandelroute is vanwege de vele onverharde paden en de hoogteverschillen niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Omdat er in de Gasterse Duinen Schotse Hooglanders (en soms ook schapen) grazen zijn honden er niet toegestaan.

gasterse duinen

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

wandelen gasterse duinen